19 / 04 / 2024

Hazır giyimde karanlık tablo: müşteriler bir bir kaçıyor

Hazır giyimde karanlık tablo: müşteriler bir bir kaçıyor

Artan maliyetler nedeniyle Türkiye’de ayakta kalmanın zorlaşması, hazır giyim sektörünün kazanımlarını kaybetmesine yol açtı. Sektör temsilcileri özellikle de yüksek adetli basit ürünlerde büyük alıcıların tedarikte yeniden Doğu Asya’ya yöneldiğine dikkat çekti.



Sektör temsilcileri, son ürün fiyatlarında görülen artış nedeni ile yerli giriş seviyesi ürün yapan yerli markalarda daralmanın yüzde 15-20’ye ulaştığını belirterek onlar için de fiyat tutturma noktasında ithalatın artık daha cazip olmaya başladığını belirtti. Bu kapsamda LC Waikiki, DeFacto ve Koton gibi birçok markanın yurtdışına tedariki artırmak için çalıştığı kaydedildi.

ARTIŞ HIZI DA YAVAŞLADI

Hazır giyim sektörü, 2021 yılının tamamında 20,3 milyar dolar ihracatla rekor kırmıştı. Bu yıl için de 23 milyar dolarlık yıllık ihracat hedefi duyurulmuştu. Kimi sektör temsilcisi bu yıl için 23 milyar dolarlık hedefin hala mümkün olduğunu söylerken kimileri ise en fazla 2021 rakamların yakalanacağını ya da yüzde 5 artış yaşanacağını dile getirdi. 

 Acil faiz hamlesi için düğmeye basıldı

Apple'dan izin çıktı: 2,3 milyar dolarlık piyasa değeri var!  

Hisse değeri yüzde 237 arttı! Açıklama geldi neler oluyor?

Bitcoinde en kötü senaryo için tarih verdi

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Hazırgiyim ve Konfeksiyon Sektör Meclisi Başkanı Şeref Fayat ise 2022’nin son çeyreği ve 2023’ün ilk yarısında ihracatta düşüşün sert bir şekilde hissedileceğini belirtti.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön