26 / 04 / 2024

Troya Müzesi son durum

Troya Müzesi son durum

Troya bölgesinden çıkan eserlerin bir nokta toplanacağı Troya Müzesi açılış için gün sayıyor. Toplam 90 bin metrekare alana inşa edilen müzede 2 bin civarı eser yer alacak.

Çanakkale Troya Müzesi tamamlanıyor!

Çanakkale'nin bir "marka kent" olduğunu ifade eden Turan, kentin her köşesinin ve ilçesinin ayrı bir tarihi barındırdığını anlattı.

Troya Müzesiyle ziyaretçi sayısı iki kat artacak!

Yıllık ortalama 500 bin ziyaretçi sayısıyla 5 bin yıllık geçmişe ışık tutan Troya antik kentinin öneminin, sene başında inşaatına başlanan müzenin tamamlanmasıyla artması hedefleniyor. Ziyaretçi sayısı iki kat artacak...

Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi'nin restorasyon çalışmalarında son durum ne?

Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi, iki yılda tamamlanacak restorasyon çalışmalarından sonra yeni yüzüyle ziyaretçilerini ağırlayacak. 

Muğla'da yüzde 90'ı tamamlanan Bölge Müzesi'nin inşaatında son durum!

Muğla Büyükşehir Belediyesi, yüzde 90’ı tamamlanan Bölge Müzesi’nin yüklenici firmasına fesihname gönderdi, şantiyeyi boşaltmasını istedi. Firma, Büyükşehir Belediyesi’ni mahkemeye verdi, yürütmeyi durdurma kararı aldırdı...

Çamlıca Cami İslam Medeniyetleri Müzesi'nde son durum ne?

İstanbul Cami ve Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, Büyük Çamlıca Camisi altında yer alan İslam Medeniyetleri Müzesi de Topkapı Sarayı'na doğal olarak Cumhurbaşkanlığı'na bağlı bir müze olacağını kaydetti.

Troya Müzesi Çanakkale'yi tarihiyle yeniden buluşturma projesidir!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Troya Müzesi, Çanakkale'yi tarihiyle yeniden buluşturma, bu kadim şehri ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için tekrar bir çekim merkezi haline dönüştürme projemizin adeta son halkasıdır." ifadelerini kullandı...

Troya Müzesi resmi açılışa hazır!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açılan yarışmayla belirlenen proje kapsamında yapımına 2014 yılında başlanan Troya Müzesi'nin resmi açılışı bugün yapılacak.

75 milyon liralık Troya Müzesi yarın açılacak!

Çanakkale'de 5 bin yıllık geçmişe sahip Troya Antik Kenti'nde yaklaşık 75 milyon liraya mal olan Troya Müzesi'nin resmi açılışı yarın gerçekleşecek. 

Kahramanmaraş Dondurma Müzesi tamamlandı!

Yatırımlarına son sürat devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, Dondurma Müzesi'nin inşaatını tamamladı.

Troya Müzesi 45 milyon liraya mal oldu!

2011'de ulusal mimarlık yarışmasıyla belirlenen Troya Müzesi, 7 yılın sonunda tamamlanarak hizmete açıldı. 12 bin 700 metrekarelik alan üzerinde inşa edilen müze 45 milyon liraya mal oldu.

Çanakkale Troya Müzesi açıldı!

Çanakkale'de yapımına 4 yıl önce başlanan Troya Müzesi, ziyarete açıldı. Maliyeti 75 milyon lirayı bulan müze 10 gün boyunca ziyaret edilebilecek.

Troya Müzesi açılış için hazır!

Troya bölgesinden çıkan eserlerin bir nokta toplanacağı Troya Müzesi açılış için gün sayıyor. Toplam 90 bin metrekare alana inşa edilen müzede 2 bin civarı eser yer alacak.

Troya Müzesi Ekim'de açılacak!

Yapımına 4 yıl önce başlanılan Troya Müzesi'nde son aşamaya gelindi. Müzenin Ekim ayında açılacağı açıklandı.

Çanakkale Troya Müzesi 7 bölümden oluşacak!

Çanakkale merkeze bağlı Tevfikiye Köyü sınırları içerisinde inşa edilen Troia Müzesi'nde çalışmalar hızla ilerliyor. 11 bin 200 metrekare alanda hayata geçirilen müze 7 bölümden oluşacak.

Konya Payitaht Müzesi'nin inşaatı son sürat!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilenPayitaht Müzesi, Anadolu Selçuklu Devleti’ne başkentlik yapan Konya’da ecdadın hatıralarını gelecek nesillere aktaracak.

Troya Müzesi son durum Haberi

Troya Müzesi son durum

Troya bölgesinden çıkan eserlerin toplanacağı Troya Müzesi açılış için gün sayıyor. Troya Müzesi Müdürü Ali Atmaca ve Mimarı Ömer Selçuk Baz “Troya Yılı” etkinlikleri kapsamında açılacak olan müze ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Akşam Gazetesi'nden Zeki Gümüş'ün röportajı... 

Müzenin hazırlanma hikayesini anlatır mısınız?  

Troya ören yeri yakınında müze yapılması fikri 2000’li yılların başından beri var. 2013 yılında bakanlığımız burada müze için proje yarışması açıyor ve sonrasında 2014 başında müze inşaatı başlıyor, 2017 yılının eylül ayında başlayarak bir yıl içinde şu andaki gördüğünüz mevcut duruma getirildi.

Burada neler sergileniyor?

Yaklaşık 90 bin metrekare alana sahip müze alanı parseli, zemin artı üç kattan oluşuyor zemin katta sosyal donatılar ve Troya kentine ilişkin teşhir kurgumuz, 1. katta Troya’nın katmanları, 2. katta antik dünya, 3. katta ise...