11 / 05 / 2024

türk müteahhitlerinin ortadoğuda yaptığı işler

türk müteahhitlerinin ortadoğuda yaptığı işler

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Four Seasons Hotel Bosphorus'da, "Sürdürülebilir Küresel Rekabette Ortadoğu ve Kuzey Afrika" başlığıyla düzenlenen 4. Boğaziçi Zirvesi'nin açılış yemeğinde konuşma yaptı...

Türk müteahhitlerin Afrika'daki projelerinin değeri 65 milyar doları aştı!

Türk müteahhitlerinin Afrika’da hayata geçirdiği projelerin toplam değeri 65 milyar doları aştı. 2003'te Türkiye ile Afrika ülkeleri arasında ticaret hacmi 5,3 milyar dolar olarak belirlenirken, 2025'e kadar bu rakamın 30 milyar dolara ulaştırılması hedefleniyor.

Türk müteahhitleri için Ortadoğu ve Afrika fırsatı!

TMB, '2021'in Başında Endişe ve Umut Bir Arada' başlığı ile İnşaat Sektörü Analizi Raporu'na göre Türk müteahhitleri Ortadoğu ve Afrika'da toplam 40'ar milyar dolarlık proje üstlenecek.

Türk müteahhitler, Ortadoğu ve Afrika'daki yeni projeleri üstlenecek!

Açıklanan proje tutarı 5,2 trilyon dolara ulaşan Ortadoğu ve Afrika pazarları, Türk müteahhitler için büyük potansiyel taşıyor. En büyük pazarların Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Nijerya olması beklenirken, en büyük müşterinin Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu olması bekleniyor.

Nipper, Ortadoğu'ya Türk müteahhitlerle açıldı!

4 milyar dolar cirosuyla dünyanın en büyük pompa şirketleri arasında yer alan Grundfos’un CEO’su Nipper, “Türkiye bizim için özel bir pazar. Ayrıca Türk müteahhitleriyle birlikte büyük pazara ulaşabiliyoruz” dedi.

Dev projeler Türk müteahhitlere emanet!

Bugüne kadar 126 ülkede 400 milyar dolarlık 10 bine yakın proje üstlenen Türk müteahhitleri, dünyayı inşa etmeye devam ediyor. Sadece son 1 hatfada 3 dev projeye imza atan müteahhitlere, Avrupa, Rusya ve Ortadoğu’dan teklif yağıyor...

Türk müteahhitlerinin yurt dışı işleri azaldı mı?

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Türk işçi sayısındaki azalmanın temelinde çalışma mevzuatı kapsamında karşılaşılan sorunlar yattığını söyledi...

Türk müteahhitleri Senegal'e yatırım yapıyor!

Senegal'de çıkan Africa Industrie dergisinin şubat sayısında Türk müteahhitlerinin hayata geçirdiği projeler ve yatırımlar anlatıldı.

Türk müteahhitlerin efsana pazarı Libya geri dönüyor!

Türk müteahhitlerinin 1972 yılında uluslararası pazara adım attıkları ilk ülke Libya, yaşanan iç karışıklıklardan sonra yeniden Türkiye Müteahhitler Birliği’nin kapısını çaldı.

Türk müteahhitleri 122 ülkede 372 milyar dolarlık proje üstlendi!

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki PepsiCo Fabrikası'nın resmi açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk müteahhitlerinin 122 ülkede 372 milyar dolarlık proje üstlendiğini açıkladı.

THY Afrika'ya bağlayınca Türk müteahhitlerinin projeleri 84 kat arttı!

Türk müteahhitlerinin Afrika'da üstlendiği projelerin toplamı 64 milyar doları aşarken, bu artışın en başta gelen nedenlerinden biri de THY´nin Afrika'da 35 ülkede 53 kente uçması oldu....

Türk müteahhitler Afrika pazarına açılacak!

3. Uluslararası Karayolları Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı kapılarını açtı. Fuarda konuşan MCI Fuarcılık Genel Müdürü Ufuk Yavuz Tümer, Türk müteahhitlerinin Afrika pazarına açılacağını açıkladı.

Türk müteahhitleri yurt dışında 370 milyar dolarlık iş yaptı!

TMB Başkanı Mithat Yenigün, Türk müteahhitlik firmalarının yurt dışında hayata geçirdikleri yatırımları anlattı. Yenigün, Türk müteahhitlerinin yurt dışında 370 milyar dolarlık iş yaptığını söyledi.

Türk müteahhitleri 366,5 milyar dolarlık proje inşa etti!

Türk müteahhitlerinin yurt dışında bugüne kadar üstlendiği projelerin toplam bedeli haziran ayı itibarıyla 366,5 milyar dolara ulaştı. Bu yılın ilk yarısında alınan işlerin tutarı 9,2 milyar doları buldu.

türk müteahhitlerinin ortadoğuda yaptığı işler Haberi

türk müteahhitlerinin ortadoğuda yaptığı işler


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç,  Four Seasons Hotel Bosphorus'da, Cumhurbaşkanlığı himayesinde Uluslararası İşbirliği Platformu (UİP) tarafından Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ev sahipliğinde "Sürdürülebilir Küresel Rekabette Ortadoğu ve Kuzey Afrika" başlığıyla düzenlenen 4. Boğaziçi Zirvesi'nin açılış yemeğinde konuşma yaptı.


Türkiye olarak Orta Doğu ve Kuzey Afrika ile ticari ilişkileri geliştirmek adına önemli adımlar attıklarını ifade eden Arınç, şunları kaydetti: 


"Stratejiler belirledik, temsilciliklerimizi artırdık, Serbest Ticaret Anlaşmaları imzaladık, bölgesel iş birliği örgütleriyle ilişkilerimizi geliştirdik. Bunun neticesinde, son 10 yılda ortalama yüzde 5 büyüme sağlayan Kuzey Afrika ve Orta Doğu bölgesi ülkelerinin Türkiye’yle ticaretinde kayda değer gelişmeler sağladık. Orta Doğu bölgesiyle ticaret hacmimiz 2002 yılında 4.7 milyar dolar iken, 2012 yılı sonunda kat kat fazlalaşmıştır. 


Müteahhitlerimizin bölgede üstlendikleri projelerin tutarı 2002'de sadece 790 milyon dolar iken,...