24 / 04 / 2024

Turizmde istanbul

Turizmde istanbul

MasterCard' ın gelenekselleştirdiği ve dünyanın önde gelen 132 şehrini inceleyen turizm trendleri raporu yayımlandı.

Martı İstanbul Hotel teknik altyapıya sahip toplantı salonlarıyla ön planda!

Martı Istanbul Hotel, doğal gün ışığı alan, kullanışlı tasarıma sahip ve genel kurullardan canlı yayınlara kadar her tür organizasyondaki gereksinimlere cevap verebilen teknik altyapıya sahip toplantı salonlarıyla ön plana çıkıyor.

Türkiye Polimer Konferansı İstanbul'da yapılacak!

Plastik Sanayicileri Federasyonu (PLASFED) tarafından düzenlenen Türkiye Polimer Konferansı istanbul'da yapılacak. PLASFED'ten yapılan açıklamaya göre, federasyon tarafından gerçekleştirilecek. Fuar, 27 ile 28 Ekim 2014 tarihlerinde yapılacak.

Turizmde en hızlı büyüyen ülke Yunanistan oldu!

Yunanistan, Akdeniz çanağındaki rakipleri arasında yılın ilk yarısında yüzde 17.07'lik turist artışı ile turizmde en hızlı büyüyen ülke oldu. 2013'ün ilk yarısında 5 milyon 936 bin turist çeken Yunanistan'a bu yıl 6 milyon 949 bin turist geldi.

Turizmde geleceği parlak 10 şehir!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, turizm yatırımcılarına, turizm yatırımı yapmaları için fırsat sunan 10 şehri açıkladı. İşte Turizmde geleceği parlak 10 şehir...

Başaran Ulusoy: Türkiye, turizmde dünyanın ilk 5 ülkesi içinde!

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy: Türkiye'nin geleceği turizmdir. Bu, bizim ekmeğimiz. Ekmeğimiz olduğu kadar da itibarımız. Türkiye, turizmde dünyanın ilk 5 ülkesi içinde" dedi.

Evora İstanbul'da ticari üniteler ihaleye çıkıyor!

Evora istanbul'da bulunan 65 dükkân, 10 ofis, 1 ortaöğretim okul binası ve 1 poliklinik binasından oluşan toplam 77 ticari ünite açık artırma yöntemiyle ihale edilecek.

Türkiye, turizmde dünyanın ilk 5 ülkesi içinde!

Türkiye, turizmde dünyanın ilk 5 ülkesi içinde. TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy: "Türkiye'nin geleceği turizmdir. Bu, bizim ekmeğimiz. Ekmeğimiz olduğu kadar da itibarımız" dedi.

Turizmde yeni yatırım planı!

Turizmde yeni yatırım planları yapılacak. KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı Yatırım İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından turizm yatırımcılarına kamu taşınmazı tahsisi yapılmasını ön gören bir duyuru yayınlandı.

Rings İstanbul'da 5 bin TL peşinat, 0.76 faiz!

Rings istanbul'da sınırlı sayıdaki geniş bahçeli ve orman manzaralı teraslı evlerden ya da Rings AV M üzerinde bulunan rezidans dairelerden birine 5 bin lira peşinatla sahip olabiliyor.

Ömer Çelik: Turizmde başarılı bir sezon geçiriyoruz!

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, “Bölgemiz çok zor günlerden geçiyor ama turizmde başarılı bir sezon geçiriyoruz. Ocak-Haziran döneminde yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 4.73 artarak 15 milyon 238 bin 221 oldu” dedi.

Ankara-İstanbul YHT iç turizmi hareketlendirecek!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapımına devam edilen Ankara - İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattının açılmasıyla iç turizmde de önemli bir hareketlilik yaşanması bekleniyor

Turizmde tatil yoğunluğu yaşanıyor!

Ramazan Bayramı tatiline sayılı günler kaldı. Turizmde tatil yoğunluğu yaşanıyor. Kimisi memleketine kimisi de tatil bölgelerine gitmek için şimdiden plan yapmaya başladı. Yetkililer ise yolda kalmak istemeyen vatandaşları uyardı.

İstanbul 216 projesi için yüzde 20 ön talep toplandı!

Fikirtepe'de istanbul 216 projesine start veren Baysaş İnşaat, Ağustos ayında yapacağı lansman öncesi avantajlı fiyat ve ödeme kolaylığı sunuyor. Şu ana kadar projeye yüzde 20 talep toplandı.

Turizmde istanbul Haberi

Turizmde istanbul

"Hedef Şehirler Endeksi 2015" raporunda bu yılın sonuna kadar şehirlerin uluslararası ziyaretçi sayılanndaki değişim ve turizm geliri potansiyelleri karşılaştırmalı olarak incelendi. 


2015 yılında toplam 18,82 milyon ziyaretçiyle listenin ilk sırasına yerleşen Londra, son yedi yılda beşinci kez liste başı oldu. Londra'yı 18,2 milyon ziyaretçiyle Bangkok, 16 milyon ziyaretçiyle Paris takip ediyor. Dördüncü sırada ise 14,25 milyon ziyaretçiyle Dubai geliyor. Dünyanın en çok ziyaretçi çeken kenti Londra, doğal olarak Avrupa'da da birinci sıradaki yerini korudu. 



2015'te 12,56 milyon ziyaretçi beklentisiyle dünyanın en çok ziyaretçi çeken kentleri arasında beşinci sırada İstanbul yer alıyor. İstanbul'un turizmde büyüme rakamları göz dolduruyor. 2014'te toplam 11,27 milyon ziyaretçi alan İstanbul'un, ziyaretçi sayısının 2015'te %11,4 oranında büyüme kaydedeceği hesaplanıyor. Bu büyüme, tüm dünyada listelenen ilk 40 şehir arasında...