25 / 04 / 2024

tüketici kanunu Bağlı kredi sözleşmesi

tüketici kanunu Bağlı kredi sözleşmesi

Konut sahibi olmak isteyen kimseler, konut kredisi sözleşmesinin yanı sıra bağlı kredi sözleşmeleri de imzalanabiliyor. Bağlı kredi sözleşme esasları, Yeni Tüketici Kanunu kapsamında düzenleniyor. Peki, konut kredisi bağlı kredi sözleşmesi nedir?

Bağlı kredi sözleşmesi nedir?

Yeni Tüketici Kanunu tüketicinin kendisi tarafından belirlenen konutun bedelinin kredi veren konut finansmanı kuruluşu tarafından ödenmesi suretiyle kullandırılan krediler bağlı kredi sayılmıyor. Peki, bağlı kredi sözleşmesi nedir?

Tüketici Kanunu konut kredisi!

Konut finansmanı sözleşmelerinde tüketici hakları Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun 2014 esaslarına göre, firmaların sözleşme öncesi bilgi formunu, sözleşmenin kurulmasından makul bir süre önce vermeleri gerekiyor...

Tüketici Konfederasyonu Başkanı uyardı! Efsane Günler, Black Friday indirim kampanyalarında sahte linklere dikkat!

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu birçok firmanın indirim yaptığı şu günlerde internet sitelerinden alışveriş yapan vatandaşlara gönderilen sahte linklere karşı güvenlik uyarısında bulundu.

7 ayda 402 bin kişi ‘Aldatıldım’ diyerek tüketici hakem heyetine başvurdu! Sizin de başınıza gelebilir. Hemen bakın!

Tüketici hakem heyetleri bu yıl 393 bin 768 şikayet dosyasını karara bağlarken, 1,9 milyar liralık uyuşmazlığı çözüme kavuşturdu. Tüketicilerin en çok şikayette bulunduğu ürün ise ayakkabı oldu.

Tüketici Konfederasyonu’ndan önemli uyarı: Araç kiralarken sahte senet tuzağına düşmeyin!

Ramazan Bayramı’na çok az bir süre kala tatilini şehir dışında geçirmek isteyenler şimdiden otomobil kiralamak için araştırma yapmaya başladı. Tüketici Konfederasyonu Başkanı Ağaoğlu ise araç kiralarken dolandırıcıların tuzağına düşmemeleri için vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.

Tüketici Konfederasyonu Başkanı açıkladı; o ücreti ödemek zorunda değilsiniz

AVM'lerde otopark tartışmasına açıklık getiren Tüketiciler konfederasyonu Başkanı Ağaoğlu, tüketicilerden haksız şekilde tahsil edilen otopark ücretleriyle milyonlarca lira haksız kazanç elde edildiğini söyledi.

Tüketici ve konut kredilerine sigorta düzenlemesi geliyor! 1 Ocak'ta resmen başlıyor!

Bugünkü 31962 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, tüketici kredisi sözleşmeleri ile konut finansmanı sözleşmeleri, sigortalı ve sigortasız olarak hazırlanacak karşılaştırmalı ödeme planıyla teklif edilebilecek.

Tüketici Konfederasyonu maketten konut satışında 'iskan şartı' istiyor!

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu son zamanlarda sık sık gündeme gelen maketten konut satışıyla ilgili olarak "Yeni düzenlemeyle 48 ayda teslim şartı gelirken, o maddeye 'Konut yapı kullanma izin belgesiyle teslim edilmeli' şartı eklenmeli." şeklinde konuştu.

DAP Yapı ‘yılın tüketici markası’ ödülünü aldı!

Yeni konut yatırımlarını hız kesmeden sürdüren DAP Yapı, gayrimenkul sektöründe bu senenin ‘tüketici markası’ ödülünü aldı.

Naci Görür, Türkiye'nin başlıca deprem bölgelerini açıkladı!

Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından Türkiye'de meydana gelen depremlere ilişkin paylaşımlarda bulundu. Görür, Türkiye'nin başlıca deprem bölgelerini, fay hatlarıyla birlikte açıkladı...

Şanlıurfa Kale Eteği'nde kamulaştırma başlıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün 'ilk önceliğim' dediği Kale Eteğindeki evlerin kamulaştırma çalışmaları başlıyor.

Garanti BBVA TÜFE'ye bağlı değişken faizli konut kredisi kullandırıyor!

Garanti BBVA’da Enflasyon oranlarına bağlı düşüş gösteren değişken faizli konut kredisi ürünü kullandırmaya başladı. Kampanya kapsamında 20 yıl vadeye kadar değişken faizli konut kredisi kullanılabiliyor...

Eskişehir Söğütözü TOKİ başvuruları yarın başlıyor!

Eskişehir Tepebaşı Söğütözü TOKİ başvuruları yarın itibariyle başlıyor. Projeden 543,94 TL taksitle konut sahibi olmak mümkün.

Tepebaşı Söğütözü TOKİ başvuruları 29 Nisan'da başlıyor!

Tepebaşı Söğütözü TOKİ başvuruları 29 Nisan tarihi itibariyle başlıyor. Projeden 543,94 TL taksitle konut sahibi olunabiliyor.

Ankara-Ankara Projesi tüketici davası 5 Eylül'e bırakıldı!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Ankara-Ankara Projesi tüketici davasının dünkü duruşmasında hakim değişikliği nedeniyle dosyanın incelemeye alınmasına ve bu sebepten duruşmanın 5 Eylül'e bırakılmasına karar verildi...

tüketici kanunu Bağlı kredi sözleşmesi Haberi

tüketici kanunu Bağlı kredi sözleşmesi

Konut kredisi bağlı kredi sözleşmesi nedir?

Konut kredisi sözleşmesi, konut edinmeleri amacıyla; tüketicilere kredi kullandırılması, konutların finansal kiralama yoluyla tüketicilere kiralanması, sahip oldukları konutların teminatı altında tüketicilere kredi kullandırılması ve bu kredilerin yeniden finansmanı amacıyla kredi kullandırılmasına yönelik sözleşmelere deniyor.


Konut kredisi sözleşmesinin yanı sıra bağlı kredi sözleşmeleri de imzalanabiliyor. Bağlı kredi sözleşme esasları, Yeni Tüketici Kanunu kapsamında düzenleniyor. Peki, konut kredisi bağlı kredi sözleşmesi nedir?


Bağlı kredi sözleşmesi..

"Bağlı kredi sözleşmesi; konut finansmanı kredisinin münhasıran belirli bir konutun satın alınması durumunda bir sözleşmenin finansmanı için verildiği ve bu iki sözleşmenin objektif açıdan ekonomik bir birlik oluşturduğu sözleşme olarak tanımlanıyor.


Bağlı kredilerde, konutun hiç ya da gereği gibi teslim edilmemesi nedeniyle tüketicinin bu Kanunun 11 inci maddesinde belirtilen seçimlik haklarından birini kullanması hâlinde, satıcı...