23 / 04 / 2024

Trabzon Akyazı Tünelinin inşaatında son durum

Trabzon Akyazı Tünelinin inşaatında son durum

Karadeniz Sahil Yolu'nun Trabzon kesiminde yapımı süren, yangın, kaza gibi acil durumlarda araçlara iki tüp arasında geçiş imkanı sağlanması bakımından Türkiye'de tek olan Akyazı Tüneli bitme aşamasına geldi.

Bakan Karaismailoğlu Zigana Tünelinin açılış tarihini açıkladı! Tarihe geçecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, tarihe geçecek projeler arasında olan Zigana Tüneli'nin 3 Mayıs'ta açılacağını açıkladı.

Trabzon'da tünel inşaatında akıma kapılan işçi yaşamını yitirdi!

Trabzon Maçka'da tünel inşaatında çalışırken elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti...

Aydın-Denizli otoyolu 2022'de tamamlanacak!

Adil Karaismailoğlu, Honaz Tünelinin bağlantı yollarıyla birlikte bitirilmesiyle Denizli Çevre Yolunun gelecek yıl hizmete alınacağını söyledi ve Aydın-Denizli otoyol ihalesinin de onaylandığını, önümüzdeki günlerde inşaatına başlanıp 2022 yılı içerisinde tamamlamayı planladıklarına dikkat çekti. 

En uzun demir yolu tünelinin inşaatı tam gaz!

Güneydoğu'yu Akdeniz Bölgesi'ne bağlayacak olan Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattında bulunan ve "en uzun demir yolu tüneli" olarak nitelendirilen çift tüplü tünelin bir tüpünde delme işlemleri tamamlandı.

Wuhan’da iki gölü birleştirecek otoyol tünelinin inşaatı başladı!

Wuhan’da iki gölü birbirine bağlayacak otoyol tünelinin inşaatı başladı. Tünel projesinin, oldukça karmaşık bir göl altı katmanını geçeceğinden, bir mühendislik zorluğu olması bekleniyor.  

Bulgaristan Şipka Tüneli'nin inşaatı için Türk firmalarından teklif!

Bulgaristan Hükümeti, Shipka kasabasında bulunan karayolu tünelinin yapılması için teklifleri aldı. 7 teklif arasında 5 Bulgar şirketinin yanı sıra 3 Türk şirketi de bulunuyor.

Çin, dünyanın en uzun deniz altı metro inşaatını bitirdi!

Çin'in deniz altından geçen en uzun metro tünelinin çalışmaları Shandong Eyaleti’nin sahil kenti Qingdao’da tamamlandı...

İzmir'in en uzun karayolu tünelinde inşaat durdu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Buca ve Bornova arasında yapımına başladığı karayolu tünelinin çalışmaları ihaleyi alan firma tarafından durduruldu…

Kop Tüneli'nin bir kısmı 2020'de trafiğe açılacak!

Bayburt Milletvekili Fetani Battal, yapımı devam eden çalışmalarla ilgili açıklamada bulunarak, Kop Tünelinin bir kısmının 2020'nin sonunda trafiğe açılacağını söyledi.

Trabzon'da risk taşıyan binalar tespit edilecek!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, "Trabzon'daki tüm ana dere vadilerinde risk taşıyan binaları bir ay içinde tespit edeceğiz. Bunları risk gruplarına göre ayıracağız ve en acillerinden başlayarak yıkacağız." diye konuştu.

Elon Musk'ın dev yeraltı tüneli bugün açılıyor!

Çılgın iş adamı Elon Musk'ın 'çılgın' projesi dev yeraltı tünelinin açılışı bugün gerçekleşecek. Peki dev projenin ülkeye katkısı ne olacak?

İzmir'in en uzun karayolu tünelinin inşaatı tam gaz!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca'yı Otogar’a bağlayacak 183 milyon liralık tünel ve viyadük projesindeki yapım çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Trabzon'a yeni bir havalimanı gerekli mi?

Trabzon Havalimanı, Türkiye’nin en önemli meydanlarından biri olduğunu yazan Yenibirlik yazarlarından Musa Alioğlu bugün "Trabzon'a yeni bir havalimanı gerekli mi?" başlıklı yazısını yayınladı...

Trabzon Akyazı Tünelinin inşaatında son durum Haberi

Trabzon Akyazı Tünelinin inşaatında son durum

Karadeniz Sahil Yolu'nun Trabzon kesimindeki önemli geçişleri arasında yer alan, Kanuni Bulvarı projesi kapsamında yapımı süren ve acil durumda birbirine geçiş imkanı sağlaması bakımından Türkiye'de tek olan çift tüplü Akyazı Tüneli'nin yapımında sona yaklaşıldı.


Doğu Karadeniz'in en önemli tünel ile karayolu çalışmalarından ve Karadeniz Sahil Yolu'nun önemli geçişlerinden biri olan 24 kilometrelik Kanuni Bulvarı projesinin yapımına Trabzon'da devam ediliyor. Kent merkezinin girişi ile çıkışı arasında yapımı süren, 9 tünel, 22 kavşak, 47 köprü ile 1 viyadüğü kapsayan Kanuni Bulvarı çalışmalarında, Karadeniz Sahil Yolu'na bağlantılı inşa edilen çift tüplü Akyazı Tüneli'nde de önemli ilerleme kaydedildi.


Bir süre önce her iki tüpte de delme işlemi tamamlanırken, çalışmalarına devam eden görevliler tüneldeki altyapı çalışmalarını da bitirdi. Sol tüpü 2 bin 470 metre, sağ tüpü...