26 / 04 / 2024

yeşil bina yatırımları

yeşil bina yatırımları

Türkiye İMSAD Başkanı Ferdi Erdoğan, İnşaat sektörünün, enerji verimliliği, su tasarrufu ve yeşil bina kavramlarıyla sürdürülebilir kalkınmanın önemli bir halkası haline geldiğini açıkladı.

Türkiye’de enerji tasarruflu konutlara talep arttı!

Gayrimenkul Geliştirme Akademisi kurucusu Hülya Uğuz Yedievli, Türkiye’de enerji tasarruflu konutlara talebin arttığını belirtti. Enerji tasarrufu sağlayan binalar aynı zamanda ekonomik ve çevresel fayda sağlıyorlar.

Çevreci binalar faturayı yarı yarıya düşürüyor!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) tarafından yapı sektörünün yeşil dönüşümüne liderlik etmek amacıyla 'sürdürülebilirlik- sınırları aşmak' temasıyla düzenlenen "3. Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi" başladı...

Özkan Özçelik: Yeşil binaya yatırımın tam zamanı!

TSE’nin de vermeye başladığı yeşil bina sertifikalarının, yaşam kalitesini artırması, genel giderleri düşürmesi nedeniyle 3-5 yıl sonra konut ve işyeri alımlarında en fazla aranan kriter olacağı belirtildi...

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası açıkladı! Bu sene Türkiye'ye yapılan yatırımlar 2,5 milyar Euro'yu aşacak!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Odile Renaud-Basso, Türkiye'de bu yılki yatırımlarının 2,5 milyar Euro'yu aşacağını belirtti.

BAE’nin Türkiye’ye yatırımlarının büyük bölümü yenilenebilir enerjiye olacak!

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan anlaşmaların büyük kısmının yeşil enerji yatırımları olduğu ifade edildi. BAE, bunun yanı sıra, belirli süre geri ödemesiz olan tahvillere de para yatıracak.

ÇEDBİK’ten yatırımcılara yeşil bina çağrısı!

Türkiye’nin yeşil binalar konusundaki çatı kuruluşu ÇEDBİK; yatırımcılara yeşil bina çağrısı yaptı. İşte detaylar...

Yeşilyayla Turizm Yatırımları Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Yeşilyayla Turizm Yatırımları Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de Veli Çilsal tarafından kuruldu.

Muhsin Danışman, Yeşil GYO Yatırımcı İlişkileri Bölüm Yöneticisi oldu!

Yeşil GYO Yatırımcı İlişkileri Bölüm Yöneticisi ve Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi olarak görev yapmakta olan İsmail Suna'nın görevinden ayrılması sebebiyle yerine, Muhsin Danışman'ın Yatırımcı İlişkileri Bölüm Yöneticisi ve Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi olarak atanmasına karar verildi. 

Pera GYO Ardus Gayrimenkul Yatırımları A.Ş.'ye borcunu 19 Ekim'de ödeyecek! 

Pera GYO Ardus Gayrimenkul Yatırımları A.Ş.'ye olan 6 milyon 370 bin 624 TL borcu 19 Ekim 2020 tarihinde ifa edecek. 

Gayrimenkul yatırımlarının yeni gözde ilçesi: Çekmeköy!

Çekmeköy, İstanbul'un gözde ilçelerinden biri oldu. İlçe, çevresindeki ormanları, metro ulaşımı ve otoyol kavşaklarına yakınlığı ile dikkat çekiyor. Bölgede hem gayrimenkul firmalarının yatırımları arttı hem de emlak yatırımcılarının iştahı...

Türkiye'ye gelen doğrudan yatırımlar yüzde 13,1 arttı!

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ermut, "Geçen yıl dünyada doğrudan yatırımlar yüzde 13 azalışla 1,3 trilyon dolar seviyesine gerilemişken, Türkiye'ye gelen doğrudan yatırımlar yüzde 13,1 artarak yaklaşık 13 milyar dolara çıktı." dedi.

Kırıkkale'ye yapılan yatırımlar meclis gündeminde!

Kırıkkale'ye yapılan yatırımlar ile yatırımların artırılması için yapılan çalışmalar meclis gündemine taşındı. MHP'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

2018'de Türkiye'ye gelen yatırımlar yüzde 12,6 arttı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "2018'de dünya genelinde doğrudan yatırımlar yüzde 13 azalmasına rağmen Türkiye'ye gelen yatırımlar yüzde 12,6 artmıştır." ifadesini kullandı.

AVM'de TL'ye dönüş yatırımları azaltabilir!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kiralarda dövizden TL'ye dönüşüm formülünü açıkladı, TL'ye geçişle öngörülebilir bir planlama yapabileceklerini söyleyen perakendeciler yeni uygulamadan memnun ama AVM tarafında yeni yatırımların azalması bekleniyor.

Tekirdağ Süleymanpaşa yatırımlarında son durum!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesindeki yatırımları inceledi.

2018'de Rize'ye yapılacak yatırımlar mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu  2018 yılında Rize'ye yapılacak yatırımları meclis gündemine taşıdı..

yeşil bina yatırımları Haberi

yeşil bina yatırımları

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, ‘5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 'Enerji üretiminden enerji tüketimine 2023 yılı vizyonu; yüzde 20 enerji tasarrufu, yüzde 30 yenilenebilir enerji, yüzde 20 seragazı emisyon düşürülmesi hedefleri, sanayicilerimizin üretimleri ve ürünleri ile daha hızlı gerçekleşebilecektir. Ülke olarak yeraltından enerji ithal edip atmosfere seragazı ihraç etmeyi kontrol altına almalıyız' dedi.

İnşaat sektörünün, enerji verimliliği, su tasarrufu ve yeşil bina kavramlarıyla sürdürülebilir kalkınmanın önemli bir halkası haline geldiğini belirten Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, 'Bugün artık binaların sürdürülebilirliği büyük ölçüde kullanılan malzemelerin çevresel ve sağlık performansına bağlıdır. Çevreyi korumaya yönelik tedbirler, ekolojik dengeyi koruyarak sürdürülebilir bir gelecek inşa etmemizde önemli rol oynayacaktır' şeklinde konuştu.

Erdoğan sözlerine, 'Dünyada...