19 / 04 / 2024

türkiye gürcistan ticaret

türkiye gürcistan ticaret

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan yaptığı açıklamada, "Çin'den başlayıp Avrupa'ya kadar uzanan ticaretin, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattı üzerinden gerçekleştirilmesi bizim önemli hedeflerimizden biri." dedi

ABD ile Türkiye arasındaki ticaret hacmi 100 milyar dolara çıkabilir!

ABD'nin Küresel Piyasalardan Sorumlu Ticaret Bakan Yardımcısı Arun Venkataraman, ABD ile Türkiye arasındaki ticaretin katlanarak büyümesi için ciddi bir fırsat gördüklerini belirterek, 100 milyar dolarlık hedefe ulaşmanın mümkün olduğunu söyledi.

Türkiye'de gıdaya ulaşım zorlaştı! En dip seviyeyi gördük

2023 yılı ile birlikte enflasyonunda yükselmesi gıda alımında ulaşımı zorlaştırdı. Türkiye, gıdada kendi kendine yetebilen ülkeler içinde Vietnam,  Ekvador ve Ürdün'ün akabinden 49'unculuğa düştü.

Türkiye'nin 11 aylık dış ticaret açığı 99,8 milyar dolara ulaştı!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş tarafından kasım ayı dış ticaret istatistikleri açıklandı. Buna göre Türkiye'nin 11 aylık dış ticaret açığı 99,8 milyar dolara ulaştı.

Türkiye, internet üzerinden alışverişi sevdi! İşte 6 ayda harcanan rakam!

Türkiye'nin e-ticaret hacmi 2022 yılının ocak - haziran döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 116 artarak 348 milyar liraya yükseldi.

Shopify Türkiye’deki e-ticaret koçu olarak Courself.co’yu seçti

E-ticaret altyapısa destek veren platform Shopify, Türkiye’deki ilk e-ticaret koçu olup Courself.co’yu seçtiğini bildirdi. İşte detaylar...

Türkiye gıda enflasyonunda ilk sırada! Gıda zamlarına karşı ne yapılacak? Araştırmadaki ağır risk uyarısı dikkat çekti

Raporda, gıda fiyatlarındaki mevcut trendin sürmesi halinde gıda enflasyonunun Türkiye'de satın alma gücünde yüzde 100'ün üzerinde kayıp anlamına geleceği ifade edildi.

Türkiye, gökdelen sayısında Avrupa birincisi oldu!

Dikey mimarinin megakent İstanbul ilk sırada olacak şekilde ülkede kendini iyiden iyiye gösteriyor. Avrupa geneline bakıldığında en çok gökdelenin Türkiye’de yer aldığı tespit edildi.

Türkiye ile İsrail arasındaki ticaret hacmi rekora imza attı!

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Türkiye ile İsrail arasındaki ticaret hacmi 2020 yılında 6.2 milyar dolara ulaşarak rekora imza attı.

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfından bazı emekli amirallerin açıklamasına tepki!

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV), bazı emekli amirallerin Kanal İstanbul projesi ile ilgili yaptığı açıklamaya tepki verdi.

ABD'den Türkiye'de dahil 18 ülkeye yeni gümrük vergisi!

ABD Ticaret Bakanlığı, Türkiye'nin de içinde bulunduğu 18 ülkeden alüminyum alaşım levha ithalatına damping veya sübvansiyon uygulandığı gerekçesi ile ek gümrük vergisi getirdi.

ABD'den alüminyum ithalatına ek gümrük vergisi: Listede Türkiye de var!

ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross, 1,96 milyar dolarlık alüminyum ithalatına ek gümrük vergileri getirileceğini duyurdu. 18 ülkenin yer aldığı listede Türkiye de bulunuyor.

Ukrayna ve Türkiye Serbest Ticaret Anlaşması görüşmelerine yeniden başladı!

Ukrayna Ekonomi Bakan Yardımcısı Taras Kaçka, Ukrayna ve Türkiye arasında serbest ticaret anlaşması görüşmelerinin tekrar başladığını bildirdi.

Türkiye ile TOGO arasındaki ticaret hacminin 96 milyon doları inşaat ve gıdadan!

Türkiye ile Togo arasındaki karşılıklı ticaret hacmi yaklaşık 106 milyon dolar seviyesinde. Bunun 96 milyon dolarını gıda ve inşaat ürünleri oluşturuyor.

türkiye gürcistan ticaret Haberi

türkiye gürcistan ticaret

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattının Gürcistan ve Türkiye arasındaki ekonomik iş birliğine büyük katkı sağlayacağını dile getirerek, "Çin'den başlayıp Avrupa'ya kadar uzanan ticaretin, Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattı üzerinden gerçekleştirilmesi bizim önemli hedeflerimizden biri." dedi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gürcistan, Başbakan Yardımcısı Ekonomik ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Dimitri Kumsişvili ile Bakanlık Toplantı Salonu'nda basın toplantısı gerçekleştirdi.

Türkiye Gürcistan ikili ilişkilerinin tarihten gelen bağlarla önemli boyutlara eriştiğini söyleyen Arslan, Gürcistan'ın, Türkiye'nin Kafkasya'daki stratejik ortaklarından biri olduğunu da belirtti.

"Güçlü bağları bu denli bir projeyle taçlandırmak iki ülke içinde gurur verici"

Gürcistan ile ticaret hacminin 2016'da 1,5 milyar dolar düzeyinde olduğunu söyleyen Arslan, bu hacmin daha da artacağına inandığını belirtti.

Arslan konuyla ilgili olarak,...