20 / 04 / 2024

Yassıada müze mi olacak

Yassıada müze mi olacak

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Yassıada'yı " Demokrasi Adası " olarak "yap-işlet-devret" modeliyle müze olarak ülkeye kazandıracaklarını belirtti. Hisarcıklıoğlu, gerekli izinler çıktığı anda projeye başlayacaklarını dile getirdi

Halikarnas Balıkçısı'nın Bodrum'daki evi müze mi oluyor?

Cevat Şakir Kabaağaçlı nam-ı diğer Halikarnas Balıkçısı'nın Bodrum'daki evi müze mi oluyor? Bodrumluların bu talebi gerçekleşecek mi?

Ayasofya'nın müze olması için hazırlanan kararnamedeki Atatürk imzası sahte mi?

Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Ayasofya’nın müze haline getirilmesi için hazırlanan kararnamenin ve Atatürk imzasının sahte olduğunu ileri sürüyor, diğer uzmanlar ise böyle bir şeyin mümkün olmadığını belirtiyor. Danıştay 2 Temmuz’da konuya ilişkin nihai karar verecek. 

Çiğdem Karaaslan Yassıada’nın dönüşüm hikayesini anlattı!

Yassıada’nın Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na dönüştürülmesinin mimarlarından olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Çiğdem Karaaslan, Sabah gazetesine konuştu.

Çiğdem Karaaslan: Yassıada'da geçmişin ayak sesleri duyulacak!

1960 darbesi sonrası Adnan Menderes ve arkadaşlarının yargılandığı ve idama mahkûm edildiği Yassıada yeni çehresine kavuşmak için gün sayıyor. Yassıada Müzesi'nin mimarı Karaaslan, "Bir zaman tüneli olacak. Orada ayak sesleri duyacağız. Kendimizi bambaşka bir mekanda bulacağız" dedi..

Yassıada restore edildi!

Türk demokrasi tarihine hukuksuz yargılamalar ve idamlarla giren Yassıada 59’uncu yılında 27 Mayıs darbesinin izlerini silmek için restore edildi. Yapılan çalışmaları  27 Mayıs’ın yıl dönümünde adaya gidecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan yerinde denetleyecek.

AK Parti'liler Yassıada'nın beton yığınına dönmesinden şikayetçi!

Anadolu Ajansı (AA) Eski Genel Müdürü ve Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk, 'Demokrasi ve Özgürlük Adası' olarak yeniden düzenlenen Yassıada'nın yeni görüntüsünden birçok AK Partilinin hoşlanmadığını belirtti. 

Yassıada, dünyaya demokrasi ve özgürlükler mesajı verecek!

Yassıada Projesi'ni hazırlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan, "Yassıada'nın yeni yapılanması ile tüm dünyaya demokrasi ve özgürlükler konusunda mesaj verilecek." şeklinde konuştu...

Tarkan'ın evi müze mi oluyor?

Almanya'nın Alzey kasabasında dünyaya gelen Tarkan'ın evinin belediye tarafından satışa koyulması anne Neşe Tevetoğlu'nu üzdü. Bunun üzerine Tarkanın hayranı olan bir iş adamı evi alıp müze yapmak istediğini açıkladı. 

Yassıada projesinde son durum!

Yassıada’nın (Demokrasi ve Özgürlükler Adası) imara açılması ile birlikte 2015’te başlatılan otel ve kongre merkezi inşaatı, tüm hızıyla devam ediyor. 

Müze Samsun projesine start verildi!

Köklü bir tarihi geçmişi bulunan Samsun’da çok sayıda arkeolojik ve etnografik eser, gün yüzüne çıkaracak olan Müze Samsun projesine start verildi.

Kütahya İnköy Mahallesi'nde mera alanına müze mi yapılacak?

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Kütahya İnköy Mahallesi'nde mera alanına yapılmak istenen müze inşaatına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal, Kütahya İnköy Mahallesi'nde mera alanına neden müze yapılmak istendiğini sordu..

Adana Müze Kompleksi açılacak mı?

Adana’da 2014 yılının Eylül ayında kurulması için çalışmalara başlanan Türkiye’nin 24 saat açık yaşayan ilk müzesi olacağı duyurulan "Adana Müze Kompleksi"i aradan iki yıl geçmiş olmasına rağmen hala açılmadı. Konuyla ilgil turizm sektörü tepki gösterdi.

Yassıada'da yapılaşma devam ediyor!

Yassıada'da, betonlaşma ve tabiat katliâmı ile geri dönülmesi imkânsız tahribata sebep olduğu bildirildi. Yassıadadaki katliâmla ilgili çalışmalar yapan grup, Adalarda başlayan tabiat katliâmı ile ilgili gelinin durumu anlatan bir rapor yayınladı.

Yassıada müze mi olacak Haberi

Yassıada müze mi olacak


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Yassıada'nın Demokrasi Adası'na dönüştürülmesi projesiyle ilgili, "TOBB olarak Yassıada'yı Demokrasi Adası olarak yap-işlet-devret modeliyle yapıp ülkemize kazandıracağız" dedi.


Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 365 oda ve borsa başkanı ile yaptığı istişare toplantısının ardından, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan ayrılırken gazetecilere açıklamalarda bulundu.


Ziyaret sırasında ekonomik meseleler hakkında da görüşlerini Erdoğan'a aktardıklarını kaydeden Hisarcıklıoğlu, Erdoğan'a yaklaşımı ve ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti.


Erdoğan'a bir sürpriz de yaptıklarını anlatan Hisarcıklıoğlu, "TOBB olarak her yıl muhakkak bir kültür eserini ülkemize kazandırmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda Dede Korkut Hikayeleri'nin aslı Dresden, Vatikan kütüphanelerinde. Bu iki hikayenin tıpkı basımını gerçekleştirerek, bunu günümüz Türkçe'sine sadeleştirerek 1. basımını Sayın Cumhurbaşkanımıza sunma fırsatımız oldu" diye konuştu.


Hisarcıklıoğlu, ekonomi ile ilgili hangi konu başlıklarının gündeme geldiğinin sorulması...