19 / 04 / 2024

yalova Türkiye Geofit Bahçesi

yalova Türkiye Geofit Bahçesi

Mehdi Eker, Yalova'da temeli atılan Türkiye Geofit Bahçesi ile ilgili, ''Ilıman iklim kuşağındaki ülkeler içerisindeki en yüksek sayıdaki geofitlerin bir arada toplandığı bir bahçe olacak. Yani dünyanın bu alandaki bir numarası olacak'' dedi...

Murat Kurum: Türkiye'de 750 bin vatandaşın mülkiyet sorununu aştık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Yalova Valiliğini ziyaretinde bazı açıklamalarda bulundu. Kurum, Türkiye'de 750 bin vatandaşın mülkiyetle ilgili sorunlarını aştıklarını söyledi...

Türkiye’nin ilk akıllı OSB'si Yalova’da inşa edilecek!

Türkiye’nin ilk akıllı sanayi bölgesi Yalova’da inşa ediliyor. İMES’in öncülük ettiği OSB; nitelikli altyapısı, eşsiz donatıları ve kullanacağı teknolojiyle yatırımcılara kusursuz bir üretim altyapısı sunuyor.

Türkiye Denizcilik İşletmeleri 2 ildeki 8 gayrimenkulü özelleştiriyor!

Türkiye Denizcilik İşletmeleri Anonim Şirketi, Ankara ve Yalova'daki 8 gayrimenkulü özelleştiriyor. İhaleleri 13-14 ve 16 Mart 2017 tarihlerinde gerçekleşecek.

Türkiye'nin ilk santranç parkı Yalova'da açılıyor!

Türkiye Satranç Federasyonu’nun (TSF) işbirliğiyle Yalova Belediyesi tarafından yapılan Türkiye’nin ilk satranç parkı açılacak.

Yalova yabancılara konut satışında Türkiye dördüncüsü oldu!

Yalova’da 2015 yılında 10 bin 723 konut satıldı. Yalova yabancılara konut satışında ise 2015 yılı aralık ayı verilerine göre 118 konutla Türkiye sıralamasında 4. sırada yer aldı.

Retaj Otel Türkiye'deki 2'inci otelini Yalova'da açtı!

Retaj Otel Türkiye'deki 2'inci otelini Yalova'nın Termal İlçesinde hizmete açtı. Yalova'nın ilk ve tek uluslararası oteli olan Retaj Termal ve Spa'nın açılışı, Katar Kraliyet Ailesi, Retaj Group'un üst düzey yetkililerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Katarlı Retaj'dan Türkiye'de termale yatırım!

Körfez ülkelerinin büyük turizm yatırımcılarından biri olan Katar menşeili Retaj Group, 2 yıl içinde Türkiye’ye 700 milyon dolar yatırım yapacaklarını açıkladı. Şirketin Yalova'daki oteli açıldı.

Türkiye'deki gayrimenkuller yabancı yatırımcılar için yüzde 36 ucuzladı!

Türkiye, yabancı yatırımcı için dolar bazında geçen yıla göre yüzde 36 ucuzladı. İstanbul, Antalya, Bursa, Yalova ve Sakarya'daki konut projelerine yabancı ilgisi her geçen gün artıyor.

Yabancılar bu yıl Türkiye'den 12 bin konut aldı!

Türkiye'de yabancıların satın aldığı konut adedi yılbaşından bu yana 12 bini aştı. Yabancılar temmuz ayında konut alımı için en çok Antalya'yı tercih ederken, onu sırasıyla İstanbul, Yalova ve Aydın izledi

İşte Türkiye'nin devam eden çılgın projeleri!

Türkiye'yi uçuracak çılgın projeler tam gaz devam ediyor. Körfez Geçiş köprüsü İstanbul-Yalova arasını 6 dakikaya indirecek.

Türkiye Geofit Bahçesi'nin açılışı gerçekleşti!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 20 bin metrekarelik alanda geofit bahçesi açtı. "2002 yılında 1 milyar 800 milyon lira olan nakit karşılıksız hibe desteği, 2015'te 10 milyar liraya çıkacak" dedi...

Türkiye'de helal turizm ismiyle hizmet veren 75 tesis var!

Türkiye'de kendisini "helal turizm" ismiyle tanıtan 75 tesis hizmet veriyor. Akdeniz Turistik Otelciler ve İsletmeciler Birliği (AKTOB) verilerine göre, otellerin bölgelere göre dağılımında Yalova ve Alanya dokuzar tesisle ilk sırada yer alıyor.

Maknoon Grup, Türkiye'de yatırımlarına devam edecek!

CNR Emlak 2014 Fuarı'na Kristal Residence ve Andalusia Villas Sapanca projeleriyle katılan Maknoon Grup'un Genel Müdürü Jamila Öztürk, "İstanbul, Yalova ve Türkiye'nin bir çok bölgesinde yatırımlarımıza devam edeceğiz" dedi...

yalova Türkiye Geofit Bahçesi Haberi

yalova Türkiye Geofit Bahçesi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Yalova'da temeli atılan Türkiye Geofit Bahçesi ile ilgili, ''Ilıman iklim kuşağındaki ülkeler içerisindeki en yüksek sayıdaki geofitlerin bir arada toplandığı bir bahçe olacak. Yani dünyanın bu alandaki bir numarası olacak'' dedi.


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü arazisinde yapılacak Türkiye Geofit Bahçesinin temel atma törenindeki konuşmasında, önemli bir projenin temelinin atıldığını söyledi.


Tarımın önemine vurgu yapan Eker, "Gelecek bilimciler, dünyada mücadelenin 3 saha, alan üzerinde olacağını söylüyor. Gıda, su ve enerji.  Eğer suyun yüzde 75'inin gıda için, tarım için kullanıldığını akılda tutarsak, o zaman mücadele sahası ikiye iniyor. Gıda ve enerji. Gıdanın menşei tarım. Tarımın gelişmesi, daha çok araştırmayla, daha verimli hale gelmesiyle mümkün" diye konuştu


Tarımı stratejik...