25 / 04 / 2024

türkiyenin mega projelerini japonlar mı yapacak

türkiyenin mega projelerini japonlar mı yapacak

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Türkiye’nin 2023 hedeflerine, köprü, elektrik santralı, hızlı tren ve uydu projelerine Japon teknolojisi ile katkıda bulunmak istediklerini vurguladı.

Türkiyenin en çok satan otomobilinden flaş haber! Egea tamamen değişiyor!

Tofaş bünyesindeki Türkiye’nin en çok satan otomobili Fiat Egea’dan çok önemli bir haber geldi. İtalyan otomobil devi Fiat’ın CEO'su Olivier François, Tofaş tarafından üretilen ve Türkiye'de Egea, Avrupa'da ise Tipo ismi ile satılan otomobilin yeni neslinde değişiklik olacağını bildirdi.

Mega kent İstanbul'daki 600 bin konut için güçlendirme çağrısı!

Deprem Güçlendirme Derneği Başkanı Sinan Türkkan mega kent İstanbul'daki 600 bin konut için güçlendirme çağrısı yaptı. İşte Sinan Türkkan'ın konuyla ilgili açıklamaları...

Mekan Emlak Gayrimenkul bayilik ve Franchise hizmetini büyütüyor!

Türkiyenin yerli ve milli emlak markası olama yolunda emin adımlarla ilerleyen Mekan Gayrimenkul,  ülke genelinde danışmanlara bayilik ve franchise vermeye devam ediyor. 

Gölbaşı Üniversiteliler Caddesi Projesi için önemli atılım!

Ankara Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, mega projelerini hayata geçirmek için önemli görüşmeler yaptı.  Şimşek, Gölbaşılıların sosyal hayatını zenginleştirmeyi amaçlayan proje hakkında detayları paylaştı. 

Menderes Türel Antalya projelerini açıkladı!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel gelecek dönem için 359 proje hazırladıklarını söyledi.

80 yıllık unutulmuşluk mega projelerle ortadan kalktı!

Türkiye'nin mega projelerini anlatan Bakan Arslan, "80 yıllık unutulmuşluğu ortadan kaldırmak için ülkenin dört bir yanında binlerce proje başlattık." dedi...

Antalya mega projelerle marka kent oluyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, mega projelerle Antalyalıların istek ve ihtiyaçlarına cevap vermeyi sürdürürken marka kent Antalya’nın dünya vitrinindeki yerini güçlendirmeye çalıştıklarını belirtti.

Dünyadaki mega projelerin 4’ü Türkiye’de!

Türkiye mega projeleri ile, Dünya Bankası’nın Global Kamu-Özel Sektör işbirliği raporunda açık farkla lider oldu..

Türkiye mega projelerle ulaşım sektöründe ön sıralarda!

Türkiye'de son 13 yılda yapılan mega projeler dünya ulaşım sektöründe dikkat çekiyor. Bu projeler kapsamında karayolu koridorlarının toplam uzunluğu 10 bin kilometre'yi buluyor.

Türkiye mega projelerle büyüyor!

Dünyayı kıskandıran mega projeleri bir bir hizmete açan Türkiye, kalkınma hamlesini büyütüyor. Osmangazi'den Yavuz Sultan Selim'e köprü projelerinde devrim yapılırken sırada İstanbul Yeni Havalimanı, Kanal İstanbul gibi dünyada eşi görülmemiş dev eserler var..

Türkiye mega projelerde Avrupa'nın radarına girecek!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini belirterek, “Türkiye, önümüzdeki yıllarda uçak gibi yükselişe geçecek” diye konuştu.

Türkiye mega projelerde geri adım atmadı!

Türkiye büyük saldırılara maruz kaldığı 2016'da dev projeleri hayata geçirdi. Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi Köprüsü ile Ilgaz Tüneli açıldı. Yeni Havalimanı inşaatı sürerken, Kanal İstanbul ihalesi için geri sayım başladı.

Türkiye'nin mega projeleri 130 ülkenin milli gelirini geride bıraktı!

Türkiye, mega projelerin mali büyüklüğü ile 130 ülkenin milli gelirini geride bıraktı. Türkiye’nin gündemine gelen 21 mega projenin maliyeti 138 milyar doları aşıyor.

türkiyenin mega projelerini japonlar mı yapacak Haberi

türkiyenin mega projelerini japonlar mı yapacak

Türkiye ile Japonya arasındaki ticaret hacmini 5 yılda 10 milyar dolara çıkarmak istediklerini açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Alt yapıda işbirliğimizi sürdürelim" dedi. Japonya Başbakanı Shinzo Abe ise Türkiye’nin 2023 hedeflerine, köprü, elektrik santralı, hızlı tren ve uydu projelerine Japon teknolojisi ile katkıda bulunmak istediklerini vurguladı.


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye için stratejik önem taşıyan altyapı projelerinde Japonya ile çalışmaktan memnun olduklarını belirterek, “2014 sonu itibarıyla iki ülke arasındaki ticaret hacmi 3,6 milyar dolar civarındadır, ancak bu yetmez, iki ülkenin potansiyeli bunun çok ötesindedir. İki ülke arasında ekonomik ortaklık anlaşmasının tamamlanmasıyla ticarette arzu ettiğimiz hedeflere en kısa sürede ulaşacağımızı düşünüyorum. İlk 2-3 yıl içinde 5 milyar dolara, 5 yıl içinde 10 milyar dolara bu ticaret hacmini çıkarmamız şarttır” dedi. Japonya Başbakanı Shinzo...