20 / 04 / 2024

hazine arazisinin kiralanması

hazine arazisinin kiralanması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz günlerde Hazine arazilerinin çiftçilere kiraya verileceğini açıklamıştı. Peki, Hazine arazileri çiftçilere nasıl kiralanacak?

Hazine arazisi nasıl kiralanır?

Devlete ait olan hazine arazileri tarımsal, ticari, spor ve sosyal nitelikli amaçlar ve balıkçı barınağı olarak kullanılmak üzere için kiralanabiliyor. Peki hazine arazisi nasıl kiralanır?

Bakanlıktan flaş karar! Beşiktaş ve Sarıyer sınırındaki 58 bin metrekarelik hazine arazisinin imar planı askıda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul’da Beşiktaş ve Sarıyer sınırındaki 58 bin metrekarelik hazine arazisinin imar planlarını askıya çıkardı.

41 ildeki 160 metrekare Hazine arazisi için ilan verildi! 29 yıla kadar kullanım fırsatı! Hemen şartlara bakın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, atıl durumda, tarıma elverişsiz 300 milyon metrekarelik hazine arazisinin ekonomiye kazandırılacağına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Hazine arazileri için yeni düzenleme! Kiracılara öncelik, 5 taksit ve yüzde 20 indirim avantajı!

TBMM'ye sunulan torba teklif kapsamında, hazine gayrimenkullerinin kiralanmasına ve satışlarına düzenleme yapılıyor. Bu kapsamda kiracılara öncelik tanınması planlanırken, satışlarda da 5 taksit ve yüzde 20 indirim avantajı sunulması öngörülüyor...

Sultanbeyli Millet Bahçesi'nin imar planları onaylandı!

Sultanbeyli Millet Bahçesi'nin imar planlarına onay verildi. Plan çerçevesinde 85 bin metrekare büyüklüğündeki hazine arazisinin 65 bin metrekaresi millet bahçesine, 18 bin metrekaresi de konuta ayrıldı.

Bodrum’da 1.1 milyon metrekarelik arazinin imara açılmasına tepki!

Gözde turizm kenti Bodrum'da 1,1 milyon metrekare büyüklüğündeki Hazine arazisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla imara açıldığı açıklandı. İlçe sakinleri dahil olmak üzere, Belediye Başkanı Ahmet Aras ve STK'lar duruma tepki gösterdi.

Bodrum’da 1.1 milyon metrekare hazine arazisi imara mı açıldı?

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Ortakent Mahallesi’nde 1.1 milyon metrekarelik hazine arazisinin imara açıldı. Söz konusu karara Bodrum halkı tepki gösterdi. 

Hazine'ye ait taşınmazlardan elde edilen gelirler TBMM'de!

Son 5 yılda Adana'daki ve son 18 yılda ülke genelindeki Hazine'ye ait taşınmazların satışından ve kiralanmasından elde edilen gelirler meclis gündemine taşındı. Bağımsız Parti'li Koncuk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Urla'da denize sıfır Hazine arazisi kooperatife satıldı iddiası!

İzmir'in Urla İlçesi'nde 5 ay önce yanan 111 dönümlük denize sıfır Hazine arazisinin bir kooperatife satıldığı ileri sürüldü. İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak, arazinin satıldığı iddiasını yalanladı ve "Bu iddialarla ilgili hemen suç duyurusunda bulunuyorum" dedi.

Silivri'de Hazine arazisinin imar planında değişiklik yapılması mecliste!

Silivri'de bulunan Hazineye ait bir arazinin imar planında değişiklik yapılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Bekaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Osman Gürün'den Bodrum'da imara açılan arazilere ilişkin açıklama!

Bir televizyon programına konuk olan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, betonlaşma tehdidi altında olan Muğla’nın cennet kıyılarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Başkan Gürün, Mollaveisoğlu’nun Bodrum’un Ortakent Mahallesi’ndeki 1.1 milyon metrekarelik hazine arazisinin imara

Bodrum’daki 1,1 milyon metrekarelik hazine arazisi imara açılıyor!

Bodrum’un Ortakent Mahallesinde bulunan 1,1 milyon metrekare büyüklüğündeki hazine arazisinin Cumhurbaşkanlığı kararıyla imara açılması üzerine Bodrum Belediyesi yürütmenin durdurulması istemiyle Danıştay’a dava açtı.

Bodrum’da hazine arazisinin imara açılmasına tepki!

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Bodrum’daki 1.1 milyon metrekarelik hazine arazisinin imara açılması kararına Şehir Plancıları Odası’ndan tepki geldi.

Hazine arazisi kiralayacaklar dikkat! Hak sahipleri nasıl belirlenecek?

Tarımsal üretimin arttırılması ve tarımsal istihdamın desteklenmesi için Hazine'ye ait arazilerin topraksız çiftçilere kiralanmasına yönelik ilanlar yarın yayınlanacak. 6 ildeki 1.291 arazi için süreç başlayacak. Başvurular nereye yapılacak, kimler hak sahibi olabilecek? İşte detaylar...

hazine arazisinin kiralanması Haberi

hazine arazisinin kiralanması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz günlerde Hazineye ait yaklaşık 3 milyar 400 milyon metrekare tarım arazisinin çiftçilere kiralanacağını ve isterlerse satın alabileceklerini açıklamıştı. Peki, Hazine arazileri çiftçilere nasıl kiralanacak?

Hazine arazileri, çiftçilerin başvuruları üzerine kiralanabilecek. Hazineye ait tarım arazileri çiftçilere ecrimisil bedelinin yarısı üzerinden kiralanacak.

Hazine arazileri çitfçilere 10 yıla kadar kiralanabilecek. Başvurular, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri bünyesindeki Milli Emlak Müdürlüklerine 19 Kasım 2018 tarihine kadar yapılabilecek.

Hazine arazileri satılabilecek mi?

Evet, Hazine arazileri satılabilecek. Satış süreci, arazinin belediye ve mücavir alan sınırları içerisinde yer alıp almamasına göre değişecek.

Bu araziler eğer belediye ve mücavir alan sınırları içerisindeyse, hazine arazilerinin rayiç bedelinin tamamı üzerinden doğrudan satılabilecek. Taksitle ödenmesi halinde ise en fazla 5 yılda 10 eşit taksitte vade farkı alınarak ödenebilecek. 

Bu...