20 / 04 / 2024

toki Ayder Yaylası

toki Ayder Yaylası

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yer alan Rize'nin Ayder Yaylası için alternatif 11 yeni yer arayışı başladı. Rize Valisi Erdoğan Bektaş, 11 Ayder daha oluşturmak istediklerini söyledi.

TOKİ, Ayder için arama konferansı yapacak!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, Ayder Yaylası için yaklaşık bir yıl sürecek bir model çalışması yaptıklarını açıkladı.

Ayder Yaylası örnek dönüşüm projesi olacak!

TOKİ Başkanı Turan, yaptığı yazılı açıklamada, Rize'nin ünlü yaylası Ayder için örnek bir uygulamayı hayata geçireceklerini ifade etti. Turan, Ayder ile başlayan yaylaları dönüştürme projesinin örnek bir model olacağını bildirdi.

TOKİ Ayder Yaylası ihalesi bugün!

TOKİ'nin Rize İli Çamlıhemşin İlçesi Ayder Yaylası Kentsel Dönüşüm Ve Gelişim Projesi Hazırlanması Danışmanlık ihalesi bugün yapılacak.

TOKİ Ayder Yaylası ihalesi yapılacak!

TOKİ'nin Rize İli Çamlıhemşin İlçesi Ayder Yaylası Kentsel Dönüşüm Ve Gelişim Projesi Hazırlanması Danışmanlık ihalesi 16 Şubat'ta yapılacak.

Ayder Yaylası'ndaki statü değişikliğine mahkemeden dur kararı! 

Ayder Yaylası’nın düşürülen koruma statüsüne yapılan itiraz kapsamında yürütmeyi durdurma kararı alındı ve  değişikliğin geri dönülmez sonuçlara neden olacağı belirtildi. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ayder Yaylası'ndaki kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde teftiş etti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'deki Ayder Yaylası'nda devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde teftiş etti.

Ayder kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne? 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, Rize'nin Ayder Yaylası'ndaki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklama yaptı.

Ayder'de yayla evleri mimarisiyle ilgi çekiyor!

Rize'nin Ayder Yaylası'nda inşa edilen yayla evler herkesin beğenisini kazanıyor. Bölgede kentsel dönüşüm çalışmaları da hızla devam ediyor.

Ayder Yaylası Spor Tesisleri ihalesini Turgut Müteahhitlik kazandı!

Geçtiğimiz ay “Ayder Yaylası Spor Tesisleri Yapım İşi” ihalesi gerçekleştirildi. İhaleyi 6 milyon 343 bin TL bedel ile Rize merkezli Turgut Müteahhitlik aldı. 

Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Rize'nin dünyaca ünlü yaylası Ayder Yaylası'nın aslını koruyarak geleceğin cazibe merkezi olması için başlatılan dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren Rize Valisi Kemal Çeber, Ayder'de beton yapı görülmeyeceğini dile getirdi.

Ayder Yaylası'nda dönüşüm tam gaz!

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı dünyaca ünlü Ayder Yaylası'nda başlatılan dönüşüm çalışmaları hız kesmeden sürüyor...

Ayder'de plansız yapılaşmanın önüne geçiliyor!

Plansız yapılaşmanın önüne geçmek için yürütülen çalışmalar dolayısıyla gündeme gelen ünlü Ayder Yaylası uyanıyor...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize-Artvin Havalimanı inşaatını inceledi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan, Ayder Yaylası'ndaki incelemelerden sonra kara yoluyla Rize-Artvin Havalimanı şantiyesini ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2022'nin sonunda yeni bir Ayder ortaya çıkacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası'nda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Ayder'de yerel mimari esaslı konaklama birimleri yapılacak!

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki doğal güzellikleriyle ünlenen Ayder Yaylası'nda yerel mimari esaslı konaklama birimleri yapılacak...

Ayder Yaylası kentsel dönüşümle yeni yüzüne kavuşuyor!

Bunun için çalışmaların sürdüğünü söyleyen aktaran Haşimoğlu, "Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında devam eden çalışmalar var. Ayder çok farklı bir yüze kavuşacak." ifadelerini kullandı.

Ayder Yaylası otopark ve altyapı çalışmaları nedeniyle araç trafiğine kapatıldı!

Rize'deki Ayder Yaylası, otopark ve altyapı çalışmaları sebebiyle belirli sürelerle araçların giriş çıkışına kapatıldı.

toki Ayder Yaylası Haberi

toki Ayder Yaylası

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, '11 Ayder daha oluşturmak istediklerini açıkladı, Ayder'de anormal bir yığılma oluyor. Bu alanı çeşitlendirmemiz gerekiyor'' dedi.


Star Gazetesi'nde yer alan habere göre  Rize Valisi Erdoğan Bektaş, 11 yeni ayder yaylası projesi ile ilgili açıklamalar yaptı. Doğu Karadenizde öne çıkan Ayder Yaylası ve Uzungölde anormal bir yoğunlaşma olduğunu söyleyen Vali Erdoğan Bektaş, "Bu nedenle 11 yeni Ayder daha yapmak için yola çıkıyoruz. Ayder için bütün proje örneklerine bakılınca konaklama için 3 bin 500 yatak öngörülüyor. Daha fazlası olamıyor. Bıraksak daha fazlası olacak ve Ayder daha çözümsüz bir hale gelecek. Bu şu demek oluyor bir iki nokta öne çıktı ve yoğunlaştı ve yoğunluğu kaldırmıyor. Şimdi ne yapmamız lazım? Benzer seçenekleri çoğaltarak yoğunluğu coğrafyaya dağıtmamız lazım. Bizim 11...