20 / 04 / 2024

üsküdar cami fotoğraf yarışmaları

üsküdar cami fotoğraf yarışmaları

Camiler kare kare ölümsüzleşecek. Türkiye'de ve de dünyada özel mimarisiyle öne çıkan camilerden kareler, Üsküdar Belediyesince düzenlenecek "Cami ve İnsan" konulu fotoğraf yarışmasında birbiriyle yarışacak.

Üsküdar Valide-i Atik Cami ve Çevresi Kentsel Sit Alanı 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Üsküdar ilçesi, Valide-i Atik Cami ve Çevresi Kentsel Sit Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli 16 Mart 2023 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

Üsküdar'da cami alanının imar planı ticaret alanı olarak değiştirildi!

İBB Meclisi'nde, Üsküdar'da cami alanında kalan bir parselin imarı, ticaret alanı olarak değiştirildi...

Üsküdar Şehit Onur Ensar Ayanoğlu Cami açıldı!

Üsküdar Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları tamamlanan Şehit Onur Ensar Ayanoğlu Cami ibadete açıldı.

Üsküdar Hacı Harun Ekşi Cami açıldı!

Üsküdar Belediyesi'nin hayata geçirdiği Hacı Harun Ekşi Camii, Cuma namazı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle ibadete açıldı. 

Üsküdar Belediyesi, borçlarına karşılık cami satıyor iddiası!

İddialara göre, Üsküdar Belediyesi, Çengelköy’deki Güzeltepe Birlik Camii’ni vergi borcuna mahsuben 29 milyon 732 bin 950 lira bedel üzerinden Maliye Hazinesi’ne devretme kararı aldı.

Üsküdar Oğuzhan Cami'nin temeli atıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Üsküdar Belediyesi, Oğuzhan Cami'nin temelini attı.

Üsküdar'da yapı kayıt belgesi verilen cami yıkıldı!

Üsküdar'da yıkılan Esentepe Camisi’nin bulunduğu alana, ‘imar barışı’ kapsamında ‘yapı kayıt belgesi’ verildiği belirlendi...

Üsküdar kentsel dönüşüm toplantısı yarın!

Üsküdar Kentsel dönüşümle daha da güzelleşiyor. Yapımı devam eden Çamlıca Cami’si ve çevresindeki eski yapıların yeniden imarıyla Üsküdar İstanbul’un gözbebeği olamaya devam edecek. 

Üsküdar kentsel dönüşüm toplantısı 12 Aralık'ta!

Üsküdar Kentsel dönüşümle daha da güzelleştirilecek. Yapımı devam eden Çamlıca Cami’si ve çevresindeki eski yapıların yeniden imar edilmesi ile Üsküdar kentsel dönüşümle yeni bir çehreye kavuşacak.

Üsküdar Şemsi Paşa Cami tartışmasında son nokta!

İBB, Mimar Sinan'ın önemli eserlerinden biri olan Üsküdar'daki tarihi Şemsi Paşa Camisi'nin önünde yapılması planlanan yaya yolu çalışmasının durdurulduğunu açıkladı.

TOKİ'den Üsküdar Bulgurlu'ya yeni proje!

TOKİ Üsküdar Bulgurlu'da bulunan arsa üzerinde yeni proje yaptıracak. Konut + ticari, cami, park ve meydan imarlı arsanın ihalesi 7 Şubat'ta gerçekleşecek.

Üsküdar'da restore edilen Yeni Cami açıldı!

Üsküdar Belediyesi tarafından gerçekleştirilen "Ab-ı Kevser" projesi kapsamında restorasyonu tamamlanan Yeni Cami Sebili hizmete açıldı.

Üsküdar'da arsa fiyatları yüzde 500 arttı!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "İstanbul'un taşı toprağı altın' diyorlar ya, Üsküdar'ın da taşı toprağı yakut. Raylı sistemler ve Çamlıca Cami Üsküdar'daki emlak fiyatlarını artırdı. Çamlıca civarındaki arsa fiyatları yüzde 300-500 civarında artt

üsküdar cami fotoğraf yarışmaları Haberi

üsküdar cami fotoğraf yarışmaları

Üsküdar Belediyesince 1-7 Ekim'de kutlanan "Camiler Haftası" kapsamında düzenlenecek "Cami ve İnsan" konulu fotoğraf yarışmasında Türkiye'de ve dünyada özel mimarisiyle öne çıkan camilerden kareler yarışacak.


Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, yaptığı açıklamada, "Cami ve İnsan" projesiyle sadece Üsküdar'ın değil Türkiye'de ve dünyada özel mimarisiyle insanı cezbeden camilerde, insan unsurunun da işleneceğini söyledi.  


Manevi atmosferin deklanşöre yansıdığı anları ölümsüzleştirmenin önemli olduğuna dikkati çeken Türkmen, Üsküdar'ın "camiler şehri" olduğunu vurguladı. 


Mimar Sinan'ın dünyaca bilinen üç eserinin de Üsküdar'da bulunduğunu ifade eden Türkmen, şöyle konuştu:


"Üsküdar, tarihte olduğu gibi günümüzde de inanç turizmin merkezi olmayı hak ediyor. İlçemizdeki, cami, çeşme, medrese, külliye gibi bütün eserlerin çoğunu yeniledik, yenilemeye çalışıyoruz. Üsküdar, Marmaray ile ulaşımın da merkezi haline geldi. İlçemize gelen yerli ve yabancı turistlerin, Üsküdar'ın simgesi...