19 / 04 / 2024

türkiyede turist profili değişiyor mu

türkiyede turist profili değişiyor mu

Türkiye'nin birçok ilinde "markalı şehir otelleri" yatırımları hedefleyen Er Yatırım ve Turizm Genel Müdürü Ferzan Çelikkanat, Türkiye'deki "orta segment otel" ihtiyacını ortadan kaldırmak için yola çıktıklarını belirtti...

Ferzan Çelikkanat: Türkiye'de turist profili değişiyor!

Turizm sektörüne markalı otel yatırımlarıyla giren Er Yatırım ve Turizm Genel Müdürü Ferzan Çelikkanat, Türkiye' de turist profilinin bölgede yaşanan değişimler nedeniyle farklılık gösterdiğini vurguladı...

Ferzan Çelikkanat: Türkiye'de turist profili değişiyor!

Turizm sektörüne markalı otel yatırımlarıyla giren Er Yatırım ve Turizm Genel Müdürü Çelikkanat, Türkiye ' de turist profilinin bölgede yaşanan değişimler nedeniyle farklılık gösterdiğini söyledi.

Türkiye’ye yaz aylarında 2 milyon 560 bin Rus turist geldi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yaz aylarında Türkiye'nin 2 milyon 560 bin Rus turisti ağırladığını paylaştı. Rus turist sayısı 2022’nin aynı dönemine nazaran yüzde 19 oranında arttı.

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Türkler'den Maldivler'e 200 milyon dolarlık yatırım!

Dünyanın en güzel tatil adalarından Maldivler'de Türk rüzgarı esiyor. Bölgedeki Türk yatırımı 200 milyon doları bulurken, Türk turist sayısı da giderek katlanıyor.

Dünya Turizm Örgütü verilerine göre Türkiye turist sayısında 6. sırada!

Birleşmiş Milletler'e bağlı Dünya Turizm Örgütü'nün verilerine göre Türkiye geçen yıl 39.8 milyon turist çekerek dünyada 6. sırayı aldı. İlk sırada 83.7 milyon ile Fransa yer alıyor.

Türkiye'de 2015'te 36 milyar dolar turizm geliri bekleniyor!

Türkiye turizmi, çevre ülkelerde yaşanan olumsuzluklara rağmen, 2014 yılını turizm açısından başarılı bir şekilde kapattı. Değerlendirmelere göre Türkiye, turist gelişleri itibarıyla dünyada 6'ıncı sırada yer aldı.

Türkiye, turist girişlerinde dünyada 6. sırada!

Dünya Bankası verilerine göre, 2002 yılında Türkiye’ye giren turist sayısı yıllık 12,8 milyon düzeyindeyken, 2013 itibariyle bu rakam, 37,8 milyona erişti. Bu yükseliş, bize aynı zamanda dünya liginde de ciddi ölçüde basamak atlattı.

Yakıt bizden turist Rusya’dan!

Turizmciler Rus turistleri kaybetmemek için düğmeye bastı. Geçen yıl 4.4 milyondan fazla Rus turist ağırlayan Türkiye’nin bu pazarı kaybetmemek için uçakların yakıtını karşılaması tartışılıyor.

Bulgaristan'dan Türk turistlere vize kolaylığı!

Bulgaristan kayak merkezlerine daha fazla Türk turist çekebilmek için kış sezonu boyunca çoklu vize kolaylığı getirdi. Çoklu vizenin etkisiyle 2014-2015 kayak sezonunda, Bulgaristan Türk turist sayısında yüzde 10 artış hedefliyor.

Bulgaristan kayak merkezleri Türk turist çekebilmek için vize kolaylığı sağlıyor!

Bulgaristan kayak merkezlerine daha fazla Türk turist çekebilmek için kış sezonu boyunca çoklu vize kolaylığı getirdi. Çoklu vizenin etkisiyle 2014-2015 kayak sezonunda, Bulgaristan Türk turist sayısında yüzde 10 artış hedefliyor

Maldiv'e giden Türk turist sayısı arttı!

Balayı cenneti Maldiv Adaları Türk turistlerin de kadrajına girdi. THY’nin Maldivlere direkt uçmaya başlamasıyla 2007’de 2.000 civarında olan Türk turist sayısı 2013 sonunda 10 bine yaklaştı.

Türkiye, turist sayısıyla dünyada 6. sırada!

Türkiye, 1982'de turizm alanında başlattığı yatırım hamlelerini 2000'li yıllarda artırdı. 2000'de gelen turist sayısı bakımından dünyada 20. sırada yer alan Türkiye,14 yılda 6. sıraya kadar ilerledi...

Türkiye turist sayısı açısından 14 yılda 6. sıraya kadar ilerledi!

Türkiye, 1982'de turizm alanında başlattığı yatırım hamlelerini 2000'li yıllarda arttırarak dünya turizminde söz sahibi ülkeler arasına girmeyi başardı. 2000'de gelen turist sayısı bakımından dünyada 20. sırada yer alan Türkiye,14 yılda 6. sıraya kadar il

türkiyede turist profili değişiyor mu Haberi

türkiyede turist profili değişiyor mu

Turizm sektörüne markalı otel yatırımlarıyla giren Er Yatırım ve Turizm Genel Müdürü Ferzan Çelikkanat, Türkiye'de turist profilinin bölgede yaşanan değişimler nedeniyle farklılık gösterdiğini ve bu farklılığın doğru okunması halinde ülkenin 12 aya yayılmış bir turizm destinasyonu olacağını kaydetti. Çelikkanat, "Artık deniz-kum-güneş 3'lüsünün yanına kültür: kongre-alışveriş'i de eklemeliyiz" dedi. 


Türkiye'nin birçok ilinde "markalı şehir otelleri" yatırımları hedefleyen Er Yatırım ve Turizm Genel Müdürü Ferzan Çelikkanat, Türkiye'deki "orta segment otel" ihtiyacını ortadan kaldırmak için yola çıktıklarını belirtirken şirket olarak marketin ihtiyacı kadar ve pazarın satın alabileceği değerde yatırımlar yapmaya gayret ettiklerini dile getirdi. 

Sanayi ve inşaat sektörü ağırlıklı olarak kendini geliştirmiş olan yatırımcının, hizmet sektöründe henüz adaptasyon sağlayamadığını kaydeden Ferzan Çelikkanat, "Farklı sektörlerin deneyim ve birikimi hizmet sektörü yatırımlarına yansıdığında sıkça yanlış lokasyon,...