18 / 04 / 2024

trampa nasıl alınır

trampa nasıl alınır

Bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemi olan trampa da mallar arası değer eşitliği aranmıyor. Trampa nedir? hakkında merak edilenler için haberi okuyun...

Elektrik aboneliği nasıl alınır?

Mesken ve işyeri gibi gayrimenkullerin elektriğinin kullanıma açılması için taşınmazın maliki veya varsa kiracısı tarafından aboneliğin alınması gerekiyor. Peki, elektrik aboneliği nasıl alınır? Gerekli belgeler nelerdir?

ÇED raporu nereden nasıl alınır?

ÇED, belirli bir proje veya gelişmenin, çevre üzerindeki önemli etkilerinin belirlendiği bir süreç olarak biliniyor. Bu süreç tamamlanmadan firma projeye başlayamıyor. Peki, ÇED raporu nereden nasıl alınır?

Eş muvafakatnamesi nasıl alınır?

Aile konutu şerhi bulunan bir konutun satılması veya kiraya verilmesi için eşin “eş muvafakatnamesi” olarak adlandırılan onayı vermesi gerekiyor. Peki, eş muvafakatnamesi nasıl alınır?

TOKİ konut kredisi nasıl alınır?

TOKİ konut kredileri yönetmeliği gereğince fondan Brüt İnşaat Alanı 150 m2'ye (150.00 m2 dahil) kadar olan konutlar için Kredi açılabiliyor. Peki, TOKİ konut kredisi nasıl alınır?

Organize sanayi bölgesinde yapı ruhsatı nasıl alınır?

Organize sanayi bölgesinde imar planına göre arazi kullanımı, yapı ve tesislerin projelendirilmesi, inşası ve kullanımıyla ilgili ruhsat ve izinler, OSB tarafından veriliyor. Peki, organize sanayi bölgesinde yapı ruhsatı nasıl alınır?

Riskli yapı yıkım kararı nasıl alınır?

Riskli yapı, muhtemel bir afette içerisinde yaşayanların can güvenliklerinin olmadığı yapılar olarak tanımlanabiliyor. Bu tarz yapılar yıkılarak yeniden inşa ediliyor. Peki, riskli yapı yıkım kararı nasıl alınır?

AVM'de işyeri açma ve çalışma ruhsatı nasıl alınır?

AVM'lerde uygulanacak esaslar, 29 Ocak 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun kapsamında yer alıyor. Peki, AVM'de işyeri açma ve çalışma ruhsatı nasıl alınır?

Müstakil tapu nasıl alınır?

Taşınmaz malların mülkiyet durumunu gösteren tapular hak sahibi sayısına göre "müstakil" olabildiği gibi, "hisseli" de olabiliyor. Peki, müstakil tapu nedir? Müstakil tapu nereden nasıl alınır?

Apartman çürük raporu nasıl alınır?

Ekonomik ömrünü tamamlamış ve çürük olduğu düşünülen apartman,site veya binalar için çürük raporu söz konusu olabiliyor.Buna göre apartman çürük raporu nasıl alınır?İşte apartmana çürük raporu alma süreci..

Bina için çürük raporu nasıl alınır?

Kentsel dönüşümde yıkılacak çürük yapılar, 26454 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre tespit ediliyor.Buna göre bina çürük raporu nasıl alınır?

Bina çürük raporu nasıl alınır?

Gayrimenkul sahipleri yapılarını, bakanlığa, belediyelere, il özel idarelerine, büyükşehirlerde büyükşehir belediyelerine veya büyükşehir ilçe belediyelerine tespit ettirebiliyorlar.Peki buna göre bina çürük raporu nasıl alınır?

Veraset ilamı noterden nasıl alınır?

Kimlerin, ne oranda mirasçı olduklarını gösteren bir resmi belge olab mirasçılık belgesi olarak da bilinen veraset ilamı noterden de alınabiliyor. Peki, veraset ilamı noterden nasıl alınır?

Milli emlaktan arsa nasıl alınır?

Milli emlakta bedelli veya bedelsiz,devir veya terk gibi bütün satış işlemleri gerçekleştirilebiliyor.Peki,milli emlaktan arsa nasıl alınır?İşte milli emlaktan arsa alınması işlemleri..

trampa nasıl alınır Haberi

trampa nasıl alınır


Taşınır veya taşınmaz bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemine trampa deniyor. Trampa işleminde söz konusu malların mevcut değerlerinin eşit olma şartı aranmıyor. Yani herhangi bir taşınır veya taşınmaz malla başka bir malla değiştirilecekse arada değer farkı olabiliyor. Eşitliği sağlamak için mevcut değer farkı para ödenerek kapatılabiliyor. 


Trampa işleminde Tapu Müdürlüğü'nün rolü

Trampa nedir? sorusunun yanıtını verirken değitirilecek mallar arasında değer farkları olabileceğini belirttik. Bu değerleri eşitlemek için Tapu Sicil Müdürlüğü'nün herhangi bir yetkisi bulunmuyor. Ayrıca değer eşitsizliğinden dolayı akdi yapmamaktan kaçınamıyor. 


Farklı illerdeki mallar için trampa işlemi

Trampa işlemi yani malların değiş tokuşu farklı illerde bulunan taşınır veya taşınmazlar içinde geçerli. Yani herhangi bir şehirdeki mal başka bir şehirdeki mal ile değiştirilebiliyor. Bunun için talebi alan Tapu Sicil Müdürlüğü, diğer ildeki müdürlükten...