27 / 04 / 2024

vasiyete itiraz edilir mi

vasiyete itiraz edilir mi

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde mirasçıların bırakılan vasiyete uymak istememeleri durumunda buna itiraz hakkı olup olmadığını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Ecrimisil davasına nasıl itiraz edilir?

Ecrimisil, bir gayrimenkulün sahibinin izni dışında kullanılması işlemidir. Haksız işgal tazminatı olarak da bilinen ecrimisil için dava açılabilir. Peki, Ecrimisil davasına itiraz edilebilir mi? Ecrimisile itiraz nasıl olur?

Mirasçılar vasiyete itiraz edebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde mirasçıların bırakılan vasiyete uymak istememeleri durumunda buna itiraz hakkı olup olmadığını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Seyfi Dursunoğlu'nun mirası için açılan dava ertelendi!

Temmuz ayında hayatını kaybeden Seyfi Dursunoğlu, servetini Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışlamıştı. Dursunoğlu'nun yeğenleri söz konusu vasiyete itiraz ederek dava açmıştı. Mirasa yönelik açılan davanın ilk mahkemesi önceki gün görüldü.

ÇYDD'den Seyfi Dursunoğlu'nun mirasına ilişkin açıklama!

Temmuz ayında hayatını kaybeden Seyfi Dursunoğlu, tüm varlığını ÇYDD'ye bağışlamıştı. Geçtiğimiz günlerde Dursunoğlu'nun yeğenleri söz konusu vasiyete itiraz etmiş yasal işlem başlatmıştı. Söz konusu itirazlar sonucunda dernek yetkilerinden açıklama geldi.

Seyfi Dursunoğlu'nun yeğenlerinden vasiyet itirazı!

2020'nin Temmuz ayında hayatını kaybeden Huysuz Virjin lakaplı Seyfi Dursunoğlu, vasiyetini Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışlamıştı. Dursunoğlu'nun yeğenleri vasiyete itiraz etti. 

Tüm mirasını ÇYDD'ye bırakan Seyfi Dursunoğlu'nun ailesi: Gururluyuz!

87 yaşında yaşamını yitiren ve tüm mirasını Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne (ÇYDD) bağışlayan Seyfi Dursunoğlu'nun ailesi, vasiyete itiraz etmeyeceklerini dile getirerek "Aile olarak onunla çok gururluyuz ve ona saygı duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Kanal İstanbul'a nasıl itiraz edilir?

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, vatandaşların Kanal İstanbul Projesi ile ilgili görüş ve itirazlarını iletebilmeleri için bir dilekçe yönergesi hazırladı.

Değerli Konut Vergisi’nde itiraz ve olası davalar!

Değerli Konut Vergisi'ne nasıl itiraz edilir? Değerli Konut Vergisi'nde dava dilekçesi nasıl verilir? İşte Değerli Konut Vergisi'nde tüm detaylar...

Değerli Konut Vergisi’ne nasıl itiraz edilir?

Binlerce vatandaş evine gelen Değerli Konut Vergisi tebligatlarına itiraz etmeye hazırlanıyor. Sözcü yazarı Nedim Türkmen, Değerli Konut Vergisi'ne itiraz ederken yapılması gerekenleri ve itiraz dilekçesine eklenmesi gereken 7 unsuru anlattı...

Emlak vergisine nasıl itiraz edilir?

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Nedim Türkmen, ''Emlak vergisine nasıl itiraz edilecek? Emlak vergisi itirazı için neler gerekli?'' sorularını yanıtladı. İşte o haber...

Emlak vergisine nasıl itiraz edilir?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Sefer Levent bugünki köşesinde ''Emlak vergisine nasıl itiraz edilir'' sorusunu yanıtladı.

Kentsel dönüşüm itirazı nasıl yapılır?

Riskli alanda yer alan ya da riskli olarak tespit edilen yapıların, Bakanlık tarafından verilen süre içerisinde yıkılması gerekiyor. Peki, kentsel dönüşüme itiraz edilir mi? Kentsel dönüşüm itirazı nasıl yapılır?

İzale-i şuyu davasına itiraz edilir mi?

İzale-i şuyu davası, taşınmaza ortak mülkiyet olarak sahip olan hissedarlar tarafından ortaklığın giderilmesi için açılıyor. Peki, izale-i şuyu davasına itiraz edilir mi? İzale-i şuyu davasında karar bozulabilir mi?

vasiyete itiraz edilir mi Haberi

vasiyete itiraz edilir mi

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde mirasçıların bırakılan vasiyete uymak istememeleri durumunda buna itiraz hakkı olup olmadığını kaleme aldı. Tamer Heper'e bir okuyucusu, "Mirasçılar vasiyete uymak istemeyip itiraz edebilirler mi?" sorusunu yöneltti.

Peki mirasçıların vasiyete itiraz hakkı var mı? İşte ayrıntılar ve Tamer Heper'in o soruya verdiği yanıt...

Okuyucumun sorusunu, vefat eden birinin vasiyetnamesinin bulunduğu ama buna bir veya birden çok mirasçının itiraz ettiği şeklinde alıyorum. Elbette net yanıt verebilmem için vasiyetnameyi de görmem veya bilmem gerekir. Çünkü okuyucumun sorusunun yanıtı çok ihtimalli.

****

Mesela vasiyete uymak istemeyen biri şekil şartına itiraz edebilir. Zira vasiyetnamelerde uyulması gereken şekil şartları vardır. Mesela el yazısı ile vasiyetnamenin, tamamının el yazısıyla yazılmış olması şarttır. Bilgisayar çıktısı halinde vasiyetname geçersizdir. Mesela üzerinde tarih bulunmayan...