20 / 04 / 2024

Yenilenebilir enerji nedir

Yenilenebilir enerji nedir

GEÇEN yıl kamu özel işbirliğinde 1.1 milyar dolarlık petrol arama yatın mı yapıldığını belirten Bakan Yıldız, Türkiye Petrolleri'nin Shell ile Batı Karadeniz'deki yeni sondaja bu yılın ilk aylarında başlayacağını aktardı.

Enerji ihtiyacımızın yüzde 100'ü yenilenebilir enerjiden karşılanabilir!

Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu - Türkiye Bölümü Başkanı Bayraktar: "Türkiye her yıl 2.5-3 bin megawatlık güç kurabilir. 8 yılda 24 bin megawat olabilir. Nereden bakarsanız bakın 2023'e 23 bin megawat ile ilerleyebiliriz" dedi.

Yenilenebilir enerji üretimi katlanacak!

AA muhabirinin Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) "2014 Dünya Enerji Görünümü" raporundan derlediği bilgilere göre, Yenilenebilir enerjide dünya genelinde 4 bin 810 teravatsaat olan elektrik üretimi, 2040'a kadar 13 bin 230 teravatsaati bulacak.

Türkiye Termik santrallerle yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelecek!

İnşaat ve enerji sektörü için sigorta çözümlerinde uzmanlaşmış, yıllık 3.5 milyar euroluk prim üreten Alman sigorta şirketi VHV, tecrübelerini Türk sigorta sektörüne aktarmayı hedefliyor.

Halil Mazıcıoğlu: Yenilenebilir enerji için babayiğit aranıyor!

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı olan Halil Mazıcıoğlu: "Yenilenebilir enerji için kimin ne yatırımı varsa 24 saat emirlerindeyiz" dedi.

Osman Özberk: Cari açık, yenilenebilir enerjiyle kapatılabilir!

Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü (GÜNDER) Başkan Yardımcısı Özberk: "Yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması hem cari açığın azalmasını hem de enerji bağımsızlığımızı elde etmemizi sağlayacaktır"

Enerji Verimliliği Proje Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri verildi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliğinde, ortaöğretim ve lise öğrencilerine yönelik düzenlenen resim, öykü ve proje yarışmalarında dereceye girenler ödüllerini aldı

Hüseyin Erkanlı: Tasarruf aidatı yüzde 40 düşürüyor!

Erkanlı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı yenilenebilir enerjiyi ortak alanlarda kullanarak aidatların en az yüzde 40 düşürülebileceğini belirtti. "Sadece aidat değil, cari açık da düşecek" dedi...

Yenilenebilir enerjiye yönelik yatırım artacak!

Elektrik üretiminde kurulu kapasitesini ikiye katlamak isteyen Enerji Bakanlığı yenilenebilir enerjiye yönelik yatırımların artacağını ifade etti...

Alba Yenilenebilir Enerji Çözümleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alba Yenilenebilir Enerji Çözümleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Tuzla'da 160 bin TL sermaye bedeli ile Muammer Büber ve Mücahit Fatih Albayrak ortaklığında kuruldu.

Tekfen Yenilenebilir Enerji Çözümleri Anonim Şirketi kuruldu!

Tekfen Yenilenebilir Enerji Çözümleri Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 10 milyon TL sermaye bedeli ile Hakan Sadık Göral, Hakan Dündar ve Mevhibe Canan Özsoy ortaklığında kuruldu.

Ecocover Energy Yenilenebilir Enerji Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Ecocover Energy Yenilenebilir Enerji Hizmetleri Limited Şirketi Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Cengizhan Günaydın tarafından kuruldu.

Vesta Yenilenebilir Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Vesta Yenilenebilir Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Sarıyer'de 4 milyon TL sermaye bedeli ile Barış Altuğ Sezerol, Turgut Öztürk, Onur İnan ve Şahin Kızılaslan ortaklığında kuruldu.

