24 / 04 / 2024

Urla Villaları için yıkım kararı alındı mı

Urla Villaları için yıkım kararı alındı mı

Urla Belediyesi’nin Hacılar Koyu’ndaki kaçak villaları yıkmaması üzerine İzmir Barosu harekete geçti. İzmir Barosu Çevre Komisyonu Başkanı Enis Dinçeroğlu, yargı kararları uygulanmaz ise savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Tan Urla'da peşin ödemelerde yüzde 15 indirim! 

Tanyer Yapı'nın İzmir Urla'da hayata geçirdiği Tan Urla projesinde peşin ödemelerde indirim yapılıyor. Projede yer alan dairelerin teslimlerinin 2025 yılında gerçekleştirilmesi planlanıyor. 

Tarım arazisi üzerine kaçak villalar yapılmıştı... Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı düğmeye bastı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kuşadası’nda tarım arazisi üzerine inşa edilen kaçak villalar için düğmeye bastı.

Bornova’daki kaçak 800 villa için harekete geçildi!

İzmir’de vatandaşların özellikle hafta sonu nefes alabilmek için gittiği Bornova’daki Çiçekliköy, Yakaköy ve Beşyol gibi yerlerde artan kaçak yapılanmanın engellenmesi için harekete geçildi. 2017'den sonra yapılan villaların yıkımına başlanırken, toplam 800’den fazla yapının yıkılacağı belirtildi. 

Fethiye'deki kaçak villaların yıkımı için harekete geçildi!

Fethiye'de imar barışına uygun olmadan inşa edildiği ileri sürülen kaçak inşaatlar yıkılıyor. Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından kaçak olarak tespit edilen kaçak inşaatların yıkımı için harekete geçildi.

Yılbaşı tatili için kiralık villalara talep arttı!

Yılbaşında toplu organizasyonunu engellemek için yasaklar yürürlüğe girse de eğlence düzenlemek isteyen vatandaşlar villa kiralayarak yasağı delmenin yolunu buldu. Taleplerin hızla arttığı bu villalar için günlük 600 TL'den başlayan ücret talep ediliyor. 

Oyak İnşaat Urla Bademler projesi için düğmeye bastı!

Oyak İnşaat, İzmir Urla Bademler Köyü projesi için düğmeye bastı. Projede 640 villa yer alacak.

İzmir için acele kamulaştırma kararı!

İzmir ili Çeşme ve Urla ilçeleri sınırları içerisinde yer alan  bazı taşınmazlar için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Burhaniye'de doğa katliamını gizlemek için villaları yeşile boyadılar!

Burhaniye’ye bağlı Pelitköy’de 14 sene önce yüzlerce zeytin ağacı kesilerek müstakil villaların olduğu bir site inşa edildi. Daha sonra tepkiler üzerine yapılan doğa katliamını gizlemek için villaları yeşile boyadılar

Tek-Art İnşaat Alaçatı'daki villaları için reklam verecek!

Tek-Art İnşaat Ticaret Turizm Sanayi Ve Yatırımlar A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Alaçatı villa satışı için reklam verilmesi hakkında açıklama yaptı.

Urla'da Öğretmen Faik Evren Parkı için dava açıldı!

Öğretmen Faik Evren Parkı yerine kültür merkezi inşa edilmesi için yapılan ihalenin yürütmesinin durdurulmasına yönelik dava açıldı.

Sibel Uyar'a Urla Villaları için suç duyurusu!

İzmir Barosu, Danıştay'ın yıkım kararını yerine getirmeyen Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, ihale komisyonu üyeleri ve belediye yetkilileri için suç duyurusunda bulundu

Urla Gümüşkoy Melek Camii için tören düzenlendi!

Urla Müftülüğü'nün girişimleri ile Milli Emlak Müdürlüğü'nce Diyanet İşleri Başkanlığı'na ibadet yeri olarak tahsis edilen sekiz dönümlük arsaya, 400 kişi kapasiteli cami yapımı için inşaat sürüyor.

Urla Villaları'na güneşlenme iskelesi yapılıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a armağan edildiği ileri sürülen Urla Villaları sakinleri için “özel haremselamlık güneşlenme iskelesi” yapılıyor. Koya, yapılaşma bakanlık izniyle gerçekleştirilecek.

Urla Villaları için yıkım kararı alındı mı Haberi

Urla Villaları için yıkım kararı alındı mı

İzmir Barosu Çevre Komisyonu Başkanı Avukat Enis Dinçeroğlu, Baro adına Urla Belediyesi’ne dilekçe vererek, yargı hükümleri de bulunan yıkım kararlarının niçin uygulanmadığını sordu.


Enis Dinçeroğlu, önce cevabı bekleyeceklerini, ancak yıkım görevinin kesinlikle belediyede olduğunu, eğer bu görev ve yargı kararları uygulanmaz ise savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar makamında olmadığı için görüşme fırsatı bulamadığını belirten Dinçeroğlu, dilekçeyi belediye yazı işlerine resmen iletti.


Dinçeroğlu, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın, Hacılar Koyu ile ilgili yetkinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ait olduğu iddiasına ise “Diğer düzenleme ve davalar, Danıştay’ın yıkım hakkında almış olduğu kararı değiştirmez. Yıkım yetkisi ve görevi belediyeye aittir” yanıtını verdi.


Sibel Uyar'a Urla Hacılar Koyu'ndaki villalar için soruşturma mı başlatılacak?


Sözcü/ Gökmen...