26 / 04 / 2024

toprak tapulu daire

toprak tapulu daire

Toprak tapusu nedir? sorusuna cevap olarak inşaatı tamamlanmayan bir yapıdan konut alındığı takdirde sahip olunan tapu toprak tapusudur şeklinde ifade ediliyor. Toprak tapusu, toprak hisseli tapu ya da arsa tapusu gibi isimler alabiliyor...

Toprak tapusu nasıl alınır?

Toprak tapusu nasıl alınır? Merak ediyorsanız yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Toprak hisseli tapu!

Toprak hisseli tapu satışı nasıl yapılıyor? Hangi durumlarda söz konusu oluyor? Merak ediyorsanız yanıtı haberimizde bulabilirsiniz...

Topraktan tapu nedir?

İnşaatı devam eden bir projeden daire satın almak, "topraktan tapu" kavramını ortaya çıkarıyor. Bu durumda topraktan tapu nedir, yanıtı ve detayları haberimizde...

Hisseli yere ev yaparsam ne olur? Hisseli tapulu daire almak sorun olur mu?

Hisseli tapu pek çok kişinin gözünü korkutmaktadır. Bu yüzden bu konuya dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte bu konuda merak edilen konular!

Kat irtifakı tapulu daire alınır mı?

Kat irtifakı, binanın bodrum katının yapılmasının ardından daire sahiplerinin arsa üzerine gerçekleştirilecek olan konutlardaki paylarını gösteren bir tapu şekli olarak biliniyor. Peki, Kat irtifakı tapulu daire alınır mı? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Arsa tapulu ev almak mantıklı mı?

Ev almak isteyen binlerce insan kendilerine uygun daire bulduğunda "arsa tapulu" ibaresiyle karşılaşabiliyor. Peki, nedir bu arsa tapulu ev? Arsa tapulu ev almak mantıklı mı?

Hisseli gayrimenkulde paylar nasıl belirlenir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Üç kardeş hisseli binadayız. Binada binada depo, bir dükkan, 4 daire ve çatı katı var. Toprak tapulu. Burada benim hakkım ne kadardır?' sorusunu cevapladı.

Rize'de toprak kayması nedeniyle 2 daire boşaltıldı!

Rize'de yaşanan toprak kayması sonucunda zarar gören binanın 2 dairesi tahliye edildi.

Arsa tapulu bina nasıl satılır?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''Babamızın dört dairesi vardı. Vefatı ile annem ve biz üç kardeşe birer daire kaldı. Ancak dairelerin olduğu bina, arsa tapulu. Yani hisseli. Daireleri satalım diyoruz, alan çıkmıyor. Bunun bir çaresi var mı?'' sorusunu yanıtladı

Dalaman Club Onat Garden'da ömür boyu tapulu devremülk!

Muğla'nın Dalaman ilçesinde hayata geçen Club Onat Garden Tatil Köyü'nde ömür boyu tapulu devremülk sahibi olunabiliyor. Projede 80 metrekarelik toplam 132 daire yer bulunuyor.

Toprak tapulu ev alırken nelere dikkat edilmeli?

Toprak tapusu inşaatı tamamlanmayan bir yapıdan konut alındığı zaman, alınan taşınmazın daire tapulu olmadığı anlamına geliyor. Peki, toprak tapulu ev alırken nelere dikkat edilmeli?

Toprak tapulu ev almanın sakıncaları nelerdir?

Toprak tapusu, Tapu müdürlüğünde herhangi bir kaydı olmayan yapılardan alınan daire tapusu olarak tanımlanıyor. Peki, toprak tapulu ev almanın sakıncaları nelerdir?

Arsa tapulu daire alınır mı?

Arsa tapusuna sahip olan evler henüz tamamlanmamış veya inşaat çalışmaları tamamlanmış ancak iskan belgesi alınmamış oluyor. Peki, arsa tapulu daire alınır mı?

Arsa tapulu olan eve dask yapılır mı?

Toprak tapusu inşaatı tamamlanmayan bir yapıdan konut alındığı zaman, alınan tapuya deniyor. Bu tarz yapılara sigorta yaptırılır mı? Arsa tapulu olan eve dask yapılır mı?

Dükkan tapulu daire alınır mı?

Taşınmaz mallar, tapuya hangi şekilde tescil edildiyse o şekilde kullanılması gerekiyor. Ancak kimi dükkan tapulu bağımsız bölümler mesken olarak kullanılabiliyor. Peki, dükkan tapulu daire alınır mı?

Kentsel dönüşümde toprak tapulu evler ne olacak?

Ekonomik ömrünü tamamlamış olan ya da yıkılma veya ağır hasar görme riski taşıdığı tespit edilen yapılar kentsel dönüşümde yıkılıyor. Peki, Kentsel dönüşümde toprak tapulu evler ne olacak?

toprak tapulu daire Haberi

toprak tapulu daire


Toprak tapusu nedir?


Toprak tapusu, Tapu müdürlüğünde herhangi bir kaydı olmayan yapılardan alınan daire tapusunu ifade ediyor. Bir başka deyişle toprak tapusu inşaatı tamamlanmayan bir yapıdan konut alındığı zaman, alınan taşınmazın daire tapulu olmadığı anlamına geliyor.


Toprak tapusu, halk arasında "Toprak hisseli tapu", "Topraktan tapu", "Toprak tapulu daire" şeklinde isimlendiriliyor. Toprak tapusu olan bir taşınmaz için bankalar tarafından kredi verilmiyor.


Toprak tapusu nasıl alınır? 


Toprak tapusu 3 farklı durumdan bir tanesinin meydana geldiği durumlarda söz konusu oluyor. Bunlar;

- İnşaat çalışmaları tamamlanmayan yapılar,

- Oturma izni olmayan yapılar,

- Kaçak yapılar, şeklinde sıralanıyor.


Kat karşılığında inşaat yapan müteahhitlerin satış yöntemi olan toprak tapusu; eğer müteahhit, kendi payına düşen bölümleri inşaatı tamamlamadan başka kişilere satıyorsa; ortada satışa konu olabilecek daire olmaması nedeni ile veriliyor.


Bu tarz bir daire almak...