26 / 04 / 2024

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı yasası

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı yasası

Yeni tarım arazileri kanununda eklenen maddelerden " Yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüğü " ne demek? Türkiye'deki yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüğü ne kadar? İşte cevapları...

Bakanlık 4 bin 147 personel alıyor! Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı sonuçları açıklandı mı?

Gençlik ve Spor Bakanlığı, taşra teşkilatında istihdam edilmek için 300 Büro Personeli, 866 Koruma ve Güvenlik Görevlisi ile 2 bin 981 Destek Personeli (temizlik) alımı yapılıyor. Peki, 2022 GSB personel alımı sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ayrıntılar...

İzmir'de tarım arazisindeki konutlara Bakanlıktan yıkım kararı!

5403 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununa göre izin dışı yapılan yapılar yıkılıyor. Bununla beraber yıkım emri verilen binalara ceza da kesileceği belirtildi.

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi komisyonda!

TBMM'ye sunulan Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında halihazırda devam etmekte olan tarımsal arazi satışında sınırdaş tarımsal arazi maliklerinin önalım hakkına ilişkin davaların reddedilmesi amaçlanıyor. 

Sedef Adası, Kaşık Adası ve Yıldız Parkı’nda yapılaşmaya izin çıktı!

Boğaziçi Üniversitesi ve çevresinin koruma durumunda değişiklik yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yıldız Parkı’nın çevresi ile Sedef ve Kaşık adalarının koruma ve kullanım durumlarını da değiştirdi. Parkın çevresi ve adaların bazı kısımlarında yapılaşmaya izin çıktı. 

Boğaziçi Üniversitesi ve çevresi yapılaşmaya açılacak mı?

Boğaziçi Üniversitesi’yle ilgili dikkat çekici bir karar daha alındı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nıntepkilere neden olan doğal sit alanları için koruma ve kullanım şartlarını yeniden düzenleme kararı, Boğaziçi Üniversitesi ve yakın çevresi için de hayata geçirildi.

Tarihi sit alanlarının koruma ve kullanma koşulları belirlendi!

Kültür ve Turizm Bakanlığının "Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu İlke Kararı" 31439 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

4 ildeki bazı bölgeler koruma alanı kapsamına alındı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından Edirne, Antalya, Tekirdağ ve Kocaeli'nde bazı alanlar, "Nitelikli Doğal Koruma Alanı", "Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı" ve "Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı" şeklinde tescillendi.

İznik Gölü kenarındaki fabrikaya inşaatı bittikten sonra ÇED raporu verildi iddiası!

Orhangazi'de zeytinyağı fabrikasının ÇED süreci, inşaatı tamamlandıktan sonra başladı. Avukat Erol Çiçek, tesisin inşaatının ÇED yönetmeliğine, Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu’na ve 1/25 000 Ölçekli İznik Gölü Nazım İmar Planı'na aykırı olduğunu belirtti. 

Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerinde Planlamaya ve Uygulamaya İlişkin Yönetmelikte Değişiklik!

Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerinde ve Turizm Merkezlerinde Planlamaya ve Uygulamaya İlişkin Yönetmelikte Değişiklik yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31364 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı ilanı!

Ankara Mamak'ta yer alan Kıbrıs Vadisi Doğal Sit Alanı, "doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı" ve "doğal sit-sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı" şeklinde  tescil edildi.

Komşu parselin şufa hakkı kaldırıldı!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, bugünkü yazısında ''Toprak koruma ve arazi kullanım kanununda önemli değişiklikler'' konulu yazısını kaleme aldı. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı 2 inşaat teknikeri alacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yayınladığı ilana göre, çeşitli birimlerde görevlendirilmek için 3 bilgisayar işletmeni, 25 yardımcı hizmetli, 2 şoför, 15 koruma ve güvenlik görevlisi, 3 elektrik teknikeri, 2 inşaat teknikeri, 2 sıhhi tesisat teknikeri ve 1 iklimlendirme teknikeri olmak üzere 53 pers

Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerinde Planlamaya ve Uygulamaya İlişkin Yönetmelikte Değişiklik!

Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerinde ve Turizm Merkezlerinde Planlamaya ve Uygulamaya İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31213 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı yasası Haberi

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı yasası


Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'nda yapılan değişiklikler 15 Mayıs 2014 tarihinde resmi gazete yayımlandı. Tarım arazilerine ilişkin büyük değişiklikler getirilen yasaya göre, araziler artık  "Asgari tarımsal arazi büyüklüğü" ile "Yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüğü" şeklinde iki kritere göre değerlendirilecek.


Arazi sahipleri devir için artık Tarım İl Müdürlüğü'nden onay alacak. Miras yoluyla bölünmesi sona eren tarım arazileri bundan böyle kamulaştırılabilecek.



Türkiye'deki yeter gelirli tarımsal arazi büyüklükleri!



Yeter Gelirli Tarımsal Arazi Büyüklüğü!Asgari Tarımsal Arazi Büyüklüğü!


Gülcihan YELKENCİ /...