19 / 04 / 2024

vergi öteleme talebi

vergi öteleme talebi

Yatırımcılar döviz kurunda yaşanan hızlı artışa karşı hükümetten önlem talep etti. 1990’lı yıllara kadar uygulanan sisteme geri dönülerek Maliye’nin ‘döviz alış bedeli’ni esas alması isteniyor. Böylece kur zararları bilançolarda gelecek yıllara yayılabilecek

Barınma krizinin asıl sorunu gelir azlığı: Konutta ek vergi talebi çökertir!

8 Şubat tarihli Merkez Bankası enflasyon raporunda, birden çok evi olanlara ek vergi konusu gündeme geldi. Peki birden çok evi olanlara ek vergi sektörü nasıl etkiler? 

Otomobilde 'yeni vergi sistemi' talebi! Yeni yılda araç pazarında rüzgar tersine dönecek!

Sektör temsilcileri önümüzdeki yıl sıfır araçlar için yapılan kampanyaların devam edeceğini ifade ederken pazarın yüzde 35 küçülmesini bekliyor. Bu kapsamda uzmanlar vergi düzenlemesinde güncellemeye gidilmesi gerektiğini vurguluyor.

'Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınmalı' diyen Ergün Atalay’dan vergi düzenlemesi talebi!

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 'çok kazanandan çok az kazanandan az vergi alınmalı' diyerek vergi dilimlerinin düzenlenmesini talep etti.

Vergi dilimi sorunu nedir? Maaşları nasıl etkiliyor? Nasıl çözülür?

Vergi dilimi sorunu işçi sendikaları tarafından sıklıkla dile getiriliyor ancak hükümet bu çağrıya henüz yeşil ışık yakmış değil. Asgari ücretin yükselmesiyle birlikte çalışanın ödediği vergi de artacak ve eline geçen para azalacak. Peki bu sorun nasıl çözülür? İşçilerin talebi ne olmalı?

Oto talebi daraldıkça daraldı! Gözler otoda vergi indiriminde

Otomotivde tedarik krizi gevşedi ancak bu kez de talepte büyük kayıp yaşanıyor. Kur artışı ve enflasyonist baskıyla otomobil fiyatlarının hızla yükselmesi ve krediye erişimde yaşanan zorluklar satışlarda düşüşe neden olmuştu. Sektör temsilcileri vergi indirimi bekliyor.

Borcu olanlar dikkat! Vergi cezaları artırılıyor

Son dakika gelişmesi... Vergi cezalarının artırılması ve öğrenci affını içeren teklif, torba yasada yer alacak.  Öte yandan akaryakıta vergi artışı talebi de onaylanmadı.

Vergi beyannamesi verme süresinin uzatılması talebi mecliste!

Vergi beyannamesi verme süresinin uzatılması talebi meclis gündemine taşındı. MHP'li Kara, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Deprem mağduru İzmirli vergi ve prim borçluları için mücbir sebep talebi!

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, 30 Ekim'deki deprem felaketi sebebiyle İzmir'de vergi ve sosyal güvenlik yükümlülüklerine yönelik mücbir sebep ilan edilmesini istedi.

Beyanname ve vergi sürelerinin ertelenmesi TBMM'de!

Koronavirüs salgını nedeniyle beyanname ve vergi sürelerinin ertelenmesi talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Konutta vergi indirimi desteği 31 Aralık’a uzatıldı!

Konut, otomotiv, beyaz eşya ve mobilyada vergi indirimleri uzatıldı. İkinci el otomobildeki KDV uyuşmazlığı sorunu çözüldü. Vergi indirimlerinin iç talebi canlandırarak, büyümeye pozitif etki yapması bekleniyor...

3. Havalimanı projesini yürüten firmaların kira öteleme talebi TBMM'de!

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a İstanbul 3. Havalimanı projesini yürüten firmaların kira öteleme talebini sordu..

Vergi uzlaşma talebi nasıl yapılır?

Vergide uzlaşma, nezdinde vergi incelenmesine başlanmış mükelleflerin adlarına tarhiyat yapılmadan önce kullanabileceği bir hak olarak ifade ediliyor. Peki, vergi uzlaşma talebi nasıl yapılır? İşte vergi uzlaşmaları..

Tapu pişmanlık talebi dilekçesi!

Taşınmaz değerini olduğundan daha az bedel olarak beyan eden kimseler vergi cezası ödememek için pişmanlık dilekçesi verebiliyor. Bunun için Maliye'den önce davranmak gerekiyor. İşte tapu pişmanlık talebi dilekçesi örneği..

vergi öteleme talebi Haberi

vergi öteleme talebi

Yatırımcılar döviz kurunda yaşanan hızlı artışa karşı hükümetten önlem talep etti. 1990’lı yıllara kadar uygulanan sisteme geri dönülerek Maliye’nin ‘döviz alış bedeli’ni esas alması isteniyor. Böylece kur zararları bilançolarda gelecek yıllara yayılabilecek


Döviz kredisi kullanarak 3-5 yıla varan yatırım yapanlar, kurda yaşanan hızlı artış üzerine hükümetin kapısını çaldı. Yatırımcılar, döviz kurundaki artışın tamamının 2016 yılı bilançosuna yığılması durumunda çok büyük zarar yazacaklarını, bu durumda sermayelerin güçlendirilmesi gereğinin ortaya çıkacağını, ilave sermaye konulmadığı takdirde ise bankaların kredilerini geri çağırabileceğini ifade etti. Yatırımcılar, kur farkının, dövizin hareketli olduğu 1990’lı yıllarda uygulandığı gibi, bilançoda bir yıla yığmak yerine birkaç yıla yayılması talebinde bulundu.


Vergi Usul Kanunu’nun “Yabancı paralar” başlıklı 280. maddesinin bu konuda Maliye Bakanlığı’na yetki verdiği vurgulandı. Maliye, her yılın başında yayımladığı tebliğ...