19 / 04 / 2024

türk firma asfal geri dönüşüm

türk firma asfal geri dönüşüm

Ratech adı verilen yeni sistemle hurda asfalt yavaş yavaş ısıtılarak belli işlemlerden geçiriliyor. Bu sayede eski asfaltın tümü tekrar yüksek kalitede kullanılabilir hale geliyor

Türk lirasıyla ihracat ağustosta geçen seneye göre yüzde 109 arttı!

Türk Lirası ile ihracat yapılan ülke sayısı 164, ihracat yapan firma sayısı ise 6 bin 439 oldu. Türk lirasıyla ihracat ağustosta geçen seneye göre yüzde 109 arttı. İşte haberin devamı..

Eczacıbaşı ABD'nin aldığı köklü Türk şirketi bünyesine katmak için anlaşmaya vardı

Eczacıbaşı, 2012 yılında ABD'li Amgen şirketine satılan ve adı Gensanta olarak değişen Türk ilaç şirketini satın aldı. Türkiye'nin önde gelen şirketleri arasında yer alan firma mevcut hizmetlerine devam edeceğini bildirdi. İşte ayrıntılar...

Türk inşaat işçileri Arnavutluk’ta mahsur kaldı!

Türk işçileri Arnavutluk’a götürüp orada bırakan inşaat firmasının sahibi hakkındaki iddiaları yanıtladı. Firma sahibi “Çalışanlarım tehdit etti, kaçmak zorunda kaldım. Hakedişleri alınca ödemeleri yapacağım” açıklamasında bulundu.

Türk yapı malzemeleri sektörü Avrupalı müteahhitlerle buluştu!

Finlandiya Helsinki'de düzenlenen Avrupalı Uluslararası Müteahhitler Birliği'nin (EIC) Genel Kurul toplantısına, beşi Türk olmak üzere 73 Avrupalı firma ve çok sayıda müteahhit birliği başkanı katıldı...

MAPIC'te Türk perakende sektörü gücünü global arenaya taşıyacak!

Fransa Cannes’da kapılarını 24. kez açan MAPIC’te Türk perakende sektörü gücünü global arenaya taşıyacak. Türkiye temsilcisi Alkaş tarafından organize edilen çalışmalarla fuarda Türkiye 80’i aşkın firma ve 250 kişiyi aşkın ziyaretçiyle yer alıyor. 

5. Buildmacex Fuarı'na Türk firmalarından yoğun ilgi!

Batı Afrika ülkelerinin Nijerya'da düzenlediği 5. Buildmacex Fuarı'na Türk firmalar yoğun ilgi gösterdi. Fuara, inşaat ve yapı sektöründen 50'nin üzerinde firma katıldı.

İşte dünyanın en büyük 46 Türk müteahhidi!

‘Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi’ listesindeki Türk müteahhitlik firması sayısı 46’ya çıktı. Bu sayı ile Türkiye, 65 firma ile listede birinci sırada yer alan Çin’in ardından dünyada ikinci sıradaki yerini korudu.

Etiyopya'nın ulaşımına Türk imzası!

Türk şirket, Yapı Merkezi Etiyopya'nın demir yolu projesine imza atıyor. Bölgedeki rayları inşa eden firma tarafından projenin 2020 yılında tamamlanacağı aktarıldı.

Türk inşaatçılardan Mozambik'e 50 milyon dolarlık yatırım!

Doğu Afrika ülkesi Mozambik hızla zenginleşiyor. Mozambik'te 37 Türk sermayeli firma faaliyet gösteriyor. Çoğu inşaat sektöründe faaliyet gösteren bu firmalar tarafından gerçekleştirilen yatırım tutarı ise 50 milyon dolar.

Türk Akımı’nda taşeron belli oldu!

TÜRK Akımı doğalgaz boru hattı projesinin TBMM tarafından onayı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasından dört gün sonra Rus Gazprom şirketi tarafından yüklenici firma belirlendi.

Dünyanın En Büyük Uluslararası Müteahhidi listesindeki 40 Türk firma!

“Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde 2014 yılında 42 olan Türk müteahhitlik firması sayısı 2015 yılında 40 oldu.

Demir İnşaat yurtdışında Türk Şehri inşa edecek!

Demir İnşaat, yurtdışında ilk projelerini hayata geçirecek. Ukrayna'da 600 konut, otel ve AVM'den meydana gelen Türk Şehri'ni inşa edecek firma, Almanya'nın Potsdam kentinde de karma proje yapacak.

10. Gayrimenkul Fuarı ve Arap-Türk Zirvesi 23-24 Nisan'da!

10. İstanbul Gayrimenkul Fuarı ve Arap-Türk Zirvesi 23 - 24 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. JNR Fuarcılık ve Suudi Arabistan’dan Daleel Group tarafından 10 yıldan bu yana düzenlenen fuara 52’nin üzerinde yerli - yabancı firma katılıyor.

türk firma asfal geri dönüşüm Haberi

türk firma asfal geri dönüşüm

Türk şirketleri artık kendi teknolojileriyle de dünya arenasında boy göstermeye başladı. Bursa merkezli Simge Group'un asfalt tesisleri şirketi E-Mak'ın geliştirdiği asfalt geri dönüşüm sistemi, 13-15 Haziran 2012 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek Avrupa Asfalt Kongresi'nde dünyaya tanıtımı yapılacak 8 yeni teknolojiden biri olarak seçildi. Dört yılda bir, farklı bir ülkede düzenlenen kongre, asfalt konusunda tek otorite konumunda. Burada tanıtılan yenilikler tüm dünyada kabul görüyor.


Dünyada yılda 1,6 milyar ton asfalt üretimi yapılıyor. Bunun için 1,5 milyar ton civarında agrega (taş-mıcır) kullanılıyor. 2010 yılı verilerine göre ise dünya çapında yollardan 123,5 milyon ton asfalt söküldü. Türkiye'deki rakam ise 2,4 milyon ton. Geçmişten beri kullanılan teknolojiyle eski asfaltların geri dönüşümü çok zahmetli ve yüksek enerji gerektiriyor. Tekrar kullanılır hale getirilen asfaltın kalitesi de...