24 / 04 / 2024

zeytinbağı kilise satışı

zeytinbağı kilise satışı

BURSA'nın Mudanya İlçesi'ne bağlı Zeytinbağı Beldesi'nde Bizans döneminden kalma üç kiliseden biri olan ve şu anda ev olarak kullanılan eski kilisesi bir yıl önce satışa çıkarıldı.

Mardin'de Mor Yuhanna Süryani Kilisesi ikinci kez satışta! 

Mardin'de 4. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Mor Yuhanna Süryani Kilisesi ikinci kez satışa çıkarıldı. Kilise için 7 milyon 250 bin TL isteniyor. 

Bursa'da tarihi kilise satışa çıkarıldı!

Bursa'da yer alan bir kilise, internet üzerinden 6 milyon 300 bin TL bedelle satışa sunuldu.

Mardin'de 1700 yıllık kilise 7.2 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

Mardin'deki 1700 yıllık tescilli kilise, tapusu elinde olan İbrahim Aycun tarafından 7 milyon 250 bin TL'ye satılıyor. Yıllar boyunca depo olarak kullanılan Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da kültür varlığı olarak tescillenmişti.

Sent Antuan Kilisesi'nin satışının durdurulmasına yönelik tedbir kararı devam edecek!

Sent Antuan Kilisesi'nin mülkiyet haklarına sahip olduklarını iddia eden İtalya Kraliyet Ailesi mensuplarının varisleri adına, kilise ve kilisedeki taşınmazların satılması için kilise yetkililerince alınan ihtiyati tedbir kararının kaldırılmasına yönelik talep reddedildi...

Sent Antuan Kilisesi'nin satışı için tedbir kararının kaldırılması isteniyor!

Sent Antuan Kilisesi'nin mülkiyet haklarına sahip olduklarını söyleyen İtalya kraliyet ailesi mensuplarının varisleri adına, kilise ve kilisedeki taşınmazların satılması amacıyla kilise yetkilileri tarafından alınan ihtiyati tedbir kararının kaldırılması isteniyor.

Ankara Kalesi'ndeki kilise 12 milyon TL'ye satılcak!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün parsel sorgulama uygulamasında kilisesi olarak görünen taş bina, 12 milyon TL’den satışa çıkarıldı.

Amerika'nın kilise binası camiye çevrildi!

Connecticut eyaletinin Thomaston şehrindeki önceden kilise olan yapıyı şehirde yaşayan Makedonyalılar binayı satın alarak camiye dönüştürdü.

İngiltere'deki kilise ev 400 bin sterline satılıyor!

İngiltere'nin Lincolnshire bölgesinde Cold Hanwort Köyü'nde bulunan kilise ev 400 bin sterline satışa çıkarıldı. Kilise evin 3 yatak odası, 2 banyosu bulunuyor. 

Brunson'ın görev yaptığı kilise binası 270 bin dolara satıldı!

İzmir'de terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği, casusluk yaptığı iddiasıyla yargılanan ABD'li din adamı Andrew Craig Brunson'ın görev yaptığı klise binası, kilise derneği üyeleri tarafından satın alındı.

Hollanda’daki klise binaları 2030'a kadar satılacak!

Hollanda’daki kilise binalarının ne olacağı konusunda tez hazırlandı. Klise binalarının 2030 yılına kadar satılacağı iddia ediliyor.

FETÖ'cüler Bank Asya parasıyla Kilise ve papaz evi almış!

Ankara'da FETÖ'nün finans ayağına yönelik yürütülen soruşturmada örgütün Bank Asya'dan çekilen 437 bin 500 Euro kredi ile İskoçya'da kilise ve papaz evini satın aldığı ortaya çıktı.

ABD’de 3.85 milyon dolara satılık kasaba!

ABD’nin Oregon eyaletinde 1 dönümlük alan üzerindeki kasaba satılığa çıkarıldı. Kasabanın bedeli 3.85 milyon dolar olarak belirlendi. Kasabada market, restoran, okul ve hatta kilise mevcut.

Bodrum'da sahibinden 4 milyon TL'ye satılık kilise!

Bodrum'da bir işadamı, tapulu arazisi içinde bulunan 4 villa ve 1800 yıllık geçmişe sahip Rum kilisesini 4 milyon liraya satışa çıkardı.

zeytinbağı kilise satışı Haberi

zeytinbağı kilise satışı

'Dündar evi' olarak anılan binaya talipli çıktığı, ancak fiyatta anlaşma sağlanamadığı belirtildi.

M.Ö. 5'inci Yüzyıl'da kurulduğu sanılan ve kuruluşundan Osmanlılar'ın fethine kadar Bizans kasabası olarak Rumlar'ın yaşadığı bölge olan Zeytinbağı Beldesi'nde günümüzde ayakta kalan Yuannes Kilisesi, sahipleri tarafından satışa çıkarıldı. Ana girişi kemerli taş bir kapıdan yapılan, giriş bölümü üç kat, ana ibadet bölümü tek katlı olan Bizans mimarisinin tüm özelliklerini taşıyan yapıyı, şu anda ev olarak kullanan 72 yaşındaki Kazım Övünç, kayınpederi Ali Durak'a ait olan kiliseyi 5 hissedarla birlikte geçen yıl satmaya karar verdiklerini söyledi. Satış için daha önce bir emlakçıyla anlaştıklarını, ancak talipli olan kişilerle fiyatta anlaşamadıklarını belirten Kazım Övünç, yaklaşık 850 metrekare alan üzerindeki yapıyı 850 bin YTL'ye satacaklarını söyledi.

Kilisenin yaklaşık...