25 / 04 / 2024

Villa alırken

Villa alırken

Emlakchi İstanbul Gayrimenkul Pazarlama'dan Bilge Özdemir, bugünün villa trendinin özelliklerini paylaştı. İşte Özdemir'in 'Villa'da trend "yeterli ve sürdürebilir" ölçek' başlığıyla villa alımları hakkında bilgilendiren haberi;

Ev alırken nelere dikkat etmeli?

Yeni bir konut sahibi olabilmek için bütçeniz hazır ancak tüm beklentilerinizi karşılayacak doğru konutu bulabilmek zor. Peki ev alırken nelere dikkat etmeli?

Ev alırken dikkat edilmesi gereken yasal işlemler!

Ev satın alırken dikkat edilmesi gereken birçok yasal işlem bulunuyor. Tapuda düşük gösterilen rayiç bedelleri evi satmak istediğinizde karşınıza en büyük sorun olarak çıkabilir.

Senetle ev alırken nelere dikkat etmek gerekir?

Konutta kredi faiz oranlarının yükselmesi senetli satışları da patlattı. Senetle ev alırken faiz yükünden kurtulsanız da mağdur olmamak için dikkat etmeniz gereken noktalar var...

Maketten ev alırken dikkat!

İnşaat projelerinden yada maketten ev alırken nelere dikkat etmeliyiz? Proje yarım kaldı ve maketten aldığınız daire teslim edilmediyse ne yapacaksınız? İşte dikkat edilmesi gereken noktalar...

Ev alırken ne kadar masrafım olur?

Ev satın alma arifesinde olan kimselerin çıkabilecek ekstra masraflara hazırlıklı olmaları gerekiyor. Aksi durumda, ev sahibi olma hayali ertelenebiliyor. Peki, siz de "Ev alırken ne kadar masrafım olur?" diyorsanız işte yanıtı..

Birevim ile ev alırken faiz sıkıntısı sona eriyor!

Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi, ev alırken yaşanan en büyük zorluklardan olan peşinat ve faiz sıkıntısının Birevim ile son bulduğunu belirtti.

16 maddede yeni ev alırken dikkat edilmesi gerekenler!

Herkes evi olsun ister. Biriktirdiği para ya da çektiği kredi ile ev almak için yola çıkar. Ancak ev alırken dikkat edilmesi gereken çok önemli noktalar var. İşte 16 maddede yeni ev alırken dikkat edilmesi gerekenler...

Maketten ev alırken bunlara dikkat edin!

Konut almak isteyenler, eğer inşaat başlamamış bir projeyse maketi görerek konut alıyor. Peki maketten konut alırken nelere dikkat edilmeli?

Prefabrik ev alırken malzeme kalitesine dikkat edilmeli!

Karmod Prefabrik Satış Müdürü Abdullah Yüceer, prefabrik ev alırken fiyattan önce malzeme kalitesine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Konut alırken nelere dikkat etmeliyiz?

EvimiTasarla.net‘in kurucuları Ebru Tamer ve Banu Hatipoğlu, değişen yaşam şartlarına bağlı olarak konut alırken dikkat edilmesi gereken faktörler hakkında bilgi aktardı.

Konut alırken nelere dikkat edilmelidir? 

AVEB Proje Danışmanlık Kurucusu Burçin Çelik, konut alırken nelere dikkat edilmesi gerektiği ile ilgili yazı kaleme aldı..

Konut alırken bu masraflara dikkat edin!

Ev almak için artık konut kredisi kullanılıyor. Ancak konut kredisi ile ev alırken ekstra masraflar ortaya çıkabilir. Peki bu masraflar nelerdir? 

Mortgage alırken nelere dikkat etmeliyim?

Alacağımız eve karar verdikten sonra en önemli karar mortgage ürün seçimidir. Peki mortgage alırken nelere dikkat edilmesi gerekiyor?

Villa alırken Haberi

Villa alırken

Villa'da trend "yeterli ve sürdürebilir" ölçek; Özal'lı yıllarla tanıştığımız villa trendi kabuk değiştiriyor. Zenginliğin ve statü atlamanın sembolü olan villa yaşamı hızla değişim gösteriyor.


Bu değişimde en önemli etkenler; orta gelir grubunda ki satın alım gücündeki ailece Yükseliş (örneğin; karı ve kocanın profesyonel yaşam içinde ki rol ve gelirleri villa yaşamını kredi destekleri ile zorlayabiliyor.)



1-Bölgesel merkezi noktalardaki daire değerlerinin yükselişi ( örneğin; Bakırköy - Yeşilköy sahil aksında satılacak bir daire ile villa alınabiliniyor),

2-Kentsel dönüşüm kapsamında arsa değer ölçüleri ( örneğin; Bahçelievler'de dönüşüm kapsamında eski bir dairenin arsa Payı getirisi bile villa alımı için yeterli olabiliyor)



Yıllar önce, malikane, konak olarak tanımladığımız villa trendlerinde gördüğümüz 500 m2 ile 1,500 m2 'ler unutulmaya ve kullanılmamaya yüz tuttu. İşletme maliyetlerinin yani aidat seviyelerinin Önem...