11 / 05 / 2024

yeni Özgecan Aslan Parkı

yeni Özgecan Aslan Parkı

Kuşadası Belediyesince, Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın adını taşıyan park hizmete açıldı.

2024 bütçesinin aslan payı yazılım ve donanıma!

2024 yılında bütçelerde aslan payı altyapı yenilemelerine, yazılım ve donanıma ayrılacak. Yeni teknolojilere uyum süreci de bütçeleri artıracak. Yönetilen servisler ve bulut bilişimin bütçedeki payı artacak.

Yeni Peugeot 308 kolaylık sihirbazı çıktı! işte Peugeot 308 almanız için 6 neden

Peugeot’nun yeni Peugeot 308 modeli yeni nesil teknolojileriyle kullanıcılarının günlük hayatını kolaylıklar getirdi.  Peugeot'dan yapılan açıklamaya göre, Peugeot’nun hatchbacki 308, yeni aslan logosu, yüksek performansı ve tasarımı üstnlüğü ile göz dolduruyor.

Hüseyin Aslan: Kentsel dönüşüm tercih değil zorunluluktur!

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, “Depreme karşı en etkili önlem yeni uydu kentler oluşturmaktır. Covid-19 sürecinde karşılaştığımız sıkıntılarda göz önünde bulundurularak çağdaş dünyanın öngörmüş olduğu en yüksek kentsel standartları Türkiye’ye, kentlerimize getirmeliyiz” diye konuştu.

Acil 15 bin yeni bina!

Kentsel dönüşümün yıllardır dile getirildiğini fakat kimsenin uyarıları dikkate almadığını kaydeden Hüseyin Aslan, “Uydu kentler baz alınmalı. Hemen yeni konut alanı yaratılmalı” dedi.

Çelik sektörü yeni pazarlara açılıyor!

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Aslan, "Yeni pazar arayışlarımız doğrultusunda çelik ithalatlarında artış gözlemlediğimiz Güneydoğu Asya, Batı Afrika ve Latin Amerika bölgeleri öne çıkan hedef pazarlarımız arasında yer alıyor." dedi.

Adnan Aslan: Çelik ihracatı Nisan'da yüzde 35 düştü, üretime ara verilebilir!

ÇİB Başkanı Adnan Aslan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkisiyle sektör ihracatının Nisan'ın ilk 20 gününde yüzde 35 civarı gerilediğini belirtti...

Çelik ihracatçıları yeni pazarlara odaklandı!

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Başkanı Adnan Aslan yaptığı açıklamada, yeni pazar arayışları doğrultusunda Güneydoğu Asya, Batı Afrika ve Latin Amerika bölgelerini radara aldıklarını dile getirdi.

PAGDER&ASLAN Plastik İhtisas OSB dolar kurunu 4.5 TL’ye sabitledi!

PAGDER&ASLAN Plastik İhtisas OSB, kur tartışmalarına noktayı koydu ve yeni satışa sunduğu ikinci etabında dolar kurunu 4.5 TL’ye sabitlediğini açıkladı. 

STFA Yatırım Holding'in yeni icra başkanı Aslan Uzun olacak!

STFA Yatırım Holding İcra Başkanı (CEO) Yetik Kadri Mert, görevini STFA Grubu Enerji Grup Başkanı Aslan Uzun’a devrediyor. Yetik Kadri Mert, kendi isteği ve vizyonu doğrultusunda değişik projelerde yer almayı hedeflerken, STFA Grubu şirketlerinin Yönetim Kurullarındaki görevlerine devam edecek.

PAGDER&ASLAN OSB'de ikinci etap satışları başladı!

Plastik sektörünün Kırklareli Vize’deki yeni üretim üssü PAGDER&ASLAN Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde ikinci etap satışları başladı.

Ege-Koop'tan Manisa ve İzmir'e 2 yeni proje!

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Manisa ve İzmir'de yeni proje inşa edeceklerinin bilgisini verdi. Toplam yatırım bedelini 60 milyon TL olarak belirten Aslan "Hedef kitlemizi, orta ve alt gelir grubu oluşturuyor" dedi.

Aslan Yüksel İnşaat'tan Torbalı'da yeni proje!

İzmir Torbalı'da inşaat sektöründe faaliyet gösteren Aslan Yüksel İnşaat 17 yıldır sektörde önemli yatırımlara imza atıyor. Firmanın sahibi Aslan Yüksel, yaptıkları birçok projenin ardından devam eden projeleri olduğunu belirtti.

65 yeni OSB geliyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Aslan, 2023 yılında OSB sayısını 350'ye çıkarmak, 65 yeni OSB projesinin daha altyapı inşaatını tamamlayarak 1 milyon ilave istihdam oluşturmak istediklerini söyledi.

yeni Özgecan Aslan Parkı Haberi

yeni Özgecan Aslan Parkı

Özgecan Aslan'ın babası Mehmet Aslan, Hacıfeyzullah Mahallesi Altınkaynak Caddesi'ndeki parkın açılışında yaptığı konuşmada, kızının artık kadınların verdiği mücadelenin sembolü haline geldiğini söyledi. 


Kadınların uğradığı saldırılar hakkında çok ciddi düşünülmesi gerektiğini dile getiren Aslan, "Düşünmesi gerekenler, ya yeteri kadar sevmiyor ya yeteri kadar inanmıyor ya da yeteri kadar düşünmüyorlar. Sevindirici olan artık hakimler bu tür olaylarda en ağır cezayı veriyor, cezalarda iyi hal indirimi yapılmıyor" dedi. 


Kızının adının parkla yaşayacağını aktaran Aslan, "Benim Özgecanım, bizim Özgecanımız, her evin kızı olmuş. Her evin kızı da benim kızımdır. Bu dünyayı bundan sonra cennet haline getirecek birileri varsa onlar da kadınlardır" diye konuştu. 



Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı da barış, sevgi ve kardeşliğin yerini savaş, nefret ve şiddetin aldığını ifade etti. 


Türkiye'de kadına yönelik şiddetin artarak sürdüğünü...