26 / 04 / 2024

Hazine arazileri çiftçilere nasıl kiralanacak?

Hazine arazileri çiftçilere nasıl kiralanacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz günlerde Hazine arazilerinin çiftçilere kiraya verileceğini açıklamıştı. Peki, Hazine arazileri çiftçilere nasıl kiralanacak?



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz günlerde Hazineye ait yaklaşık 3 milyar 400 milyon metrekare tarım arazisinin çiftçilere kiralanacağını ve isterlerse satın alabileceklerini açıklamıştı. Peki, Hazine arazileri çiftçilere nasıl kiralanacak?

Hazine arazileri, çiftçilerin başvuruları üzerine kiralanabilecek. Hazineye ait tarım arazileri çiftçilere ecrimisil bedelinin yarısı üzerinden kiralanacak.

Hazine arazileri çitfçilere 10 yıla kadar kiralanabilecek. Başvurular, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri bünyesindeki Milli Emlak Müdürlüklerine 19 Kasım 2018 tarihine kadar yapılabilecek.

Hazine arazileri satılabilecek mi?

Evet, Hazine arazileri satılabilecek. Satış süreci, arazinin belediye ve mücavir alan sınırları içerisinde yer alıp almamasına göre değişecek.

Bu araziler eğer belediye ve mücavir alan sınırları içerisindeyse, hazine arazilerinin rayiç bedelinin tamamı üzerinden doğrudan satılabilecek. Taksitle ödenmesi halinde ise en fazla 5 yılda 10 eşit taksitte vade farkı alınarak ödenebilecek. 

Bu araziler eğer belediye ve mücavir alan sınırları dışındaysa, rayiç bedelinin yarısı düzeyinde bu arazileri alabilecekler.  

13 soruda Hazine arazilerinin çiftçilere kiralanması!

 

Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


 


Geri Dön