27 / 04 / 2024

Türkiyenin kültürel zenginliği

Türkiyenin kültürel zenginliği

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Anavarza'yı yazdı: Söylediklerimin sizde gerçek anlamını bulması için oraya gitmeniz, o mekanın içinde olmanız ve ayrıca tarih kitaplarını bir karıştırmanız gerek ifadelerini kullandı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin kültürel tesis alanı ve otopark inşaatında usulsüzlük!

Gaziosmanpaşa Belediyesi’ni denetleyen Sayıştay, Gaziosmanpaşa Belediyesi’ne ait arazi üzerine ‘kültürel tesis alanı ve otopark’ inşasını pazarlık usulüyle yapan yüklenici firmanın, çok sayıdaki alanı da işleterek kazanç elde ettiğini tespit etti.

ABD'de Sancar Türk Kültür Merkezi açıldı!

ABD'de Nobel Ödüllü Türk Bilim İnsanı Aziz Sancar ve eşi Gwen Sancar'ın yönetimindeki Sancar Vakfı öncülüğünde Kuzey Carolina eyaletinde hayata geçirilen Sancar Türk Kültür Merkezi açıldı.

İbrahim Eren: Deprem riskinin azaltılmasında genel bir kültür değişimine ihtiyaç var!

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren yaptığı açıklamada "1999 yılından beri birileri televizyonda deprem anında ne yapacağımıza dair bilgiler verdi ancak risklerin azaltılması, kentsel dönüşüm ve diğer alanlarda genel bir kültür değişimine ihtiyaç var." diye konuştu.

Fatih'te 'konut' olan arazinin imar planı sosyal kültürel tesise çevrildi!

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün onursal başkanlığını yaptığı derneğe ait tarihi yarımadadaki arazinin “konut” olan imarı, dernek işlerinde kullanılmak üzere “sosyal kültürel tesis” alanına çevrildi. Karar İBB Meclisi’nde oy çoğunluğu ile kabul edildi.

Emlak Konut Halkalı Sosyal Kültürel Tesis Alanı 2019 yıl sonu değerleme raporu!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Halkalı Sosyal Kültürel Tesis Alanı, Spor Tesis Alanı ve Park İnşaatı İle Ada İçi Altyapı, Yol ve Çevre Düzenleme İşi projesi için hazırlatılan 2019 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı...

Kuzey Kore Yangdok Kaplıca Kültürel Dinlenme Merkezi açıldı!

Kuzey Kore’nin Yangdok bölgesinde inşa edilen Yangdok Kaplıca Kültürel Dinlenme Merkezi açıldı.

İBB Beylikdüzü'ne Kültürel Tesis Alanı yapacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)’nin teklifi üzerine, Beylikdüzü ilçesi Kavaklı Mahallesi’nde 'pazar alanı' olarak planlanan alana 'Kültürel Tesis Alanı' yapılması gündeme geldi...

Boğaziçi Üniversitesi'ne Avrupa Kültürel Miras Ödülü!

Boğaziçi Üniversitesi Tarsus-Gözlükule Kazıları Araştırma Merkezi, Avrupa Kültürel Miras Ödüllleri kapsamında "Koruma Dalı"nda ödüllendirildi.

İzmir Kültürpark'taki işletmeler tahliye edilecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültürpark içerisinde bulunan ticari işletmeler tahliye edilecek. 

Balkanlar'da Kültürel Mirasın Yeniden İnşası Projesi TBMM'de!

Yunus Emre Enstitüsü tarafından yürütülen Balkanlar'da Kültürel Mirasın Yeniden İnşası Projesi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Çekmeköy Alparslan Türkeş Kültür Merkezi'nin inşaatı yükseliyor!

Çekmeköy Belediyesi artan nüfusa bağlı olarak mahallelere yeni kültür merkezleri inşa etmek için çalışmalarına devam ediyor.

Kocaeli Uzuntarla Kültür Merkezi için ilk kazma vuruldu!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Uzuntarla Kültür Merkezi için ilk kazmayı vurdu.

Denizli Hayri Dev Kültür Merkezi açıldı!

Çameli'nin sosyal ve kültürel alanda en büyük ihtiyaçları arasında olan Denizli Büyükşehir Belediyesi Hayri Dev Kültür Merkezi'ni hizmete açtı.

Türkiyenin kültürel zenginliği Haberi

Türkiyenin kültürel zenginliği

Ülkemizin güzelliklerini keşfetmek için pek çok neden var. Tabii ki hem Ömer Çelik hem de Kültür ve Turizm Bakam olarak tarihi dokusundan kültürel zenginliğinden etkilendiğim birden fazla nokta var. Bir kere her şeyden önce 'dünyanın en büyük müzesi' olarak nitelendirdiğimiz bir ülkede yaşıyoruz. 

Ülkemizin her köşesi insanlık tarihinin hemen her evresine taşıyor bizleri. Tarihi dokusu ve kültürel zenginliği ile tam bir cazibe merkezi olan ülkemiz yerli ve yabancı turistin ilgisini çekiyor. Adana'da bulunan Anavarza Antik Kenti de ülkemizin en büyük zenginliklerinden. Anavarza için söylediklerimin sizde gerçek anlamım bulması için oraya gitmeniz, o mekanın içinde olmanız ve ayrıca tarih kitaplarını bir karıştırmanız gerek. Çok heyecan verici bir yerdir Anavarza. Bütün antik kentler insanı heyecanlandırır. Yani üzerinizde onlarca medeniyetin enerjisini hissedersiniz. Ama...