28 / 03 / 2024

uygulama revizyon imar planı nedir

uygulama revizyon imar planı nedir

İmar uygulaması yapılacak yerin yapı adalarını,yoğunluk ve düzenini,yolları uyulamaya tabi tutulacak diğer ayrıntıları gösteren plana imar planı deniyor. Peki, revizyon uygulama imar planı nedir?

Antalya Kepez’de 3 bin 556 tapu teslim edildi!

Antalya Kepez'de 5 mahalledeki 3 bin 556 tapunun teslimi yapıldı. Masa Dağı’nın gerdanlığı olarak bilinen Esentepe, Çankaya, Kazım Karabekir, Barış ve Yavuz Selim mahallelerine, 1/1000 ölçekli revizyon imar planı uygulaması ile tapuları verildi.

Manisa’nın imar planına Şehir Plancıları Odası'ndan itiraz!

MHP'li Manisa Büyükşehir Belediyesi'nce hazırlanan ve Şehzadeler ile Yunusemre ilçelerini kapsayan 1/500 ölçekli revizyon imar planının askı süreci biterken, plana ilişkin itirazlar sürüyor.

İzmir Karabağlar'da imar planlama süreci hızlandı!

Karabağlar Belediyesi, revizyon imar planlama süreci için Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı bazı odalarla görüş alışverişi yaptı. 

Kartal Güneyi Revizyon İmar Planı iptal edildi!

İstanbul’un Kartal ilçesinde donatı alanının imara açılması planlanan imar planına yargı onay vermedi. İstanbul 9. İdare Mahkemesi, 1/1000 ölçekli Kartal Güneyi Revizyon İmar Planı’nı 408 no’lu parsel yönünden iptal etti.

Milas OSB'de revizyon imar uygulaması ihalesi yapıldı!

Muğla'nın Milas ilçesi OSB'nin revizyon imar uygulaması için yapılan ilk ihaleye 9 haritacılık firması teklif verirken ikinci ihaleye 5 firma katıldı.

Elbistan 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı kabul edildi!

Elbistan Belediye Meclisi’nin olağanüstü toplantısında 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı kabul edildi. Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Alper Akbaş, imar planının getirdiği yenilik ve değişiklikleri anlattı.

Elazığ Revizyon İmar Planı masaya yatırıldı!

Elazığ Belediyesi tarafından hayata geçirilen Revizyon İmar Planında yapılması planlanan değişiklik masaya yatırıldı.

İmar barışı yeniden uzatılmalı!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, imar barışında sürenin yıl sonuna kadar uzatılmasını talep etti. Palandöken, uygulama sayesinde imar sorunlarının çözüldüğünü ve ekonomiye katkı sağlandığını söyledi...

Maslak Ayazağa Kavşak Uygulama Projesi imar planı askıya çıktı!

Sarıyer İlçesi, Maslak Ayazağa Caddesi - Hadım Karayolu Caddesi Kesişimi Kavşak Uygulama Projesine ilişkin imar planı askıda...

Tuzla Tersaneler Bölgesi İlave Revizyon imar planı askıya çıktı!

Tuzla Tersaneler Bölgesi “Tersane Alanı” amaçlı İlave İmar Planı Teklifi ve Bir Kısım Alanın İptaline ilişkin plan değişikliği askıya çıktı..

Silivri Merkez Sahil Bölgesi revizyon imar planı askıda!

Silivri İlçesi, Silivri Merkez Sahil Bölgesi 1/5000 ölçekli revizyon nazım imar planı bugün askıya çıkarıldı. 

Yeni Gölet Bölgesi Revizyon İmar Planı askıda!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yeni Gölet Bölgesi Revizyon İmar Planı'nı askıya çıkardı. Yıllardır tartışılan gölet projesinin imar planları 1 ay askıda kalacak. 

Manisa'da revizyon imar planı hazırlığı!

Posta Manisa Gazetesi köşe yazarı olan Mustafa Pala bugünkü yazısında, Manisa'nın imar planını ve yapılaşmasını değerlendirdi. İşte o haber...

uygulama revizyon imar planı nedir Haberi

uygulama revizyon imar planı nedir

Revizyon uygulama imar planı nedir?

Uygulama imar planı, tasdikli hali hazır haritalar üzerine varsa kadastrol durumu işlenmiş olarak nazım imar planı esaslarına göre çizilen ve çeşitli bölgelerin  yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini, yolları ve uygulama için gerekli imar uygulama programlarına esas olacak uygulama etaplarını ve diğer bilgileri ayrıntıları ile gösteren plan olarak karşımıza çıkıyor. 


Uygulama planlarının yenilenmesi revizyon imar planı anlamına geliyor. Revizyon imar planı, uygulama imar planlarının uygulamalarında problem olması halinde veya söz konusu planların ihtiyaca cevap vermemesi durumunda planın tümünün veya büyük bir kısmının plan yapım tekniklerine uyularak yenilenmesi ile ortaya çıkan yeni plana deniyor.


Revizyon imar planı, bir yerleşmenin bütünündeki 1/5000 ve 1/25000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama imar planlarının bir kesimi veya tümü değiştirilerek hazırlanıyor.


Çevre düzeni...