26 / 04 / 2024

Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan

Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan

Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, Van'ın İpekyolu ilçesinde bir parkın yapım çalışmalarının engellenmesine ve çeşitli iddialara ilişkin soru önergesini İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya iletti..

Van, kentsel dönüşüm uygulamalarında 4'üncü sırada!

2011 senesinde meydana gelen Van depreminin ardından; 26 bin 700 konut hak sahiplerine teslim edildi. AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Van'ın kentsel dönüşüm uygulamalarında 4'üncü sırada olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...

Van Çaldıran Devlet Hastanesi ne zaman açılacak?

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfi Türkkan, Van'ın Çaldıran ilçesinde inşa edilen yeni Devlet Hastanesinin açılacağı tarihe ilişkin soru önergesi verdi.

Ali İhsan Yavuz: Devletimiz Malatya, Van ve Elazığ depremlerinde de konut yaptı ve teslim etti!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, "İzmir'den önceki depremlerde de devletimiz, o şefkatli yönünü ortaya koydu, Malatya, Van ve Elazığ'da konut yaptı ve teslim etti" dedi.

Erciş OSB'de 1. etaptaki 27 parsellik bölüm tamamlandı!

Erciş OSB'de 1. etaptaki 27 parsellik bölüm tamamlandığı açıklandı. AK Parti Van milletvekili Abdulahat Arvas ile Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu yapımı süren Organize Sanayi Bölgesi'ne gitti...

Kars-Iğdır-Nahçıvan demiryoluna hız verilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bakü ziyareti sırasında Nahçıvan ile ilgili imzalanan anlaşmaların önemli olduğunu dile getiren AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, "Bu projenin Nahçıvan’ın daha özerk bir cumhuriyet olarak varlığını devam ettirmesini sağlayacak" dedi..

Erciş Devlet Hastanesi hizmete başladı!

Sağlık Bakanlığı ve TOKİ işbirliğiyle hayata geçirilen Erciş Devlet Hastanesi, Van Milletvekili Abdulahat Arvas’ın yakın takibi ve gayretleri sonucu dün tam kapasiteyle hizmet vermeye başladı.

Karayolları binası Van Gölü kıyısına dolgu yapılarak mı inşa edilecek?

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü hizmet binasının Van Gölü kıyısına dolgu yapılarak inşa edilmesi kararı mecliste konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Van'da deprem sonrası inşa edilen konutlar meclis gündeminde!

CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Van'da meydana gelen depremler sonrasında inşa edilen konutlara ilişkin soru önergesi hazırladı. Bingöl sorularını Başbakan Yıldırım'a iletti..

Van Erciş Devlet Hastanesi’nin inşaatı meclise taşındı!

Yapımına 8 yıldır başlanılan Erciş Devlet Hastanesi’nin bitmeme sorununu TBMM'ye taşıyan HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, Erciş Devlet Hastanesi hakkında TBMM Başkanlığı'na soru önergesi sundu.

Van Halilağa'daki parkın yapım çalışmaları neden durduruldu?

Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, Van'ın İpekyolu ilçesinde bir parkın yapım çalışmalarının engellenmesine ve çeşitli iddialara ilişkin soru önergesini İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya iletti..

Keçiören’de Pakistan Evi açıldı!

Pakistan Evi’nin açılışı, Pakistan-Türkiye Dostluk Vakfı Başkanı ve Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Pakistan’ın Ankara Büyükelçisi Süheyl Mahmut, Kırşehirli Dernekler Federasyonu Hilmi Gökçınar’ın katılımıyla gerçek

Van Erciş'teki kentsel dönüşüm sorunu çözülüyor!

Van’ın Erciş ilçesinde kangren haline gelen ve esnafın yatırımlarının önünü kapatan kentsel dönüşüm projesi nihayet hayata geçiyor. Sorun Ak Parti Van Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ömer Çaha’nın girişimleri sonucu mutlu sonla noktalandı.

Bülent Arınç'tan Van TOKİ borçlarına yapılandırma müjdesi!

AK Parti Van Milletvekili Adayı Faruk Alpaslan, seçim çalışmaları kapsamında Van’a gelen ve TOKİ borçları ile ilgili yapılandırma sözü ve Van’a bir bakan müjdesi veren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a teşekkür etti.

Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan Haberi

Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan


Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, Van'ın İpekyolu ilçesinde bir parkın yapım çalışmalarının engellenmesine ve çeşitli iddialara ilişkin soru önergesini İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya iletti.


Ertan önergesinde; "Van İpekyolu Belediyesi, geçtiğimiz yıl verdiği karar doğrultusunda, Halilağa Mahallesinde park ve 200 kişilik genç kadın öğrenci yurdu yapmaktadır. Ancak İl Müftülüğü, yapılacak olan parkın binalarının hemen önünde olması ve parkın kendi deyimiyle "kız ve erkeklerin buluşma noktası olma ihtimali" nedeniyle bu çalışmalara itiraz etmiştir. Hem yerel basından hem de belediye yetkililerinden aldığımız bilgilere göre, Müftülüğün bu itirazına Van Valiliği olumlu yanıt vermiş ve park yapım çalışmalarının başladığı sırada gelen polisler "Müftülükten izin ve görüş alınmadığı" gerekçesiyle çalışmaları durdurmuştur." dedi.


Öte yandan, Van İl Müftülüğü'nün söz konusu parkta kaçak bir bina yaptırdığını ve bu...