20 / 04 / 2024

tuzla imara açılan askeri arazi

tuzla imara açılan askeri arazi

Tuzla'da yer alan Jandarma Komando Tabur Komutanlığı Kışlası’nın yanındaki arazi imara açıldı. Mülkiyeti belediyeye ait araziye konut yapılacak.

‘İmara açılmayacak’ denmişti! Eski askeri arazideki konut projesine onay verildi!

Cevahir Yapı’nın, İstanbul Tuzla’da eski askeri arazide konut projesi inşa etmek için onay aldığı öğrenildi. Daha öncesinden söz konusu arazinin imara açılmayacağı belirtilmişti.

İstanbul'daki askeri alanlar imara açılıyor iddiası! 

İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün, megakent İstanbul'da imara açılan asgari alanları paylaştı. İşte ayrıntılar...

Tuzla'da askeri alan imara açıldı!

İstanbul Tuzla'daki 130 bin metrekarelik Jandarma Komando Tabur Komutanlığı arazisi imara açıldı.

Son 10 yılda imara açılan alanlar meclis gündeminde!

Ülkemizde son 10 yılda orman niteliğini yitiren ve imara açılan alanlara ilişkin soru önergesi verildi. CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, konuyu meclis gündemine taşıdı. 

Tuzla İçmeler’deki askeri alanın plan değişikliğine itirazlar kabul edildi!

Tuzla ilçesi İçmeler Mahallesi'nde imara açılan 168 bin metrekare büyüklüğündeki askeri alanın planları, itirazlar üzerine yeniden değiştirildi. AVM, otel ve konut imarına açılan askeri alana itirazlardan sonra “park” ve “devlet ormanı” fonksiyonları ilave edildi. 

Tuzla'da 168 bin metrekarelik alan imara açıldı!

Tuzla İçmeler’de yaklaşık 168 bin metrekare büyüklüğündeki askeri alan imara açıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yeni konut alanı ilan edilen askeri alanda; AVM, otel ve konutlar inşa edilecek. 

9 yılda imara açılan mera alanları ve yapı kayıt belgesi alan yapılar mecliste!

2002 yılından itibaren imara açılan veya kamulaştırılan mera ve yayla sayıları ile bu alanlar üzerinde yapı kayıt belgesi alan yapılar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Subaşı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

3 şehirde 15 yayla imara açıldı! Aralarında dünyaca ünlü yaylalar da var!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan ve Resmi Gazete'de yer alan karara göre 3 ildeki toplam 15 yaylanın statüsü değiştirildi. Yayla olmaktan çıkarılan bölgelerin imara açılacağı belirtilirken, statüsü değiştirilen yaylalar arasında Trabzon'daki dünyaca ünlü Hıdırnebi Yaylası da yer alıyor. 

Osman Gürün'den Bodrum'da imara açılan arazilere ilişkin açıklama!

Bir televizyon programına konuk olan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, betonlaşma tehdidi altında olan Muğla’nın cennet kıyılarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Başkan Gürün, Mollaveisoğlu’nun Bodrum’un Ortakent Mahallesi’ndeki 1.1 milyon metrekarelik hazine arazisinin imara

Yanan orman alanlarının imara açılan alan miktarları mecliste!

Son on yıl içinde yanan orman alanlarından tekrar ağaçlandırılan ve imara açılan alan miktarları meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kaplan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Balıkesir Edremit'te zeytinlikler imara açılıyor iddiasına belediyeden yanıt!

Balıkesir Edremit’te Zeytinli Mahallesi’nin sakinlerinin “CHP-FETÖ işbirliği ile zeytinlikler imara açılıyor” iddialarına yanıt geldi. Mahallede yer alan 8 bin 320 metrekarelik arsanın imara açılması için ilk adımın daha sonradan kapatılan Zeytinli Belde Belediyesi tarafından atıldığı ortaya çıktı.

Bodrum'da imara açılan 1 milyon metrekarelik alan için tepki!

Bodrum'da toplam 1 milyon 102 bin 306 metrekarelik alanın imara açılmasıyla ilgili tepkiler sürüyor. MUÇEP Eşsözcüsü Umay Karabaş, meslek örgütleri ve STL'larla hukuki girişimlerde bulunacaklarını belirtti. Bitez AK-TUR Sitesi sakinleri de, ortak bir mücadele platformunda birlikte hareket etme çağrı

Tuzla'da imara açılan bir alan meclis gündeminde!

İstanbul'un Tuzla ilçesinde imara açılan bir alan meclis gündemine taşındı. CHP'li Tekin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

tuzla imara açılan askeri arazi Haberi

tuzla imara açılan askeri arazi

İstanbul’da bir askeri alan daha imara açıldı. Tuzla’daki Jandarma Komando Tabur Komutanlığı Kışlası’nın yanındaki arazi konut imarına açıldı.



Süreci başlatan 2014 yılında imzalanan bir protokol oldu. Söz konusu 5 bin metrekarelik parselin mülkiyeti, İstanbul Jandarma Bölge Komutanlığı ve Tuzla Belediye Başkanlığı arasında imzalanan protokolle 2015'te Tuzla Belediyesi'ne geçti. 2016 ocak ayında yapılan plan değişikliği ile askeri arazi, önce “belediye hizmet alanı”na alındı. Buraya belediye hizmet binası, itfaiye, semt pazarı, aile sağlığı merkezi, halk eğitim merkezi, gençlik merkezi, çay bahçesi yapılacaktı. Ancak belediye bir yıl sonra bu araziye konut yapmaya karar verdi ve bu talebini İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) iletti. İmar planı değişikliği nisan ayında İBB Meclisi gündemine geldi. Plan değişikliği oy çokluğu ile kabul edildi.


Değişikliğe karşı çıkan CHP'li Meclis Üyesi...