24 / 04 / 2024

trabzon cami kubbesine köprü

trabzon cami kubbesine köprü

Trabzon'un Çaykara ilçesindeki Sultan Murat Yaylası'ndaki cami inşaatında, ustalar, inşaata kamyonetle taş götürmek için 50 metre uzunluğunda köprü yaptı. İşçiler, "hem zekamızı hem de cesaretimizi kullandık" diyor...

Trabzon'da 10 bin kişinin ibadet edeceği caminin kaba inşaatı tamamlandı!

Trabzon'da aynı anda 10 bin kişinin ibadet edebileceği caminin kaba inşaatı tamamlandı. Caminin kubbesine 561 santimetrelik alemi takıldı.

Trabzon Ayasofya Camisi bugün açılıyor!

Trabzon'da bulunan Ayasofya Cami'sinin restorasyonunda sona gelindi. Ayasofya Camisi'nin açılışı, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans katılımıyla yapılacak...

Trabzon'daki Ayasofya Camisi salı günü açılıyor!  

Ayasofya Camii’nin ibadete açılmasından sonra Trabzon’da, 7 yıl önce müzeden camiye dönüştürülerek restorasyonuna başlanan Ayasofya-i Sağir Cami-i Şerifi de salı günü açılıyor. Trabzon’daki Ayasofya, 1964’te camiden müzeye çevrilmişti.

Trabzon'daki cami ve külliyenin inşaatı yüzde 40 tamamlandı!

Trabzon Ortahisar'da denize hakim noktada, 182 dönüm rekreasyon alanındaki 26 dönüm arazide inşa edilen cami ve külliye inşaatı yüzde 40 tamamlandı.

Trabzon Ortahisar'daki 5 katlı ev yıkıldı!

Trabzon'un Ortahisar ilçesi Boztepe Mahallesi Gözaçan Cami mevkiinde Kanuni Bulvarı inşaatı için bölgede yapılan yıkımlarda yıkılması planlanan 5 katlı evin yıkımı işlemi tamamlandı.

Trabzon'da cami inşaatı çöktü: 2 işçi yaralandı!

Doğu Karadeniz’in en büyük cami ve külliyesi olacağı söylenen Trabzon Ortahisar’da yer alan cami inşaatının avlu bölümü çöktü. Çökme nedeniyle iki kişi yaralandı…

Trabzon Ahi Evren Cami açıldı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin inşaatını tamamladığı Ahi Evren Hastanesi Altı Camisi, bugün kılınan ilk Cuma namazı ile ibadete açıldı

Trabzon Ahi Evren Cami ve otopark inşaatı tamamlandı!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Ahi Evren Cami ve otopark inşaatı tamamlandığını müjdeledi.

Trabzon'a yeni cami inşa ediliyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yanında yeni bir cami inşa ediyor.

Erdoğan Bayraktar Trabzon'a 30 milyon liraya cami yaptırıyor!

Çevre eski Bakanı Erdoğan Bayraktar memleketi Trabzon’a 20 bin kişilik cami yapmak için kolları sıvadı Tac Mahal’i andıracak camide piknik ve spor alanları, trafik eğitim parkuru, go-kart pisti, restoran ve 1461 Şehitleri Müzesi bulunacak.

Trabzon Sürmene Merkez Cami açıldı!

Trabzon Sürmene'de inşa edilen merkez cami ibadete açıldı. Açılışa Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da katıldı.

Trabzon Ahi Evren Hastanesi otopark ve cami ihalesi 28 Mart’ta!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yapım çalışmalarına başlanılan Ahi Evren Hastanesi Altı Otopark ve Cami inşaatı ikinci ihalesi 28 Mart'ta gerçekleştirilecek.

Trabzon Moloz'a 6 bin kişilik cami yapılacak!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Moloz mevkiinde şehir camisi yapılacağını açıkladı. 6 bin kişilik kapasitesi olacak cami, şehrin önemli bir ihtiyacını giderecek

trabzon cami kubbesine köprü Haberi

trabzon cami kubbesine köprü

Trabzon'un Çaykara ilçesindeki yaylada yaptırılan cami inşaatına taş taşımakta güçlük çeken ustalar, yerden caminin kubbesine doğru yaptıkları köprüyle bu sorunu çözdü. Mevsim koşulları nedeniyle yılda 5 ay çalışılabilen inşaatta, 5 metre yükseklikten sonra inşaata taş taşımakta zorlanan ustalar, yerden camiye doğru, 50 metre uzunluğunda, 15 metre yüksekliğinde köprü yapmaya karar verdi. Köprü üzerinden kamyonetle taş taşıyan ustalar, hem zaman hem de iş gücünden kazanmış oldu. İnşaatın yürütme kurulu başkanı Enver Yıldırım, "Araç köprüden her geçtiğinde 'acaba kaza olur mu, kaza olduğunda bunun cevabını nasıl veririz' diye hep düşündüm. Taş taşıma süresince bu sorular hep aklımdaydı ama Karadeniz insanının zekâsı ve cesaretiyle bu işin üstesinden geldik" dedi. İnşaatın 3 yıl önce başladığını dile getiren Yıldırım, caminin gelecek yıl hizmete açılacağını...