23 / 04 / 2024

Yeni toprak koruma kanunu

Yeni toprak koruma kanunu

Toprağı koruyan, tarım arazilerinin sınıflandıran, asgari tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüklerinin belirleyen 6537 sayılı Toprak koruma ve arazi kullanımı kanunu tam metni..

Yeni toprak kanunu neler getiriyor?

Yeni toprak koruma kanunu olan 6537 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Hakkında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile tarımsal araziler bölünmez eşya niteliği kazandı. Peki, yeni toprak kanunu neler getiriyor?

Buğday fiyatlarına zam! İşte 15 Mayıs itibarıyla oluşan yeni fiyat listesi

Buğday fiyatlarına zam yolda keza tüketim karşısında piyasaya sürülen buğday yetersiz kalıyor. Öte yandan Türk çiftçisi Toprak Mahsülleri Ofisi'nin 2022 buğday alım fiyatlarını biran önce açıklamasını bekliyor. Peki buğdaya gelmesi beklenen zamlarla yeni fiyatlar kaç lira olacak?

Tüketici ve konut kredilerinde yeni dönem başlıyor! Milyonlarca kişiye müjde...

Tüketicilerin koruma altına alınmasını öngören yeni düzenlemeye ilişkin detaylar netleşmeye devam ediyor. Eski Bankacılık Başuzmanı Dr. Önder Perçin, konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Peki Önder Perçin, neler söyledi? İşte ayrıntılar...

İzmir'de tarım arazisindeki konutlara Bakanlıktan yıkım kararı!

5403 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununa göre izin dışı yapılan yapılar yıkılıyor. Bununla beraber yıkım emri verilen binalara ceza da kesileceği belirtildi.

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi komisyonda!

TBMM'ye sunulan Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında halihazırda devam etmekte olan tarımsal arazi satışında sınırdaş tarımsal arazi maliklerinin önalım hakkına ilişkin davaların reddedilmesi amaçlanıyor. 

Başkent Doğalgaz Dağıtım GYO'nun davasında yeni gelişme! İstinaf yoluna gidilecek!

Başkent Doğalgaz Dağıtım GYO'nun tarafından eski haline getirilen toprak ve stabilize zeminler için zemin tahrip bedeli tahsil edilmemesine dair açtığı davada yeni gelişme yaşandı....

Foça yeni imar planlarına kavuşuyor!

Foça'da uzun süredir süren Koruma Amaçlı İmar Planı çalışması kapsamında yeni bir adım atıldı. 

İznik Gölü kenarındaki fabrikaya inşaatı bittikten sonra ÇED raporu verildi iddiası!

Orhangazi'de zeytinyağı fabrikasının ÇED süreci, inşaatı tamamlandıktan sonra başladı. Avukat Erol Çiçek, tesisin inşaatının ÇED yönetmeliğine, Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu’na ve 1/25 000 Ölçekli İznik Gölü Nazım İmar Planı'na aykırı olduğunu belirtti. 

Komşu parselin şufa hakkı kaldırıldı!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, bugünkü yazısında ''Toprak koruma ve arazi kullanım kanununda önemli değişiklikler'' konulu yazısını kaleme aldı. 

Gaziosmanpaşa’da toprak kayması nedeniyle bir bina tahliye edildi!

Gaziosmanpaşa’da temeli yeni atılan bir inşaatta yaşanan toprak kayması sebebiyle bir bina tahliye edildi...

Cennet koyların yeni koruma statüleri iptal edildi!

Türkiye’nin cennet koylarından Kaş, Patara, Fırnaz ve Yeşilköy’ün sit derecelerini düşürerek imara açılmasına yol açacak yeni koruma statüleriyle ilgili kararları, mahkeme iptal etti.

Nitelikli doğal koruma alanlarına kamp alanı yapılabilecek!

Alınan yeni kararla “nitelikli doğal koruma alanlarındaki” yapılara ömrünü tamamlayana kadar kullanma izni verildi ancak buralarda ayrıca bungalovlar dahil kamp alanları kurulabilecek.

Doğal sit alanları koruma ve kullanma koşulları belirlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Resmi Gazete'de yer alan ilke kararına göre, kesin korunacak hassas alanlar ve nitelikli doğal koruma alanlarında madencilik faaliyeti yapılamayacak, taş, toprak, kum alınamayacak, toprak, cüruf, çöp, sanayi atığı gibi malzemeler dökülemeyecek...

Ebru Gündeş'in yalı davasında yeni gelişme! Anahtar istendi!

Rıza Sarraf ve mimar Firuz Akın Han hakkında, "İmar kirliliğine neden olma" ve "Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na" muhalefet suçundan açılan davada yeni gelişme yaşandı.

Yeni toprak koruma kanunu Haberi

Yeni toprak koruma kanunu

Toprak koruma ve arazi kullanımı kanunu tam metni!

6537 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun 15 Mayıs 2014 tarihinde 29001 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.


Kanun, toprağın korunması, geliştirilmesi, tarım arazilerinin sınıflandırılması, asgari tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüklerinin belirlenmesi ve bölünmelerinin önlenmesi, tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazilerin çevre öncelikli sürdürülebilir kalkınma ilkesine uygun olarak planlı kullanımını sağlayacak usul ve esasları belirlemeyi amaçlıyor.


Kanun kapsamında toprak koruma ve arazi kullanımı kanunu kapsamında tarımsal arazilerin devri hususunda da değişikliklere yer verildi. Toprak koruma ve arazi kullanımı kanunu tam metni aşağıda yer alıyor.


TOPRAK KORUMA VE ARAZİ KULLANIMI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN


Kanun No. 6537                        ...