25 / 04 / 2024

Yeşil çatı projeleri

Yeşil çatı projeleri

Uluslararası Yeşil Çatı Derneği’nin (IGRA) 4. kez düzenlediği Uluslararası Yeşil Çatı Kongresi, ilk kez Türkiye'ye gerçekleştirilecek. Kongre, 20-21 Nisan 2015 tarihlerinde Raffles İstanbul Zorlu Center’da düzenlenecek...

Yeşil çatılar enerji tasarrufu sağlıyor!

Beton yapıların içinde sıkışıp kalan şehir insanının havası yeşil çatılarla değişiyor... Sanayileşme ve kentleşme sonucunda doğa hızla tahrip olurken tüm dünyada yeşile olan ihtiyaç da artıyor.

Bakan Murat Kurum açıkladı! İklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada su kaynaklarını koruyacak ve atık su miktarını azaltacak iklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilmesi ve bu kapsamda teşviklerin artırılmasını karar verdiklerini dile getirdi.

ÇEDBİK’ten yatırımcılara yeşil bina çağrısı!

Türkiye’nin yeşil binalar konusundaki çatı kuruluşu ÇEDBİK; yatırımcılara yeşil bina çağrısı yaptı. İşte detaylar...

Yeşil GYO'nun Innovia Arifiye ve Elexia Tuzla projeleri tamam!

Yeşil GYO'nun Innovia Arifiye ve Elexia Tuzla projelerinde inşaat çalışmaları tamamlandı. Projelerde teslimlere geçilmesi planlanıyor...

Yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın yerine yeşil alan düzenlemesi!

İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın yerinde yeşil alan düzenlemesi yapılacağını söyleyen Bakan Kurum, depremde yaşamını yitirenlerin hatıralarının yaşatılacağı bir mekan inşa edileceğini açıkladı.

Avrupa ve Türkiye’nin en büyük 'yeşil OSB’si Dikili’de kuruluyor!

Tüm enerjisini kendi bünyesinde sağlayan "yenilenebilir yeşil bir OSB" çalışması olan Dikili TDİOSB'nin Avrupa ve Türkiye’nin en büyük topraksız, tam otomasyonlu, ısıtma için yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanıldığı modern sera ve tarımsal sanayi kümelenmesi olması amaçlanıyor.OSB'de tüm atıkl

Yeşil GYO'nun yarım kalan projeleri için sözleşme imzalandı!

Yeşil GYO'nun kredi borclarının tasfiyesi, protokol kapsamında belirlenen hususların yerine getirilmesi kaydıyla olusturulucak olan ilave finansman ile İnnovia 4, İnnovia Arifiye ve Elexia Tuzla projelerinin tamamlanması için mutabakat saglandı. 

Yeşil çatı ve pasif evler yaygınlaştı!

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şenal’ın “Çevre Haftası“ için konuştu. Şenal, yeşil çatı ve pasif evlerin önemine değindi.

Urbanscape’le yeşil çatı çözümü sunuyor!

Şehirlerdeki yeşil alan ihtiyacını gidererek çevreye saygılı binalar oluşturmayı amaçlayan ve aynı zamanda binalara estetik bir görünüm kazandırmak isteyenler yeşil çatı sistemlerine başvuruyor. 

Knauf Insulation ile yeşil çatı dönemi!

Knauf Insulation Genel Müdürü Gürcan, "Bu kapsamda ‘yeşil çatı sistemleri’ günümüzde beton yapıların ortaya çıkardığı sorunları büyük oranda ortadan kaldırabilecek çözümlerden biridir" şeklinde konuştu...

Yeşil Yatırım Holding'in payları Ana Pazar'da işlem görecek!

Yeşil Holding çatısı altında bulunan çeşitli şirketlere yatırım yapan halka açık bir şirket olan Yeşil Yatırım Holding A.Ş'nin payları, Ana Pazar’da işlem görecek.. 

Garanti'den Yeşil Mortgage!

Mortgage uzmanı Garanti, avantajlı faiz oranlarıyla, enerji verimliliği yüksek binaları kapsayan çevre dostu projeleri desteklemek amacıyla Yeşil Mortgage kullandıracak...

Yeşil çatılar şehirlerde sel riskini azaltıyor!

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Adil Baştanoğlu, dünyada hızla yayılan yeşil çatı uygulamalarının, şehirlerde sel oluşumunu azalttığını belirtti.

Kent İncek, Ankara’nın en yeşil projesi olmayı hedefliyor!

Kent İncek kişi başına düşen 14 metrekare yeşil alan İle Ankara’nın en yeşil projesi olmayı hedefliyor. Büyükşehirlerde yeni konut projeleri birbiri ardına yükselerek, yeni yaşam merkezleri oluştururken, firmaların en büyük kozu yeşil alan ve peyzaj oluyor.

Yeşil çatı projeleri Haberi

Yeşil çatı projeleri

Uluslararası Yeşil Çatı Derneği’nin (IGRA)  4. kez düzenlediği Uluslararası Yeşil Çatı Kongresi, ilk kez Türkiye'ye gerçekleştirilecek. 20-21 Nisan 2015 tarihlerinde Raffles İstanbul Zorlu Center’da düzenlenecek olan uluslararası buluşmaya, yeşil çatı konusunda dünyanın en saygın mimar ve tasarımcıları katılarak, hayallerin ötesine geçen projelerini paylaşacak. Kongre'nin yapılacağı Zorlu Center, Avrupa’nın en büyük yeşil çatısına sahip olma özelliğini taşıyor. Kongrenin destekçileri arasında yer alan Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, Türkiye'de bugün yaklaşık 600 bin metrekare yeşil çatı uygulaması olduğunu belirterek, "Yeşil çatılar, hızla kentleşen Türkiye ve dünyada kaybettiğimiz yeşil alanları yeniden hayatımızın içine katıyor. Ayrıca küresel ısınma ve enerji kaynaklarının tükenmesine karşı da çözüm oluşturuyor. Bu alandaki en saygın isimlerin Türkiye'ye gelmesinden gurur duyuyoruz"...