18 / 04 / 2024

Ukrayna Ekonomi Bakan Yardımcısı ve Heyet Başkanı Kachur Roman

Ukrayna Ekonomi Bakan Yardımcısı ve Heyet Başkanı Kachur Roman

Ukrayna Ekonomi Bakan Yardımcısı ve Heyet Başkanı Kachur Roman, Bakan Yardımcıları ve bölge kalkınma başkanlarının da bulunduğu 25 kişilik heyet, Ankara’da bakanlarla temaslarının ardından kamu özel ortaklıkları için Pendik Belediyesi'ne geldi.

Ekonomi Bakanı Nebati’den 1,5 trilyonluk açıklama Paranın kaynağını ne?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı son açıklamada konut hamlesinin 1,5 trilyon lirayı aşan bir ekonomik değer yaratacağını belirtirken "Ekonomi politikamızın tek amacı sadece büyüme değil büyümenin yaratacağı refahı toplumun tüm kesimlerine yaymak" ifadelerini kullandı.

Ukrayna Altyapı Bakanı Vladislav Krikliy'den Türk şirketlere yatırım çağrısı!

Ukrayna-Türkiye ilişkilerini değerlendiren Ukrayna Altyapı Bakanı Vladislav Krikliy yaptığı açıklamada "Daha fazla Türk şirketi bekliyoruz. Sadece devlet finansmanı olan projelere değil, özellikle bu sene devreye sokmak istediğimiz kamu-özel ortaklığı projelerinde de görmek isteriz." diye konuştu.

Türk firmaları Ukrayna'da inşaat sektöründe aktif!

Ukrayna Ekonomi Bakan Yardımcısı ve Ticaret Temsilcisi Taras Kaçka yaptığı açıklamada, "Türk firmaları Ukrayna'da inşaat sektöründe aktif, ayrıca kamu sağlığı ve ulaşım alanında da Türkiye'nin tecrübesiyle ilgileniyoruz." dedi.

Ukrayna ve Türkiye Serbest Ticaret Anlaşması görüşmelerine yeniden başladı!

Ukrayna Ekonomi Bakan Yardımcısı Taras Kaçka, Ukrayna ve Türkiye arasında serbest ticaret anlaşması görüşmelerinin tekrar başladığını bildirdi.

Arjantin yabancı fonların ekonomi politikalarını belirlemesine izin vermeyecek!

Arjantin Ekonomi Bakanı Guzman, ülkenin derin bir ekonomik ve sosyal kriz yaşadığını belirterek, "Yabancı yatırım fonlarının ekonomi politikalarını belirlemesine izin verilmeyecek." dedi.

Yunanistan Ekonomi Bakanı kira yardımı sebebiyle istifa etti!

Yunanistan Ekonomi ve Kalkınma Bakanı Dimitris Papadimitriou, kabinede yer alan eşinin aldığı kira desteğinin tartışmalara neden olmasının ardından istifa etti. 

Fatma Güldemet Sarı, Ekonomi Bakanlığı'na vekalet edecek!

Bugün Amerika Birleşik Devletleri'ne gidecek olan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'ın dönüşüne kadar Ekonomi Bakanlığı'na, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı’nın vekâlet etmesine dair tezkere bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bakanı Zeybekci: Konut alan yabancıya vatandaşlık verelim!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye’de konut alan yabancılara vatandaşlık verilmesi önerisini tekrarlayarak, “Türkiye’de yaşamak hayali varsa gelsin. Vatandaşlık verelim” dedi. Zeybekci, alt sınır getirilebileceğini belirtti.

Bakan Zeybekci'den Samsung'a Türkiye'de fabrika teklifi!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Samsung'la evinde yatırım pazarlığı yaptı. Yeni STA'nın yatırımın cazibesini artırdığını anlatan Zeybekci "Samsung'un fabrika yapmasını iki taraf da istiyor. Onlar daha çok teşvik biz de know-how transferi diyoruz" mesajı ve

Nihat Zeybekci: Sath-ı ticaret ve ekonomi vardır!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, " Ticaret ve ekonomide de hatt-ı ticaret ve ekonomi yoktur, sath-ı ticaret ve ekonomi vardır. Bu satıh da bütün dünyadır " dedi.

İnşaatçılardan Ekonomi Bakanı'na vergi indirim talebi!

Konut sektörü temsilcileri, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'den değer artış kazancının vergilendirilmesinde oranın düşürülmesini, konut kredi faizinin vergiden düşülmesini istedi.

Ekonomi Bakanı Zeybekci 2014 büyüme rakamını açıkladı!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci düzenlediği basın toplantısında, "Büyüme yıl sonu itibariyle revize edilen Orta Vadeli Program'a uygun olarak gerçekleşecek, yüzde 3,3'ler seviyesindebüyüme rakamına ulaşacağız" dedi.

Nihat Zeybekçi Kartepe Ekonomi Zirvesi'ni değerlendirdi!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile bir araya gelerek Kartepe Ekonomi Zirvesi ve inşaat sektörünün UR-GE kapsamına alınması konularını görüşen Başkan Özdağ ile beraberindeki heyet Ankara'dan takvimle döndü.

Ukrayna Ekonomi Bakan Yardımcısı ve Heyet Başkanı Kachur Roman Haberi

Ukrayna Ekonomi Bakan Yardımcısı ve Heyet Başkanı Kachur Roman

Kamu –özel sektör ortaklığı olan ‘Yap-İşlet-Devret’ modelini incelemek üzere  beraberinde kalabalık bir heyetle gelen Ukrayna Ekonomi Bakan Yardımcısı Kachur Roman, Pendik’te  belediyenin gerçekleştirdiği projelere hayran kaldıklarını  belirtti.


Türkiye’deki son on yıldaki gelişim ve kamu-özel ortaklıkları ‘Yap-İşlet-Devlet’ modeli hakkında bilgi ve deneyimlerden istifade etmek isteyen Ukrayna Heyeti, iki günlük Ankara ziyareti sonrası Pendik’e geldi. İçerisinde Ukrayna Ekonomi Bakan Yardımcısı ve Heyet Başkanı Kachur Roman, Bakan Yardımcıları, bakanlıkların temsilcileri, parlamenterler ve bölge kalkınma başkanlarının da bulunduğu 25 kişilik heyet, Ankara’da ilgili bakanlarla temaslarının ardından kamu özel ortaklıklarını araştırmak üzere Pendik Belediyesini ziyaret etti.


Kamu özel ortaklıkları hususunda öncü olan Pendik Belediyesinin tecrübelerinden istifade etmek isteyen heyet, Pendik’te belediyenin girişimleri ile kurulan Via/Port ve Marina ‘Yap-İşlet-Devret’ modelini inceledi. Sonrasında ise Belediye Başkanlığını ziyaret eden...