26 / 04 / 2024

türkiye kültür varlık restorasyon çalışmaları

türkiye kültür varlık restorasyon çalışmaları

AK Parti dönemi boyunca 5 bin 61 kültür varlığının restorasyonu tamamlandı. 1992-2002 yıllarında ise bu rakamın 46 olduğu bildirildi. 

Japonya'daki deprem uyarı sistemi Türkiye'de uygulanır mı? 

Japonya'da 7,6'lık depremde 50'den fazla bina yıkıldı. Meydana gelen depremde en az 48 kişi hayatını kaybetti. Japonya'da deprem uyarı sistemi ile önceden gelen bildirim sayesinde Japonya halkı depreme karşı hemen önlemini alıyor. Peki bu sistem Türkiye'de uygulanır mı?

Yabancıya konut satışıyla ilgili Kıbrıslı müteahhitten haklı isyan! Türkiye kötüye giderken biz iyiye gidebilir miyiz?

Kıbrıs'ın önde gelen müteahhitlerinden Koral Bozkurt, sosyal medya hesabından paylaştığı istatistikle Türkiye’de yabancılara yapılan mal satışlarının bir yıl içinde yüzde 61,5 azaldığını belirterek ''Türkiye kötüye giderken biz iyiye gidebilir miyiz?” sorusunu sordu.

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği açıkladı! Halk ucuz ete ulaşamıyor...

Et fiyatlarında yaşanan yükselişe karşı bir uyarı da üretici birliğinden yapıldı. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, ithalatı sınırlı sayıdaki büyük işletmelerin yaptığını kaydederek iç piyasada et fiyatlarının düşmediğini belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye’ye yatırım yapmayı düşünen küresel fon yöneticilerinin oranı yüzde 74!

“Türkiye ve Çevresinde Yatırım Yapan Özel Sermaye Yatırım Fonları” konferansında yapılan ankette fon temsilcilerinin yüzde 74’ü Türkiye’ye yatırımı düşünürken, yüzde 40’ı ise yatırım portföylerinde önceliğe sahip olduğunu belirtti.

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Lopez: ‘Ekonomide doğru adımlar atıldığına inanıyoruz’

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, Türkiye’nin ekonomi politikasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Lopez, "Merkez Bankasının uyguladığı para politikasının sıkılaştırılması, Hazine ve Maliye Bakanlığının mali açığı azaltma tedbirlerinin konusunda doğru adımlar atıldığına inanıyoruz"

Türkiye'nin yurt dışı varlıkları mayıs ayında yüzde 7,5 azaldı!

Uluslararası Yatırım Pozisyonu (UYP) verilerine göre, Türkiye’nin yurt dışı varlıkları Mayıs sonunda 2022 yıl sonuna göre % 7,5 oranında azalışla 285,1 milyar dolar, yükümlülükleri ise % 5,0 oranında azalışla 579,8 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Türkiye Kömür İşletmeleri Ankara'da 1 milyon TL'ye iş yeri satacak! Sakın kaçırmayın!

Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü, Ankara Çankaya'da yer alan iş yerini satışa çıkardı. Söz konusu iş yerinin satış ihalesi 28 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Türkiye Kömür İşletmeleri, İzmir'in göbeğindeki o arsayı satışa çıkardı! İşte ihale tarihi!

Türkiye Kömür İşletmeleri İzmir'deki arsasını satışa çıkardı. Taşınmaz İzmir'in Konak ilçesinde Halkapınar Mahallesi'nde konumlanıyor. 

Ülkemizin taşınmaz kültür varlıkları meclis gündeminde!

Ülkemizin taşınmaz kültür varlıkları meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türkiye'nin dolandırıcılık tarihi!

Türkiye’de dolandırıcılık denildiğinde akla gelen belli isimler bulunuyor. O isimlerden kimi Galata Kulesi’nin kimi de olmayan ineklerin satışını yaptı. Başbakanı dolandıran, çaycıyken banker olan bile oldu. İşte Türkiye’nin dolandırıcılık tarihine ismini yazdıranlar... 

Son 18 yılda 5 bin 61 kültür varlığı restore edildi!

AK Parti dönemi boyunca 5 bin 61 kültür varlığının restorasyonu tamamlandı. 1992-2002 yıllarında ise bu rakamın 46 olduğu bildirildi. 

Taşınmaz Kültür Varlıklarına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmelikte Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ!

Taşınmaz Kültür Varlıklarına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmelik Kapsamındaki Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31373 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamında Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ!

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamında Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31373 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

türkiye kültür varlık restorasyon çalışmaları Haberi

türkiye kültür varlık restorasyon çalışmaları

AK Parti döneminde 5 bin 61 kültür varlığının restorasyonunun tamamlandığı; 1992-2002 yılları arasında restorasyonu tamamlanan kültür varlığı sayısının ise 46 olduğu öğrenildi. Sabah'tan Şerif Can'ın haberine göre; İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız restore edilen eserler hakkında son 18 yılın verilerini paylaştı. 

"5 BİN 61 KÜLTÜR VARLIĞININ RESTORASYONU TAMAMLANDI" 

Haydar Ali Yıldız, şunları söyledi:

"Bursa Türk İslam Eserleri Müzesi, Konya Akşehir Taş Eserler Müzesi, Tunceli Müzesi ve elbette Ayasofya Camii... AK Parti, iktidarı boyunca 5 bin 61 kültür varlığının restorasyonunu tamamladı. Bu dönemden önceki on yılda sayı sadece 46 idi."

Sadece Türkiye'de değil, Osmanlı ve Selçuklu coğrafyasındaki Türk eserlerinin restorasyonu için devletimizin kurumları bayraklaştı. Rumeli'den Afrika'ya, Asya'dan Avrupa'ya kadar birçok cami, külliye, aşevi, hastane, okul binaları ayağa kaldırıldı."

"Ayasofya Camii açılırken...