27 / 04 / 2024

vasiyetname bozulur mu

vasiyetname bozulur mu

Posta yazarı Tamer Heper, 'Annem vefat etti. Biz altı kardeşiz. Annem vasiyet etmiş ve tüm mal varlığını ölene kadar bana, öldükten sonra da kardeşime bırakmış. Bu vasiyetname bozulabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Vasiyet hangi şartlarda bozulur?

Bir kişinin ölümünden sonra geçerli olmak üzere, bir veya birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemi olan vasiyet yapabilmek için onbeş yaşını doldurmuş olmak gerekiyor. Peki, vasiyet hangi şartlarda bozulur?

Babanın sağlığında paylaştırdığı miras öldüğünde bozulur mu?

Babanın sağlığında paylaştırdığı mirasın öldüğünde bozulup bozulmayacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki miras paylaşımını iptal etmek mümkün mü? Miras paylaşımı nasıl bozulur?

Kardeşe verilen tapu bozulur mu? Tapu kaç yılda bozulur?

Tapu sahipleri ellerindeki tapulara dair bazı sorulara yanıt aramaktadırlar. Onlardan biri de tapu bozma durumudur. Tapu kaç yılda bozulur? İşte detaylar!

Kardeşler arasında hisseli tapu devri nasıl yapılır? Kardeşe verilen tapu bozulur mu?

Tapu konusundaki bilgiler, tapu sahibi kişilerce önemsenmektedir. Özellikle hisseli tapular mevzu bahis olduğu zaman bu konuda eğer kişinin pek bir bilgisi yok ise hemen bilgi edinme eğilimi içine girilir. İşte bu konuda araştırılanlar!

Miras tapu bozulur mu?

Tapu işlemlerine dair bazı hususlar merak ediliyor. Özellikle miras yolu ile kalan gayrimenkuller için. Bu konu nezdinde “Miras tapu bozulur mu?” sorusu sık sık sorulmaktadır. İşte detaylar!

10 yıllık tapu bozulur mu?

Tapu bozulma işlemi nasıl yapılır, 10 yıllık tapu bozulur mu? İşte merak edilen soruların yanıtları!

Banka promosyonu anlaşması bozulur mu?

Emekli promosyonlarına dair son gelişmeler vatandaşlar tarafından merakla takip edilmektedir. Özellikle promosyon bozulma durumları. İşte “Banka promosyonu anlaşması bozulur mu?” sorusunun yanıtı!

30 yıllık tapu bozulur mu?

Tapu, taşınmaz alım ve satışlarında kullanılan bir belgedir. Peki yıllar önce alınmış tapu üzerinde değişiklik yapılabilir mi? İşte detaylar!

Tapuda bağış bozulur mu, tapu bağışı iptal edilir mi?

Gayrimenkul sahipleri taşınmazlarını satabildiği gibi bedelsiz olarak bağışlama hakkına da sahip oluyor. Peki, tapu bağışı iptal edilir mi? Tapuda bağış bozulur mu?

Babadan oğula tapu bağışı bozulur mu?

Tapu bağışı aile içinde yasal mirasçılardan sadece biri adına yapılabiliyor. Böyle bir durumda diğer mirasçıların hakları nelerdir? Babadan oğula tapu bağışı bozulur mu?

Tapuda bağış bozulur mu?

Gayrimenkullerin tapuları satılabildiği gibi bağış yoluyla alınabiliyor. Peki, tapu bağış harcı 2021 ne kadar? Tapuda bağış bozulur mu? Tapuda hibe masrafı ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Tapuda eklentinin belirtilmemesi sorun olur mu?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Mesken aldık. Fakat tapuda eklenti yazmıyor. Bağımsız bölüm falan yazıyor. Eklentinin belirtilmesi sorun olur mu?’ demiş. Bu nasıl bozulur?' sorusunu yanıtladı.

Tapu satışı nasıl bozulur?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '30 sene önce eşime babası miras ayırırken, herkesin yerini tapusuz, anneleri farklı olduğu için (İkinci anne nikahlı) eşime tapulu olarak hibe etmiş. Şimdi tarlayı satmaya kalkınca, ‘bozarız’ diye tehdit ediyorlar. Tapu bozulur mu?' sorusunu yanıtladı

Tapuda kayıtlı olmayan arazinin kullanan kişiye tescili bozulur mu?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusun sorduğu tapuda kayıtlı olmayan arazinin kendi adına tescili hakkındaki soruyu yanıtladı. İşte o yazı...

vasiyetname bozulur mu Haberi

vasiyetname bozulur mu

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Annem vefat etti. Biz altı kardeşiz. Annem vasiyet etmiş ve tüm mal varlığını ölene kadar bana, öldükten sonra da kardeşime bırakmış. Bu vasiyetname bozulabilir mi?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Annem vefat etti. Biz altı kardeşiz. Annem vasiyet etmiş ve tüm mal varlığını ölene kadar bana, öldükten sonra da kardeşime bırakmış. Bu vasiyetname bozulabilir mi? F.T.

Okuyucuma önce yanıtımı kısaca vereyim sonra açıklama yapayım, EVET bozulabilir. Önce evlatların miras hakkı: Okuyucum kendilerinin altı kardeş olduğunu söylediğine göre babalarının olmadığını kabul ediyorum. Buna göre annelerinin vefatı ile miras altı kardeşe eşit paylaştırılması lazım.

Ancak birilerine miras payını fazla vermek isterseniz bu sistemde bir değişiklik olur, birilerinin payı büyür, birilerinin küçülür. İşte...