18 / 04 / 2024

Hasan Akgün: Havalandırması düzeltilmeyen işyeri kapatılacak!

Hasan Akgün: Havalandırması düzeltilmeyen işyeri kapatılacak!

Büyükçekmece’de havalandırma sistemlerine denetim geliyor. Büyükçekmece Belediyesi, ilçe genelindeki kahvehane, kafeterya, lokanta ve eğlence mekanlarının havalandırma sistemlerine çok sıkı denetim getiriyor, standartlara uymayan işyerleri kapatılacak.



Halk sağlığı açısından, kapalı mekanlarda yoğunlaşan hava kirliliği ile mücadelede kararlı olduklarını belirten Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, işyeri sahiplerinden de aynı hassasiyeti beklediklerini belirtti.

 

30 gün süre verilecek!

 

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Başkan Akgün, kış mevsiminde hava kalitesinin düşük olduğu kapalı mekanların özellikle çocuklar, yaşlılar ve kalp-damar hastalıkları ya da astım gibi kronik solunum hastalıkları olan hassas gruplar için zararlı olduğunu hatırlatarak; “Kahvehane, kafeterya, lokanta, eğlence mekanları gibi kapalı işyerlerinin havalandırma sistemleri insan sağlığının korunmasına yönelik bir standarda sahip değilse, yeterli değilse, vatandaş oralarda oturduğunda yeterli miktarda oksijen alamıyorsa bu işyerlerine 30 gün süre tanıyacağız. Verilen bu süre sonrasında ekiplerimiz yeniden gidip bu işyerlerinin havalandırma sistemini kontrol edecekler. Her hangi bir şey yapılmamışsa o işyerini kapatacağız” uyarısında bulundu.

 

"İşyerleri de duyarlı olsun!"

 

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, Sağlık İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü ve içinde mühendislerin de yer aldığı teknik bir ekip oluşturulduğunu, hava kalitesi ölçüm ve analizlerinin yapıldığını açıklayan Başkan Akgün; “Asansör uygulamasında olduğu gibi bu konuda da kesin kararlıyız. Havalandırma sistemi insan sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır. Yaşanan salgın hastalıklar ve kronik rahatsızlıklar havalandırması olamayan yerlerde tetikleniyor. Bu nedenle Büyükçekmece’ye yakışmayan ve insan sağlığını tehdit eden bütün işyerlerini kapatacağız. Bizim için en önemli şey bu kentte yaşayan insanların sağlığıdır. Bunun için bütün işyerlerinden bu konuda duyarlı olmalarını bekliyoruz” dedi.


Büyükçekmece Belediyesi


Geri Dön