Oyem Onur Yenilenebilir Enerji Madencilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Oyem Onur Yenilenebilir Enerji Madencilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Maltepe’de Burak Onur tarafından kuruldu.

Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye 549 milyon dolarlık kaynak! Yenilenebilir enerji kullanımı artırılacak!

Dünya Bankası, kamu kesiminde yenilenebilir enerji kullanımının artırılması amacıyla Türkiye'ye 549 milyon dolar tutarında kaynak ayırdı. İşte ayrıntılar...

Yenilenebilir enerji neden önemli? Yeşil enerjiye geçişin önündeki dört sorun

Hidrokarbonlardan yenilenebilir enerji kaynaklarına  “enerji geçişi” bugünlerde her mecrada konu olması ve artık daha fazla tartışma konusu olması yeni enerjilere ihtiyacı olduğunu gösteriyor.

Renk Yenilenebilir Enerji Anonim Şirketi kuruldu!

Renk Yenilenebilir Enerji Anonim Şirketi Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Can Soyak ve Erkut Soyak ortaklığında kuruldu.

Greenfuturera Gazioğlu Yenilenebilir Enerji İnşaat Mühendislik Taahhüt Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Greenfuturera Gazioğlu Yenilenebilir Enerji İnşaat Mühendislik Taahhüt Tic.Ltd.Şti. Zeytinburnu'nda Ali Sait Gazioğlu, Gökçe Gazioğlu, Metin Aytekin Gazioğlu, Nuran Gazioğlu ve Tuğrulhan Gazioğlu ortaklığında kuruldu.

Abasu Arıtma Ve Yenilenebilir Enerji Mühendislik İmalat Taahhüt Anonim Şirketi Kuruldu!

Abasu Arıtma Ve Yenilenebilir Enerji Mühendislik İmalat Taahhüt Anonim Şirketi bugün Sarıyer’de Mehmet İzolluoğlu tarafından kuruldu.

Enerji tüketiminde alışkanlıklar değişiyor! Yenilenebilir enerjiler her geçen gün değerleniyor!

Alaca Group Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Alaca, "Yenilenebilir enerji hem çevresel hem de ticari anlamda ülkemizin elindeki en büyük kozlardan biri haline gelmelidir" dedi. Yenilenebilir enerjinin ülkeler açısından öneminin her geçen gün arttığını da ekledi. İşte haberin detayları…

Dizel Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dizel Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Pendik'te Necdet Elmas tarafından kuruldu.

Klaus Miller Yenilenebilir Enerji Sistemleri Anonim Şirketi kuruldu!

Klaus Miller Yenilenebilir Enerji Sistemleri Anonim Şirketi Maltepe'de Alirıza Arslan tarafından kuruldu.

Yenilenebilir enerji nedir Haberi

Yenilenebilir enerji nedir

GEÇEN yıl kamu özel işbirliğinde 1.1 milyar dolarlık petrol arama yatın mı yapıldığını belirten Bakan Yıldız, Türkiye Petrolleri'nin Shell ile Batı Karadeniz'deki yeni sondaja bu yılın ilk aylarında başlayacağını aktardı. Yıldız, "Türkiye Petrolleri ve Halliburton şirketi Türkiye'deki kaynakların değerlendirilmesine yönelik iyi niyet anlaşması imzaladı. 


MTA'nın üç boyutlu sismik araştırma yapacak gemisini yeni yılın ilk aylarında denize indireceğiz" dedi. 

Rüzgâr enerjisinin 2014'te zirve yaptığını belirten Enerji Bakanı Yıldız, "Böylece 850 milyon dolar daha az doğalgaz ithal ettik" dedi. Yıldız, 2015'te yenilenebilir enerjinin payının artacağını vurguladı 


ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bir yılda 5 bin 800 MW gücünde 203 adet santralı devreye aldıklarını ve 17 milyar TL'lik yatırım yaptıklarını söyledi. Böylece kurulu gücün 69 bin 803 MW'a çıktığını aktaran Bakan Yıldız, devreye...