29 / 03 / 2024

yenigün inşaat türk summa inşaat soçi parkı

yenigün inşaat türk summa inşaat soçi parkı

Türk Summa Turizm Yatırımcılığı ve Yenigün İnşaat şirketleri, Rusya’nın Karadeniz kıyısındaki Soçi şehrinde dev eğlence parkı inşa ediyor. Rus basını, parkı dünyanın en büyük eğlence parkı Disneyland’a benzetiyor...

1942'de Topkapı Sarayı'nın inşaatı tamamlanmış!

1942 yılında Topkapı Sarayı'nın inşaatının son aşamasına gelinmiş. Sarayın tamamlanmasının ardından Türkiye'nin dört bir yanından en nadide eserler getirilip burada sergilenmesi planlanmış. 

Zorlu Konak'ın inşaatı durduruldu!

İzmir'deki tartışmalı projeler arasında yer alan ve Çankaya'daki Orkide Alışveriş Merkezi'nin bulunduğu alanda hayata geçirilecek olan Zorlu Konak'ın inşaatı durduruldu. Söz konusu kararı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi duyurdu...

Milyonluk arsa için imar değişikliği! Ankara'daki o arsanın inşaat alanı artırıldı! 

AKP’li vekil Cantürk Alagöz'ün Ankara'nın Çankaya ilçesindeki arsasının inşaat alanının artırılması için imar planı değiştirildi.

Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Metro Hattı'nın inşaatı başlıyor! 

Ulaşım yatırımlarını son sürat sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediyesi, merakla beklenen Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Raylı Sistem Hattı'nın inşaatına başlıyor. İşte merakla beklenen metro hattı ile ilgili son dakika detayları...

Türkiye’nin ilk 3D binasının inşaatı başladı!

İBB iştirak şirketi İSTON, Türkiye'nin ilk 3D binasının inşaatına başladı. Binanın inşaatı tamamen yerli malzemelerle yapılacak. 

Kamerun'un en büyük ve en lüks stadyumuna Yenigün İnşaat imzası!

Kamerun'un ekonomi başkenti Douala'da Yenigün İnşaat tarafından hayata geçirilen Douala Japoma Stadyumu'nda sona gelindi...

1915 Çanakkale Köprüsü’nün inşaatı TBMM'de!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; yap-işlet-devret (YİD) modeliyle ihale edilen 1915 Çanakkale Köprüsü’nün inşaatında, ihale şartnamesinde ifade edilen “sıvı izolasyon standartlarına aykırı bir malzemenin kullanıldığı” iddiasını TBMM'ye götürdü.

Giresun'daki gölet ve barajların inşaat kalitesi TBMM gündeminde!

Giresun'da bulunan bazı gölet ve barajların inşaat kalitesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tığlı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bursa Osmangazi Meydanı'nın inşaatı hızlandı!

Bursa’da yapımına başlanan Osmangazi Meydanı inşaatı, tüm hızıyla yükselirken, insanların inşaata olan merak ve ilgisi de her geçen gün artıyor.

İstanbul Havalimanı'nın yeni hangarlarının inşaatı tamam!

Türk Hava Yolları (THY) Teknik AŞ, İstanbul Havalimanı'nda yer alan uçak bakım, onarım ve revizyon (MRO) kompleksinin önemli bir parçası olacak yeni hangarlarının inşaatını tamamladı.

Maraş’ın yeniden inşası Türk müteahhitlere iş sahası açar mı?

46 yıl önce yerleşime ve ziyarete kapatılan yasak bölge Maraş bugün kısmi olarak açıldı. Peki Maraş'ın açılması ne anlama geliyor? Maraş’ın yeniden inşası Türk müteahhitlere yeni iş sahası açar mı?

Yenigün İnşaat'tan Rusya’ya iki yeni tesis inşaatı!

Yenigün İnşaat Rusya’da enerji tesisi projelerine hız kesmeden devam ediyor. Tesisin inşasını üstlenen Yenigün İnşaat, Timonovo ve Hmetyevo'da toplam 230 milyon dolar bedelli iki yeni ‘atıktan enerji üretim tesisi’ sözleşmesi imzaladı. 

Türk müteahhitler Libya'ya yatırım yapmak için hazır!

Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, inşaat sektörünün yurt dışındaki yatırımlarının altını çizerek, "Libya bizim ilk göz ağrımız. Türk müteahhitleri Libya'ya gitmek için hazır" diye konuştu...

yenigün inşaat türk summa inşaat soçi parkı Haberi

yenigün inşaat türk summa inşaat soçi parkı

Türk Summa Turizm Yatırımcılığı ve Yenigün İnşaat şirketleri, Rusya’nın Karadeniz kıyısındaki Soçi şehrinde dev eğlence parkı inşa ediyor. Rus basını, parkı ABD’nin Los Angeles şehri yakınlığındaki dünyanın en büyük eğlence parkı Disneyland’a benzeterek, “Burası da Rusya’nın Disneylandı olacak.” yorumunda bulundu.


İsmi “Soçi Parkı” olacak parkın 2014 yılında hizmete açılacağı kaydedildi. Parkın inşaatında Türkiye’nin yanı sıra, Rusya, ABD, İsviçre ve Alman şirketleri de yer alıyor. 


Rus basını, Türk Summa Turizm şirketinin parkta 278 odalı 4 yıldızlı oteli inşa ettiğini kaydetti. İsmi “Bogatır” olan otelin 2014 Kış Olimpiyat Oyunları’na az kala 2014'ün Şubat ayında işletime açılacağı belirtildi. “Rusya’nın Disneylandı” parkının inşaatında binden fazla Türk işçinin gece gündüz çalıştığı ifade edildi. 


Parkta Rusya’nın en yüksek eğlence merkezleri yapılacak. Yüksekliği 65 metre olan eğlence merkezinde çeşitli...