28 / 03 / 2024

türkiye TTIPe dahil olacak mı

türkiye TTIPe dahil olacak mı

Türkiye’nin TTIP’e dahil olması için çalıştıklarını söyleyen ABD Dışişleri Bakanlığı Ekonomik İşler Müsteşarı Catherine Novelli, “ABD ve AB anlaşmayı sonuçlandırdıktan sonra Türkiye'yi bu sürece dahil etme ihtimalleri üzerinde çalışıyor." dedi

En fazla vergiyi Türkler ödüyor! Türkiye, ÖTV ve KDV'de açık ara Avrupa şampiyonu...

Türkiye, Avrupa’da otomobil satın alırken en çok verginin ödendiği ülke olarak kayda geçti. OECD’nin dört farlı araç kategorisi için yaptığı vergisiz ve tüm vergiler dahil rakamları karşılaştırıldığında her alanda Türkiye açık ara önde bulunduğu açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

Yeni BMW 520d Türkiye yollarında! İşte dudak uçuklatan fiyatı

8. nesil yeni BMW 5 Serisi görücüye çıktı. Yeni 5 Serisi’nin 2.0 litre dizel motorlu ve tamamen elektrikli versiyonu Türkiye’ye giriş yaptı. Yeni BMW 520d xDrive Sedan motor seçenekleri arasına mild hibriti de (hafif hibrit) dahil etti.

Prof. Dr. Okan Tüysüz'den korkutan deprem uyarısı! Türkiye'nin bütün şehirleri deprem konusunda riskli!

Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz Türkiye'nin hiçbir şehrinin deprem konusunda risksiz olmadığını söyleyerek, Konya da dahil deprem riskinin olduğuna değindi. 

Bekleyiş sona erdi! 2023 model Tofaş Şahin Türkiye’de satışa çıktı; Vergiler dahil fiyatı bedavadan biraz pahalı

2023 model Tofaş Şahin nihayet Türkiye'de de satışa çıktı. Uygun fiyatıyla dikkatleri çekti. İşte detaylar...

Çarpıcı rapor: 2023’te küresel iflaslar artacak! Türkiye de dahil...

Allianz Trade’in Küresel İflaslar Raporu’na göre, küresel çapta ticari iflaslarda 2022 yılında yüzde 10, 2023 yılında ise yüzde 19 artış ön görüldü. Rapora göre Türkiye için 2019 yılındaki seviyelerinin üzerinde iflas tahmini yapıldı.

Türkiye’de 4 yıldır bu ürünün fiyatını hiç değişmedi! Bir örneği daha yok!

Türkiye’de yüzde 80’leri aşan yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı vatandaşın canını sıkıyor. Hayatta kalabilmek için vazgeçemeyeceğiz temel gıda ürünleri de dahil her şeye neredeyse her gün zam geliyor ancak bir ürünün fiyatı hiç değişmedi.

Samsung Odyssey Ark 1000R kavisli oyun monitörü Türkiye’de satışta! Fiyatı belli oldu..

Teknoloji devi Samsung, Ağustos ayındaki gerçekleşen Gamescom 2022 kapsamında, en yeni oyun ekranları olan Odyssey Ark 1000R, Odyssey G70B ve G65B dahil olmak üzere Odyssey serisini tanıtmıştı. Peki yeni Odyssey serisi Türkiye’de ne kadara satışa sunulacak?

Türkiye 150 ülkeyi resmen geride bıraktı! Konut fiyat artışında zirve bir ilimizde

Dünya üzerindeki 150 kenti içine dahil olan konut araştırmasında birbirinde farklı çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Türkiye’nin megakenti İstanbul sene içerisinde yüzde 184.9 ile birlikte 150 kent arasında zirvede yerini aldı. İşte detaylar…

Türkiye ev fiyat artışında dünya şampiyonu!

IMF Küresel Konut İzleme Raporu 2020 yılı üçüncü çeyrek verileri açıklandı. 63 ülkenin dahil edildiği rapora göre, yüzde 13.1'lik artışla Türkiye olarak kaydedildi. 

ABD'den Türkiye'de dahil 18 ülkeye yeni gümrük vergisi!

ABD Ticaret Bakanlığı, Türkiye'nin de içinde bulunduğu 18 ülkeden alüminyum alaşım levha ithalatına damping veya sübvansiyon uygulandığı gerekçesi ile ek gümrük vergisi getirdi.

Rusya vergi bilgilerini Türkiye ile paylaşacak!

Rusya Federal Vergi Servisi, vergi bilgilerinin karşılıklı olarak otomatik bir şekilde paylaşıldığı ülkelere Türkiye'yi de dahil etmeye hazırlanıyor.

IMF Başkanı Georgieva: Türkiye dahil tüm üyelerle yapıcı diyaloğu sürdüreceğiz!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, koronavirüs salgının küresel ekonomi üzerindeki etkileriyle ilgili olarak Türkiye dahil tüm üyelerle yapıcı diyalog içerisinde olduklarını ve bunu sürdüreceklerini söyledi.

ABD, Türkiye'deki askeri üslerinin inşaat projelerini 8 Türk şirketine verdi!

Pentagon’un internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Adana’daki İncirlik Üssü dahil olmak üzere Türkiye’de ABD Hava Kuvvetleri’ne ait askeri üs tesisleri ve destek birimlerinin modernizasyon, tasarım ve altyapı projelerini 8 Türk şirketi üstlenecek....

türkiye TTIPe dahil olacak mı Haberi

türkiye TTIPe dahil olacak mı


Türkiye’nin TTIP’e dahil olması için çalıştıklarını söyleyen ABD Dışişleri Bakanlığı Ekonomik İşler Müsteşarı Catherine Novelli, “ABD ve AB anlaşmayı sonuçlandırdıktan sonra Türkiye'yi bu sürece dahil etme ihtimalleri üzerinde çalışıyor." dedi


ABD Dışişleri Bakanlığı Ekonomik İşler Müsteşarı Catherine Novelli, ABD ve Türkiye arasında ticaret ve yatırım alanındaki işbirliğini artırmak amacıyla birçok çalışmanın yürütüldüğünü kaydederek, bu kapsamda ABD Ticaret Bakanı Penny Pritzker’in bu ay sonunda 12 büyük şirketin CEO’su ile beraber Türkiye’ye geleceğini bildirdi. Türkiye’nin, ABD ve AB arasında imzalanacak olan Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı Anlaşması’na (TTIP) dahil olması noktasında ise Novelli, “ABD ve AB anlaşmayı sonuçlandırdıktan sonra Türkiye'yi bu sürece dahil etme ihtimalleri üzerinde çalışıyor. Bu gerçekten en pratik çözüm olacak” dedi. 


TTIP konusundaki çalışmanın Türkiye’ye verdikleri önemin derecesini gösterdiğine dikkat...