19 / 04 / 2024

Türk–Katar İş Liderleri Zirvesi

Türk–Katar İş Liderleri Zirvesi

Katar Belediye ve Çevre Bakanı Mohammed bin Abdullah Al Rumaihi, işbirliğinin arttırılması için her iki devletin de önemli bir alt yapıyı oluşturduğunu ve geliştirmek için gerekli tüm desteğin de verileceğini söyledi.

Türk inşaat sektörü krizi çözmek için ibreyi Katar'a çevirdi

Türk gayrimenkul şirketleri Dünya Kupası öncesi Katar'da yatırımcı arayışına çıktı. Türkiye'de artan inşaat maliyetleri nedeniyle çözüm arayışında olan sektör Katar'ın elit kesimine proje beğendirmek için yarışa girdi. İşte detaylar...

Türk müteahhitler Katar'da 19,1 milyar dolarlık proje üstlendi!

Türk gayrimenkul şirketleri, İstanbul Ticaret Odası (İTO) önderliğinde Cityscape Katar Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı'na (Cityscape Qatar 2022) çıkarma yaptı.

Türk müteahhitlerin Suudi Arabistan heyecanı!

Suudi Arabistan ve müttefiklerinin Katar'a ambargoyu kaldırması, bölgede fiili boykotla karşı karşıya olan ve milyarlarca dolarlık kayıp yaşayan Türk iş dünyasının da heyecanlanmasına neden oldu. TMB Başkanı Mithat Yenigün, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye, Katar'da 18,6 milyar dolar inşaat yatırımı yaptı!

Türkiye ve Katar iş birliği 2020 senesinde koronavirüs salgınına rağmen büyümeye devam etti. Türk inşaat firmaları 2020'de Katar'da 18,6 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirdi. 

Türk-Katar koleji kuruluyor!

Özel Antalya Koleji, Katar’da Türk - Katar Koleji’ni kurmak için düğmeye bastı. Kolejin 2021 yılı sonunda açılması planlanıyor.

Türk inşaat şirketlerinden Katar'daki altyapı projelerine destek!

Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Dr. M. Mustafa Göksu, Türkiye ve Katar arasındaki ticari faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Göksu, açıklamasında Türk inşaat şirketlerinin Katar'daki alt yapı projelerine destek verdiğini söyledi.

Türk inşaat şirketlerinden Katar'daki altyapı projelerine 18 milyar dolardan fazla katkı!

Türk inşaat şirketlerinin, 2002'den bu yana Katar'daki altyapı projelerine 18 milyar dolardan fazla katkı sağladığını

Türk yatırımcılar gözlerini Katar’a çevirdi!

2022'de FIFA Dünya Kupası'nın Katar'da gerçekleştirilecek olması, tüm dünyada olduğu gibi Türk yatırımcıların da gözlerini Katara çevirmesine neden oldu. Peki Katar’da yeni dönemde hangi iş alanlarında fırsatlar var? 

Türk yapı sektörü Project Qatar Fuarı’nda boy gösterecek!

Son yıllarda müteahhitlik sektörünün en canlı piyasalarından biri haline gelen Katar pazarına büyük önem veren Türk Yapı Malzemeleri Sektör Kurulu, Doha’da düzenlenecek olan Project Qatar Fuarı’na katılacak.

Dünya sarayları ve şatolar Türk mobilyasıyla döşeniyor!

Kalitesini dünyaya ispatlayan Türk mobilya üreticileri, Ortadoğu ülkelerinde kralların evlerini veya Avrupalı lordların şatolarını döşüyor. Bir Türk firması, Katar kraliyet ailesinin evine 1.5 milyon dolarlık mobilya satışı yaptı.

Türk inşaat firmaları Katar'da 11 milyar dolarlık proje üretecek!

Türkiye ile Katar arasındaki iş birliği anlaşmaları ekonomik ilişkilerin gücünü artırmaya devam ediyor. Türk şirketler Katar’da 11 milyar dolarlık yeni projeler geliştirecek.

Doha'da Türk Fashion Center AVM açıldı!

Katar Doha'daki Türk Fashion Center alışveriş merkezi (AVM) açıldı. AVM'de kadın, erkek, çocuk giyim, ayakkabı, çanta ve aksesuar kategorilerine ait 12 Türk markası bulunuyor...

Katar Havayolları Türk personele daire tahsis edecek!

Katar Havayolları artan uçuş ekibi ihtiyacını karşılamak adına pilot ve kabin görevlileri alacak. İstanbul'da 29 Nisan'da yapılacak işe alım etkinliğinde yaklaşık 7 bin 500 lira’dan maaş başlangıcı ile kabin görevlisi olmak isteyen Türk arayacak.

Türk–Katar İş Liderleri Zirvesi Haberi

Türk–Katar İş Liderleri Zirvesi

Expo Turkey by Qatar’daki Türk–Katar İş Liderleri Zirvesi’nde ise Commercial Bank CEO’su Josepf Abraham, Tekfen Başkanı Osman Birgili ve GYODER Başkanı Aziz Torun “Devlet Prensiplerinden Özel Sektöre: İkili İş ve Yatırım -Türkiye ve Katar Arasındaki Olanaklar” başlıklı oturumda, iki ülke arasındaki işbirliği fırsatlarını masaya yatırdılar.


KATARLI BAKAN VE HEYETİ TÜM STANTLARI TEK TEK GEZDİ

Katar Belediye ve Çevre Bakanı Mohammed bin Abdullah Al Rumaihi, geniş bir heyetle Expo Turkey By Qatar fuarını ikinci gününde ziyaret etti. Al Rumaihi, yaklaşık iki saat kaldığı fuarda tüm stantları tek tek ziyaret etti ve detaylı bir şekilde inceledi.


En çok ilgiyi İstanbul’a bilişim ve akıllı kent teknojileri sunan İSBAK’a gösterdi

Katarlı Bakan, fuar ziyaretinde en çok süreyi ise İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri A.Ş. (İSBAK) standında...