27 / 04 / 2024

Güngören Spor Kompleksi açılış için gün sayıyor!

Güngören Spor Kompleksi açılış için gün sayıyor!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İstanbul Güngören'deki spor yatırımlarını inceledi...



Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İstanbul'un Güngören ilçesinde hayata geçirilen spor tesislerinde incelemede bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bakan Kasapoğlu, inşaat çalışmaları tamamlanan ve önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak Güngören Spor Kompleksi'ni gezdi. 

Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir ile antrenman alanlarını tek tek gezen Kasapoğlu, tesiste spor yapan gençlerle de bir araya geldi.

Bakan Kasapoğlu daha sonra, inşaatı süren Tozkoporan Yüzme Havuzu'ndaki yenileme çalışmalarını da yerinde denetledi.

İncelemelerden sonra bir değerlendirme yapan Kasapoğlu, sporun tabana yayılmasında yerel yönetimlerin önemine değinerek, "Yerel yönetimlerimizle iş birliği içerisinde spor altyapımızı daha da geliştireceğiz." diye konuştu.

Hedeflerinin tesis anlamında Türkiye'yi, her branşın yapıldığı bir spor ülkesi haline getirmek olduğunu dile getiren Kasapoğlu, "Bunu büyük ölçüde başardık fakat daha da geliştirerek bu çalışmamıza devam edeceğiz. Sportif anlamdaki başarıyı ve sporun tabana yayılmasını yerel yönetimlerin desteği ile gerçekleştireceğiz. Bu anlamda Güngören ilçemize tesisler inşa ediyoruz." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin genç nüfusa sahip bir ülke olduğunu belirten Kasapoğlu, "Toplumumuzun tüm kesimini sporla buluşturmamız lazım. Bununla ilgili çok güzel tesislerimiz var. Gerek belediyelerimize gerek bakanlığımıza ait tesislerimiz ile dünyada en yeni ve en modern tesisler bizde. Gençlerimize, halkımıza sporu hayatlarının bir parçası haline getirmelerini tavsiye ediyorum. Yaptığımız bunca tesisin, salonlarımızın boş kalmaması gerekir." şeklinde konuştu.

- Güngören Spor Kompleksi

İnşaat çalışmaları tamamlanan Güngören Spor Kompleksi içinde 2 bin 342 kişilik stadyum, basketbol, voleybol ve hentbol müsabakalarına uygun bin 818 kişilik spor salonu, 8 kulvardan meydana gelen 395 seyirci kapasiteli olimpik yüzme havuzu ile karate, tekvando, kick boks, fitness, güreş, squash branşlarının yapılabileceği çok amaçlı antrenman salonları mevcut.

Tesiste sporcular ve seyirciler için ayrı ayrı kafeteryalar ile 265 araçlık kapalı otopark da bulunuyor.

 

Güngören'deki millet kıraathanesi 1.8 milyon TL'ye yapılacak!


Geri Dön