16 / 04 / 2024

TOKİ Melen Barajı

TOKİ Melen Barajı

Torba yasa ile Sakarya'nın Kocaali İlçesi yerleşim yerleri ve Melen Barajı rezervuar alanı ile mutlak koruma alanında kalması nedeniyle burada yaşayan ailelerin yeni yerleşim yerine nakilde TOKİ yetkilendirildi.

Melen Barajı'nda son durum ne? 

İBB Çevre ve Enerji Komisyonu ile Tarım, Orman, Hayvancılık ve Su Ürünleri Komisyonu Melen Barajı çalışmalarını bitirdi. Hazırlanan raporda, Melen Baraj gövdesinde oluşan çatlaklar sebebiyle rezervuarda su tutulmasına başlanamadığı belirtildi...

Melen Barajı'nın güçlendirme ihalesi 28 Şubat'ta yapılacak!

İstanbul'un su ihtiyacında hayati rol taşıyan Melen Barajı, gövdesinde oluşan çatlak sebebiyle henüz tamamlanamadı. İnşaat için, açık usulle güçlendirme ihalesi gerçekleştirilecek...

Melen Barajı projesinin akıbeti meclis gündeminde!

Melen Barajı projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ekrem İmamoğlu’ndan Melen Barajı açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Melen Barajı ile ilgili bazı açıklamalar yaptı. İşte İmamoğlu'nun o açıklamaları...

Melen Barajı projesinin yapılmasının nedenleri mecliste!

Melen Barajı projesinin hayata geçirilmemesinin nedenleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Karaca, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Melen Barajı'nın yüzde 95'i tamamlandı!

İstanbul'un 2071 yılına kadar su ihtiyacını karşılayacak olan Melen Barajı'nın inşaatının yüzde 95'i tamamlandı.

Melen Barajı'nın inşaatında son durum!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sakarya'daki Melen Barajı'nın inşaatını inceledi. Eroğlu, "Melen, İstanbul'un sigortasıdır" diye konuştu.

Melen Barajı’nın inşaatı sürüyor!

İstanbul’a su sağlayacak melen suyunu tutma ve biriktirme amacıyla inşa edilen Melen Barajı’nın inşaatı sürüyor.

Melen Barajı için geri sayım başladı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, İstanbul'un 2071 yılına kadar su ihtiyacını garanti altına alacak Melen Barajı'nın tamamlanmasına 285 gün kaldığını bildirdi.

TOKİ Sakarya Kocaali Konutları'nın inşaatı başladı!

Kocaali’ye bağlı Caferiye Mahallesi’nde Büyük Melen Barajı kapsamında yerleri istimlak olan vatandaşlar için planlanan TOKİ Konutları için yüklenici firma saha üzerindeki çalışmalarına başladı.

Melen Barajı'nı İSKİ tamamlayacak!

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Meclisi (İBB), İSKİ’ye, Melen Barajı Projesi’nin tamamlanmasını sağlayacak “kamulaştırma protokolü” konusunda yetki verdi.

Melen Barajı'nın yapımına İSKİ'den 200 milyon TL kaynak!

26 senedir hala tamamlanamayan Melen Barajı için İSKİ, inşaatı yapan Devlet Su İşleri’ne 200 milyon lira kaynak aktaracak. İBB Meclisi'nin kararına göre kaynak aktarımının Haziran ayı sonuna kadar yapılacağı belirtildi.

TOKİ Kocaali Caferiye Konutları beklenen ilgiyi göremedi!

Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ), Kocaali Caferiye’de denize nazır olarak Melen Barajı’nda mağdur olan hak sahipleri için yapacağı 496 konut, pahalı bulunduğu için beklediği ilgiyi görmedi.

TOKİ Melen Barajı Haberi

TOKİ Melen Barajı


Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren torba yasa ile Sakarya İli, Kocaali İlçesinde bulunan yerleşim yerlerinin Melen Barajı rezervuar alanı ile mutlak koruma alanında kalması nedeniyle bu yerlerde yaşayan ailelerin yeni yerleşim yerine nakillerinde TOKİ yetkilendirildi ve yerleşim koşulları yeniden belirlendi.


İşte Torba Yasa olarak bilinen 6552 sayılı İş Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun'daki o madde;


MADDE 137 – 19/4/2012 tarihli ve 6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.


“GEÇİCİ MADDE 3 – (1) Sakarya ili Kocaali ilçesinde bulunan ve Melen Barajı rezervuar alanı ile mutlak koruma alanında kalan yerleşim yerlerindeki...