18 / 04 / 2024

yazlık alanlara nelere dikkat etmeli

yazlık alanlara nelere dikkat etmeli

ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte yazlık bölgelerdeki satışların arttığına dikkat çekerken yazlık satın almak isteyenlere uyarılarda bulundu. Atalay, “Yazlık yatırımı yaparken duygusal değil gerçekçi düşünün” dedi.

Yazlık ev alırken nelere dikkat edilmeli? 

Pandemi nedeniyle otelleri tercih etmek istemeyen vatandaşlar yazlık evlere yönelmeye başladı. Peki, yazlık ev alırken nelere dikkat edilmeli. İşte yazlık ev yatırımın püf noktaları...

Yazlık bölgelerden ev almak isteyenler dikkat!

Koronavirüs ile beraber kalabalık şehirlerde yaşamak istemeyen vatandaşlar yazlık bölgeleri tercih etmeye başladı. Bu durum o bölgelerdeki ev fiyatlarının artmasına neden oldu. Peki, yazlık bölgelerden ev alırken nelere dikkat edilmeli? 

Yazlık alırken nelere dikkat etmeli?

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte yazlık fiyatları da hareketlendi. Yazlık evlerin gözdesi Ege ve Akdeniz kıyılarında yabancıların da sattığı yazlıklarda fiyatlar 100 bin liradan başlıyor.

Gölcük Yazlık Mahalle Konağı inşaatında sona gelindi!

Gölcük Belediyesinin önem verdiği projelerinden olan ve yapımı tamamlandığında çok amaçlı kullanılacak olan Yazlık Mahalle Konağı projesi inşaatında sona yaklaşılıyor.

Mariah Carey, Malibu'dan günlük 10 bin dolara yazlık kiraladı!

James Packer'la sık sık gündeme gelen Mariah Carey, Malibu'dan yazlık bir malikane kiraladı. Şarkıcının günlük kira bedeli olarak 10 bin dolar ödediği söyleniyor.

Yazlık eve emlak vergisi ödenir mi?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergide meskenler için bazı muafiyetlikler bulunuyor. Peki, yazlık eve muafiyet uygulanır mı? Yazlık eve emlak vergisi ödenir mi?

Brad Pitt ve Angelina Jolie çifti İzmir'den yazlık ev aldı!

Ünlü oyuncu Brad Pitt ve Angelina Jolie çiftinin İzmir’in Urla ilçesinden yazlık ev aldığı öne sürüldü. Dünyaca tanınan ünlü isimlerin emlak danışmanlığını yürüten bir İtalyan emlak şirketinin Türkiye temsilcisi Oya Paktaş açıkladı.

Brad Pitt ve Angelina Jolie İzmir Urla'dan yazlık aldı!

Ünlü oyuncu Brad Pitt ve Angelina Jolie çiftinin İzmir'in Urla ilçesinden yazlık ev aldığı öne sürüldü. İtalyan emlak şirketinin Türkiye temsilcisi Oya Paktaş, çiftin villa için 2.6 milyon dolar ödediğini kaydetti.

Ege Bölgesi'nde yazlık ev satışları artış gösterdi!

Konut satışlarına da yansıyan artış ile Türkiye genelinde Temmuz ayında % bin 589 konut satıldı. Özellikle Ege Bölgesi'nde yazlık ev satışlarındaki artış sektöre hareketlilik getirdi.

1945 yılında Çırağan Sarayı yazlık otel yapılacak!

1945 yılında İstanbul Belediyesi, mülkiyeti Maliye Bakanlığı'nda olan harap haldeki Çırağan Sarayı'nı devralmak için harekete geçmiş. Belediye, sarayı yazı Boğaziçi'nde geçirmek isteyen turistler için yazlık otel haline getirecekmiş.

Nehir Erdoğan İzmir Mordoğan'dan yazlık alacak!

Eşi Ahmet Sesigürgil’le evlendikten sonra Paris’e yerleşen Nehir Erdoğan, tatil için geldiği İzmir’in keyfini çıkartmaya devam ediyor. İkilinin, çok beğendikleri Mordoğan'dan yazlık alacakları konuşuldu.

Muğla'da yazlık konut piyasası yükselişte!

EVA Gayrimenkul Değerleme, Muğla'da yazlık konutların çevre verileri ve gelişimlerini inceleyerek yazlık konut değerlerini ve beldelerdeki fırsatları ortaya koyuyor.

Onur Öngün: Yazlık almak yatırım değil, lüks!

Onursal Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, en çok ‘yatırım için yazlık alınır mı?’ sorusuyla karşılaştıklarını belirterek, yazlık alımlarını sosyal bir yatırım olarak değerlendirdiklerini söyledi.

yazlık alanlara nelere dikkat etmeli Haberi

yazlık alanlara nelere dikkat etmeli

Yaz döneminin gelmesi ile yazlık bölgelerdeki konut talebinde bir hareketlenme başladığını belirten ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay, yazlık alırken gayrimenkul yatırımı yapıldığının bilinciyle hareket edilmesi gerektiğine dikkat çekti.  


Türkiye’de yazlık arayanların oranlarının mevsimsel olarak değişiklik gösterdiğini belirten Atalay, talebin kış aylarında yaza oranla 4’te 1 seviyelerine kadar düştüğünü, ağustos ayında ise talebin zirve yaptığını belirtti.


Yazlıkçı ziyaretlerinin de bu oranda önemli bir yeri olduğunu belirten Özhan Atalay, yazlık yatırımı yaparken duygusal değil, rasyonel karar alınması gerektiğinin altını çizdi. 


Atalay “Yaz mevsiminde talebin yükselmesinin en önemli nedeni; yazlık bölgelere tatil için giden kişilerin hazır gitmişken beğendiği yazlıklara da bakması… 


Yüksek otel maliyetleri ile kıyaslandığında bir yazlık sahibi olmak ilk anda cazip gibi durabiliyor. Ancak yazlık, nadir kullanılacak ise bakım ve aidat...