25 / 04 / 2024

Vadistanbul satış oranları

Vadistanbul satış oranları

Vadistanbul Bulvar etabında 45 milyon dolar + KDV'ye ofis blok satışı yapıldı. Artaş, Aydınlı ve Invest'in projesi Vadistanbul Park, Cityscape Turkey 2016 Fuarı'nda yerini aldı.

Konut kredisi faiz oranları satışları yavaşlattı! Konut yatırım aracı olmaktan çıkıyor mu?

Türkiye genelinde konut satış hızı kredilerdeki kısıtlama ve kredi faiz oranlarının yüksek olması gibi nedenlerle yavaşladı. Bu durum konuta olan cazibeyi azaltırken vatandaşlar başka yatırım araçlarına yönelmeye başladı.

Türkiye'nin 81 ilinde kiralık sosyal konut üretilmeli!

Türkiye'de son iki yıldır konut ve kira fiyatları uçtu, ev satış oranları düştü. Konut satışlarında düşüş gerçekleşirken uzmanlar sosyal konut projeleri ve KDV indirimleri uygulanması tavsiyesinde bulunuyor.

ABD'nin perakende satışları, temmuzda yıllık bazda yüzde 10,3'lük artış kaydetti!

ABD'nin temmuz ayı perakende satış oranları belli oldu. ABD'de perakende satışlar, temmuz ayında piyasa beklentilerinin aksine değişim göstermedi.

Faizlerin yükselmesi konut piyasasını nasıl etkiledi?

Denge Değerlemenin hazırladığı raporda satış oranlarındaki azalışa rağmen gayrimenkul değerlerinin ülke genelinde enflasyon oranının üzerinde arttığı belirtilerek, bu durumun, stokların piyasa normallerine döndüğünü ve ertelenen inşaat maliyetlerinin değerlere yansıdığını kanıtladığı belirtildi.

Faiz oranları konut satışlarını nasıl etkiledi?

Koronavirüsün etkisiyle Haziran ayında düşen kredi faiz oranlarının, Ağustos'tan itibaren yavaş yavaş yükselmesi ile konut satışları düşüş eğilimine geçti.

Faiz oranlarındaki yükseliş konut satışlarını nasıl etkileyecek?

Temmuz ayında konut satışlarında 229 bin adetle aylık bazda rekor geldi. Faiz oranlarındaki yükselişe değinen İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, “Sektör yeniden durgunluğa girme eğiliminde” dedi.

Konut kredi faiz oranları düştükçe kredili satışlar artıyor!

Konut kredisi faiz oranlarının düşmeye başlaması ile konut satışlarında bekleyen taleplerde patlama yaşandı. Kredili konut satışları geçen seneye oranla Kasım ayında yüzde 724 arttı. 

Çinliler Türkiye'den konut alımında 2'inci sıraya yerleşti!

Yabancıya konut satış oranları kayda değer bir oranda artış gösterdi. Türkiye'den konut satın alımında Çin 34 basamak birden yükselerek 2'inci sırada yerini aldı.

Yeni konut satın almanın tam zamanı!

Kamu bankalarının öncülüğünde başlatılan kampanyalar ile konut kredisi faizleri yüzde 2'nin altına çekildi. Bu düzenlemelerle konut satış oranları yeniden artmaya başladı. 

Konut kredisi faiz oranları yükseldi, konut satışları düştü!

Mart ayında uygulanan konut kredisi kampanyaları ile kısmen artan konut satışları Nisan’da konut kredisi faiz oranlarının yükselmesi ile sert düştü. İpotekli konut satışları yüzde 61 azaldı...

Banka faiz oranları düşerse ciddi satış artışı olur!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık’ın, TÜİK’in dün açıkladığı şubat ayı konut satış rakamlarıyla ilgili değerlendirme yaptı. Çulhalık, "Banka faiz oranları düşerse ciddi satış artışı olur" dedi...

Konut piyasasında durgunluk yaşatan 3 madde!

MiaVita Beytepe Yatırımcısı Nurettin Yılmaz, Türkiye’de yaşanan konut satış oranlarına dair değerlenme yaptı...

Skyland İstanbul’da rezidans ve ofislerin yüzde 83’ü satıldı!

İstanbul’un merkezi Seyrantepe’de hayata geçirilen Skyland İstanbul'da yaşamın başlaması ile birlikte satış oranları yüzde 83 oldu..

Vadistanbul satış oranları Haberi

Vadistanbul satış oranları

Vadistanbul projesinin Bulvar etabında büyük bir dünya şirketine ofis blok satışı yapıldı. Satışın yapıldığı şirketin ismi yapılacak imza töreniyle duyurulacak. Ofis bloğu için 45 milyon dolar + KDV fiyatla anlaşmaya varıldı.


Vadistanbul'da otel konseptinde özel rezidans hizmetlerinin sunulacağı Service Apartments bloğu için üç yatırımcıyla görüşme yapılıyor. 


Vadistanbul Havaray'ın test sürüşü Temmuz'da

Sarıyer Cendere Vadisi ve Seyrantepe İstasyonu- TT Arena Stadyumu güzergahı arasına yapılacak olan 750 metre uzunluktaki Vadistanbul Havaray projesinde ayakların inşaatı başladı. Projenin test sürüşü Temmuz'da yapılacak. Artaş, Aydınlı ve Invest Ortalığı'nın projesi Vadistanbul'da yollar için 35 milyon lira harcandı. Yol çalışmaları ağustos sonunda tamamlanacak.


9 Milyon Euro'ya su şovu ve peyzaj

Vadistanbul Bulvar etabındaki AVM ile nehir arasında yer alan rekreasyon alanına 9 milyon Euro'ya su şovu ve peyzaj alanı yaptırılacak. Su...