17 / 04 / 2024

yatırım yapılacak alanlar

yatırım yapılacak alanlar

Başarılı ekonomik performans ve Mütekabiliyet Yasası, yabancıları Türkiye'de arsa yatırımı yapmaya yöneltiyor. Mısırlı Orascom ve Rusya merkezli Costa Türkiye'de arazi aradığını açıkladı. İnşaat sektöründeki doğrudan yabancı yatırımlar ise 8 kat arttı

Yapı sektöründe 7,7 milyar dolarlık enerji verimliliği yatırımı yapılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 2024-2030 senelerinde enerji verimliliği odağında yapı sektörüne 7,7 milyar dolar yatırım yapılacağını açıkladı. İşte haberin detayları...

2022'de ulaştırma projelerine ne kadar yatırım yapılacak?

Ulaştırma ve haberleşme sektöründe 2022 yılı için ayrılan bütçe miktarları belli oldu. 2022 yılı kapsamında 49,8 milyar TL'lik kamu yatırımı yapılması planlanıyor.

Unique Life Style Hotel'e 10 milyon dolarlık yatırım!

Kuşadası'nın sevilen otellerinden biri olan Unique Life Style Hotel'e ilave alanların dahil edilmesi için düğmeye basıldı. Projenin tamamlanması için 10 milyon dolarlık yatırım yapılacak. 

Onur Akgül: Nijerya'da inşaat ve enerji alanlarında yatırım yapılabilir!

Nijerya'nın yaklaşık 200 milyon nüfusa sahip olduğunu bildiren Türkiye'nin Abuja Ticaret Müşavir Yardımcısı Onur Akgül, sağlık, tarım, altyapı, inşaat, tekstil, savunma sanayi ve enerji alanlarında yatırım yapılabileceğini belirtti.

Asyaport'a 300 milyon dolar daha yatırım yapılacak!

Asyaport Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer, Asyaport'a 300 milyon dolar yatırım yapılacağını ve bununla birlikte ilave 1000 kişilik istihdam yaratılacağını söyledi...

YHT projelerine 2020'de 4,9 milyar liralık yatırım yapılacak!

2020 Yılı Yatırım Programı kapsamında, yüksek hızlı ve hızlı tren projelerine bu yıl yaklaşık 4,9 milyar liralık yatırım yapılacak.

AVM’ler eğlence alanlarına yatırım yapıyor!

Yılın ilk çeyreğinde AVM ciroları yüzde 8,5 artış kaydetti. Aynı dönemde ziyaretçi sayısı yüzde 4,7 geriledi. AVM’ler müşterisini yeniden çekmek için eğlence alanlarına yatırım yapıyor.

Naci Ağbal: 88,5 milyar liralık kamu yatırımı yapılacak!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, 2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi'ne ilişkin basını bilgilendirme toplantısında; 2020 yılında ulaştırmadan imalat sanayisine, sağlıktan eğitime kadar 88,5 milyar liralık kamu yatırımı yapılacağının bilgisini verdi...

5 proje için 14 milyarlık yatırım yapılacak!

Proje Bazlı Teşvik Sistemi kapsamında Ankara, İstanbul, Bursa ve Adana'da 5 proje için 14 milyarlık yatırım yapılacak.

39 ilde 1.5 milyar TL'lik otel yatırımı yapılacak!

TÜROB, Ekonomi Bakanlığı'nın verilerine göre, 39 ilde toplam 15 bin 222 yataklı 92 yeni otel inşa edilecek. 92 tesis için 1 milyar 590 milyon TL'lik yatırım yapılacak.

The Land Of Legends'a 4 milyar TL'nin üzerinde yatırım yapılacak!

Antalya'da 2016'da açılan The Land Of Legends için 500 milyon TL'lik ek yatırım yapıldı ve tesisin ikinci etabı geçen hafta açıldı.

Mersin Kazanlı'ya 1 milyar dolar yatırım yapılacak!

Mersin'in Tarsus ilçesindeki Kazanlı bölgesine 1 milyar dolarlık yatırım yapılacak. Bakan Elvan, yatırım yapılacak bölgenin Türkiye'nin ikinci Belek'i olacağını belirti..

2018'de ulaşıma 28 milyar 800 milyon liralık yatırım yapılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, son 15 yılda 380 milyar 200 milyon liralık yatırım yapıldığını vurguladı. Arslan, gelecek yıl ise 28 milyar 800 milyon liralık yatırım yapılacağını ifade etti. 

yatırım yapılacak alanlar Haberi

yatırım yapılacak alanlar

Dünyayı kasıp kavuran ekonomik kriz ve siyasi gerilim ortamı Türkiye'yi yabancı yatırımcılar için güvenilir liman haline getirdi. Özellikle gayrimenkul sektöründe dev bir adım olarak nitelendirilen Mütekabiliyet Yasası'ndan sonra cebindeki nakit parayı değerlendirmek isteyen yatırımcı Türkiye'den arsa almak için girişimlerini hızlandırdı. Bunlardan biri de Mısır'ın en zengin işadamı olarak bilinen Orascom Holding'in patronu Naguib Sawiris. İsviçre, Mısır, Ürdün ve Umman'da geniş araziler alarak dev turizm kompleksleri yapan Orascom Turizm, Türkiye'den de arsa almayı planlıyor. Orascom'a bağlı El Gouna Bölgesi Genel Müdürü Adham Mahmoud, "Biz çok büyük araziler için yatırım yapıyoruz. Genellikle devlet arazileriyle ilgileniyoruz. Türkiye'nin turizm potansiyeli çok yüksek. 1 milyon metrekarelik bir arazi almak isteriz" şeklinde konuştu.

RUSLARA REZİDANS 

Öte yandan, Rusya merkezli Costa Group da Türkiye'ye yatırım yapmayı planladığını açıkladı....