27 / 04 / 2024

Yargı Reformu Stratejisi

Yargı Reformu Stratejisi

Yargı Reformu Stratejisine göre, icra ve iflas dairelerinin yönetim, personel ve teşkilat yapısını düzenleyen müstakil bir mevzuat hazırlanıyor.Bu kapsamda yeni icra daire modeli yangınlaştırılarak, sanal icra dairesi uygulamasına başlanacak. 

İmar alanları için özel mahkemeler kurulacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yargı reformu kapsamında çevre, imar ve enerji gibi alanlarda davaların hızlı ve etkin yürütülmesini sağlamak için özel mahkemeler kurulacak.

Sanal icra dairesi uygulaması geliyor!

Yargı Reformu Stratejisine göre, icra ve iflas dairelerinin yönetim, personel ve teşkilat yapısını düzenleyen müstakil bir mevzuat hazırlanıyor.Bu kapsamda yeni icra daire modeli yangınlaştırılarak, sanal icra dairesi uygulamasına başlanacak. 

Çevre ve imar gibi alanlar için özel mahkemeler kurulacak!

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Yargı Reformu Stratejisi Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Çevre ve imar gibi alanlar için özel mahkemeler kurulacak" dedi.

Kentsel dönüşüm uyuşmazlıklarında arabulucuk şartı!

Yargı Reformu Stratejisi Belgesi hazırlandı. Taslağa göre, ‘tüketici davaları, kentsel dönüşüm uyuşmazlıkları, ticari davalar, icra takipleri, fikri ve mülkiyet ile aile hukuku uyuşmazlıklarında’ arabulucuya gitmek dava şartı haline getiriliyor.

İzmir kentsel dönüşüm planı yargıda!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı'nın 2012 yılında ilan edip geçen Haziran ayında onayladığı, 550 hektarlık kentsel dönüşüm plânı, TMMOB'a bağlı altı meslek odası tarafından yargıya taşındı.

Aziz Kocaoğlu imar davasından yargılandı!

Aziz Kocaoğlu ile bazı eski ve yeni ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediye Meclisinin AK Partili ve CHP'li üyelerinin aralarında bulunduğu 128 sanığın 33. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılandıkları davaya devam edildi.

Adana'da nazım imar planının iptali yargıya taşındı!

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 1/25.000'lik nazım imar planının iptal etmesi yargıya taşındı. TMMOB Mimar Odası Adana Şubesi, İdare Mahkemesine başvurarak, planı iptal eden meclis kararıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı alınmasını talep etti.

Konut kredisi yeniden yapılandırma yargıtay kararı!

Bankalar konut kredisi yeniden yapılandırma işlemi için tüketiciden bazı masrafların tahsili talep edebiliyor. İşte, konut kredisi yeniden yapılandırma yargıtay kararı!

İzale-i şuyu yargılama giderleri!

İzale-i şuyu davasını açan taraf maktu bir dava harcı ödüyor. Peki, izale-i şuyu masrafları nelerdir ? İşte, izale-i şuyu yargılama giderleri!

Ortaklığın giderilmesi davası yargıtay kararı!

Ortaklığın giderilmesi davası genellikle aynı mülkün bir kaç kişi tarafından hak sahibi olunduğunda tarafların anlaşmazlığı sonucu açılan dava olarak biliniyor. İşte, ortaklığın giderilmesi davası yargıtay kararı!

Mimarlar Odası Şap Enstitüsü arazisini yargıya taşıyacak!

Mimarlar Odası, Ankara Hürriyet’in gündeme getirdiği Şap Enstitüsü’nün arazisine yüksek yoğunlukta inşaat yapılma kararını yargıya götürüyor.

Adana CarrefourSA arazisi imar planı yargıya taşınıyor!

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi öncesinde grup karan alan CHP grubu CarrefourSA arazisinde yapılacak imar rantını yargıya taşımaya hazırlanıyor CHP Grubu CarrefourSA rantına itiraz edecek...

Başkan Kocaoğlu Urla'daki yat projesi için yargıya başvurdu!

Göztepe ve Karşıyaka için yapılacak statlara uzun süre muhalefet eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Urla'daki yat limanı projesi için de yargıya başvurdu.

Yargı Reformu Stratejisi Haberi

Yargı Reformu Stratejisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Yargı Reformu Stratejisinde, icra ve iflas dairelerinin yönetim, personel ve teşkilat yapısını düzenleyen müstakil yeni bir mevzuat hazırlanacak. Yeni icra dairesi modelinin yangınlaşmasıyla, sanal icra dairesi uygulamasına başlanacak. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; açıklanan Yargı Reformu Stratejisi Belgesi ile icra ve iflas sisteminin yönetim, personel ve teşkilat yapısı güçlendirilecek. İcra ve iflas dairelerinin yönetim, personel ve teşkilat yapısını düzenleyen müstakil bir mevzuat hazırlanacak, yeni icra dairesi modeli yaygınlaştırılacak, sanal icra dairesi uygulamasına başlanacak.

İcra ve iflas sistemi meslek mensuplarının yer aldığı bir denetim grubu oluşturularak, lisanslı yediemin deposu uygulamasına geçilmesi ve tasfiye usulünün yeniden düzenlenmesiyle yedieminlik müessesesi ıslah edilecek. Alacaklı ve borçlu arasındaki hassas dengenin gözetilmesi suretiyle, icra satış sistemi yenilenecek ve takiplerde vatandaşlara...