24 / 04 / 2024

TOBB Türkiye Toprak Sanayi Ürünleri Meclisi Başkanı Kadir Başoğlu

TOBB Türkiye Toprak Sanayi Ürünleri Meclisi Başkanı Kadir Başoğlu

Binaların Yangından Korunması Yönetmeliği yenileme çalışmalarının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda bekletildiği ortaya çıktı. TOBB Türkiye Toprak Sanayi Ürünleri Meclisi Başkanı Kadir Başoğlu, gecikmeyle insanların güvenliğinin hiçe sayıldığını söyledi.

Bir ilke imza atılacak! Türkiye’de üretimine başlanıldı!

Beylikova Florit, Barit ve Nadir Toprak Elementleri Pilot Tesisinin açılışı yapıldı. Türkiye’de ilk defa üretimi gerçekleştirilecek. İşte detaylar!

Tarım ve Orman Bakanı Venezuela'da toprak analizi yaptı! Türkiye orada ne ekecek?

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Venezuela'da tarımsal üretim alanlarında incelemeler yaptı. Türkiye'de artan üretim maliyetlerine çözüm formülü henüz bulunamamışken Türkiye'nin Venezuela'ya çıkarma yapması dikkat çekti.

Türkiye’de binlerce dönüm verimli toprak kaderine terk edilirken iktidar yurt dışında toprak kiralamaya devam ediyor

Türkiye’de binlerce dönüm tarım arazisi kaderine terk edilirken Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Venezüella’da arsa kiralamak için Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile görüştü. Tarım Bakanlığı, Latin Amerika ve Afrika’da 10 ülkede tarım arazisi kiralamak için görüşmelere başlamıştı.

Türkiye için sevindiren gelişme! Petrol ve doğal gaz sorununa derman olacak

Türkiye’nin petrol ve doğalgaz çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Özellikle Eskişehir’de bulunan nadir toprak elementi rezervinde heyecanlı bekleyiş devam ediyor. İlk tesis için gün sayılıyor. Yıllık 500-570 bin ton arasında cevher işlenme hedefi tutturulursa 100 milyar dolar üzerinde getirisi bu

Türkiye dünya genelinde toprak rezervleri azalan 20 ülkeden biri oldu!

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak ve Bitki Besleme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Ortaş, Türkiye'nin dünya genelinde toprak rezervleri azalan 20 ülkeden biri olduğunu söyledi.

Ruslar tatil, İranlılar vatandaşlık için Türkiye’den ev alıyor!

Yabancıya konut satışıyla ilgili önemli bilgiler veren Gayrimenkul Brokeri Songül Toprak Özsan, Ruslar'ın tatil, İranlılar'ın ise vatandaşlık için Türkiye’den ev aldığını söyledi.

Türkiye Ticaret Merkezi Şikago'da açıldı! 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) ABD'de kurduğu Türkiye Ticaret Merkezi’nin açılışı bugün yapıldı.

Türkiye'nin en hızlı büyüyeni Gintek İnşaat oldu!

TOBB, Türkiye'nin 2016-2018 yıllarında en hızlı büyüyen 100 şirketini belirledi. Listede ilk sırada yüzde 4 bin 357 büyüme yaşayan Gintek İnşaat aldı. İkinci sırada yüzde 2 bin 723 büyüyen FS Dış Ticaret olurken, Profen Savunma ve Güvenlik Teknolojileri yüzde 2 bin 494 büyümeyle üçüncü sırada oldu.

Dominika uyruklu 16 kişi Türkiye’den 231 bin metrekare arsa aldı!

Karayipler’deki 754 kilometrekare büyüklüğündeki ada ülkesi Dominika devleti uyruklu 16 kişinin, Türkiye’den 231 bin metrekare toprak satın aldığı öğrenildi...

Rifat Hisarcıklıoğlu Türkiye-ABD ticari ilişkilerini değerlendirdi!

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türkiye ile ABD'nin ticaret ilişkilerinde Serbest Ticaret Anlaşması'nın önemli olduğunu belirterek, "Süreci hızlandırmak için iki ülke arasında Tercihli Ticaret Anlaşması çok yardımcı olacaktır." ifadesini kullandı.

Facebook Türkiye'de 8 ilde ofis açıyor!

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, "Facebook, Türkiye genelinde İstanbul merkezli 8 ilde ofisler açıyor. İlki 13 Ocak’ta Bursa’da faaliyete başlayacak" dedi.

Katarlılar Türkiye'den 795 bin metrekare büyüklüğünde toprak aldı!

Katarlılarının Türkiye’den aldığı gayrimenkullerin Katar Emiri’nin annesi Şeyha Moza’nın Kanal İstanbul güzergâhında bulunan arazisi ile sınırlı olmadığı ortaya çıktı. Katarlılar, AKP döneminde Türkiye’den toplamda 795 bin metrekare büyüklüğünde toprak aldı.

Türkiye genelinde e-ihracat eğitimleri başlıyor!

Amazon, TOBB ve Boğaziçi Üniversitesi, Türk KOBİ'lerinin e-ticaretle ihracat yapmasını sağlamak amacıyla Türkiye genelinde e-ihracat eğitimleri başlatıyor.

TOBB Türkiye Toprak Sanayi Ürünleri Meclisi Başkanı Kadir Başoğlu Haberi

TOBB Türkiye Toprak Sanayi Ürünleri Meclisi Başkanı Kadir Başoğlu

Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik’in mevcut haliyle yangına karşı dayanıksız inşaat malzemesi kullanımına kapı açtığı ileri sürüldü. Yönetmeliği yenileme çalışmasının 2 yıldır Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda bekletildiği kaydedildi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Toprak Sanayi Ürünleri Meclisi Başkanı Kadir Başoğlu, yangın yönetmeliğinin yenilenmesinin binaların yangın güvenliği için hayati öneme sahip olduğunu ifade etti. Yönetmeliğin yenilenmeyerek vatandaşın can ve mal güvenliğinin de hiçe sayıldığını belirten Başoğlu, iki yıldır ilgili birimlere görüş bildirdiklerini, ancak sonuç alamadıklarını anlattı. Başoğlu, binadaki katlar arasında ısı ve darbe ses geçirmezliği sağlayan ve yatılım maddesi olarak bilinen asmolen blokların çoğunun bir çakmak alevi ile kolayca tutuşabilecek malzemeden üretildiğini söyledi.


İhracata 3,2 milyar dolarlık katkıyla Türkiye ekonomisinde önemli yer tutan toprak sanayi ürünleri sektörünün ana gündem...