25 / 04 / 2024

van ruhsat sorunu

van ruhsat sorunu

Van İl Başkanlığı tarafından başlatılan ve kent genelinde gerçekleştirilen esnaf ziyaretleriyle, Van’daki esnafın yaşadığı sıkıntıları kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor.

Ahmet Ercan'dan imar barışı tepkisi!

Hükümet, imar barışıyla mülkiyet, imar, ruhsat sorunu yaşayan 10 milyondan fazla vatandaşın memnun olmasını sağladı. Ünlü deprem bilimci Jeofizik Yüksek Mühendisi ve Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan da konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

İmar barışında mutlu son!

Hükümet, imar barışıyla mülkiyet, imar, ruhsat sorunu yaşayan 10 milyondan fazla vatandaşı memnun etti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından imar barışından 7 milyon 238 bin bağımsız birimin faydalandığını, toplanan paranın da 25 milyar 592 milyon liraya ulaştığını duyurdu.

Van Bahçesaray'ın imar sorunu çözüme kavuşuyor!

Van Büyükşehir Belediyesi, Bahçesaray İlçesi’nin imar problemlerini çözmek için çalışma başlattı. Çalışmalar kapsamında Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Ali Özvan, Bahçesaray Belediye Başkanı Meki Arvas’ı ziyaret ederek ilçenin imar durumu hakkında bilgi aldı.

Van'da inşa edilen hastanelerdeki son durum!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Van'da 50 yataklı Amatem-Çamatem sağlık tesisimizi bu yıl tamamlayacağız. 75 yataklı Çaldıran hastanemizin inşaatında yüzde 95 seviyelerine geldik. Bahçesaray ilçe hastanemizin arsa sorunu çözüldü" dedi.

TOKİ İzmir Ayrancılar Projesi'nde ruhsat sorunu çözüldü!

İzmir’in Torbalı ilçesindeki Ayrancılar İnönü Mahallesinde, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan, 315 adet konutun kura sonucu hak sahiplerine verildiği projede çeşitli nedenlerle 123 daireye yapı kullanma izin belgeleri verilemedi...

Kaplıcalar'da ‘ruhsat’ sorunu!

Türkiye Kaplıca Talasso ve Merkezleri Derneği (TÜRKAP) Başkanı Koksal Köse, iki yıl önce yaptıkları çalıştay ile yönetmelik hazırlandığını ancak hala ruhsat sorunu yaşadıklarını anlattı.

Kayseri Büyükşehir'den inşaatların ruhsat sorunu için önemli karar!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, inşaatların ruhsat sorunu ve bu sorun nedeniyle elektrik ve su aboneliğinde yaşanan problemlerin çözümü için önemli bir karar aldıklarını açıkladı.

İmar barışı 11 milyon vatandaşın yüzünü güldürdü!

İmar barışı ile mülkiyet, imar, ruhsat sorunu yaşayan yaklaşık 11 milyondan fazla vatandaşın yüzü güldü. Toplanan bedel 18 milyar TL'yi geçti. Başvurular 15 Haziran’da, yapı kayıt bedeli ödemeleri de 30 Haziran’da bitiyor...

Kayseri'nin ruhsat sorunu çözüldü!

Meslek odaları tarafından açılan dava imar yönetmeliği ile ilgili yürütmenin durdurulması kararıyla başlayan ruhsat sorunu Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarıyla çözüldü.

Bursa Tower Plaza yıkılıyor!

Bursa'da, ruhsat sorunu nedeniyle yirmi yılı aşkın süredir boş duran ve yıkılma riski olduğu belirlenen Tower Plaza'nın tıraşlama yöntemi ile yıkım çalışmaları gerçekleştirilmeye başlandı.Yıkımı üstlenen yüklenici firma görevlileri, bina içindeki asma tavanlar, kapı, pencere gibi sistemleri yıktı...

Tuzla Çamlıkent Sitesi'nin tapu sorunu çözüldü!

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, 18 senedir ruhsat ve tapu sorunu bulunan Çamlıkent Sitesi sakinlerinin de tapu sorununu çözdü. 

Van'da ruhsata aykırı yapılara müdahale ediliyor!

Van’ın İpekyolu Belediyesi ekipleri, bir ilki gerçekleştirerek yapım aşamasında olan bir binanın ruhsat ve eklerine aykırı olmasından dolayı müdahalede bulunarak 2 katta tıraşlama işlemi gerçekleştirdi. 

İmar Barışı, elektrik abone sayısını arttıracak!

Ülke gündeminde yoğun bir şekilde yer alan İmar Barışıyla birlikte yapıların imar ve ruhsat sorunu çözülecek. Bakanlığın yetkilendirdiği kurum ve kuruluşlar ile e-devlet üzerinden de başvuru yapılabilen Yapı Kayıt Belgesine başvuranların sayısı 2,5 milyonu aştı.

van ruhsat sorunu Haberi

van ruhsat sorunu

Van İl Başkanlığı tarafından başlatılan ve kent genelinde gerçekleştirilen esnaf ziyaretleriyle, Van’daki esnafın yaşadığı sıkıntıları kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor.  Van İl Başkanlığı’nca oluşturulan bir heyet ile İpekyolu, Tuşba ve Çaldıran ilçe teşkilatları esnafın sorun ve sıkıntılarını dinlerken, çözümü için de taleplerde bulunuyor. Bu hafta içesinde İl Başkan Yardımcısı Fevzi Doğan ve beraberindeki heyet ile Beşyol mevkiinde bulunan esnafı ziyaret etti. Ziyaret sonrasında heyet adına açıklamalarda bulunan Doğan, kentte ciddi bir inşaat potansiyeli olduğunu belirterek, ruhsat sorununun inşaat faaliyetlerini engellediğini ve buna bağlı ekonomide bir hareketliliğinin yaşanmadığına dikkat çekti. 


Haber...