20 / 04 / 2024

Hükümetten konut kiralarına ilişkin açıklama: Fiyatlar aşağı çekilecek!

Hükümetten konut kiralarına ilişkin açıklama: Fiyatlar aşağı çekilecek!

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş Numan Kurtulmuş, çevrimiçi video paylaşım ve sosyal medya platformu olarak tanınan YouTube'den yapılan canlı yayına katılarak, soruları yanıtladı.



AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş Numan Kurtulmuş, çevrimiçi video paylaşım ve sosyal medya platformu olarak tanınan YouTube'den yapılan canlı yayına katılarak, soruları yanıtladı.

Bazı ekonomik gelişmeler ve enflasyonla alakalı yöneltilen bir soru üzerine AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, Kovid-19 salgını sürecine değinerek bir talep enflasyonunun ortaya çıktığını belirtti. Numan Kurtulmuş, Bu durumu ortadan kaldırabilmek için de Türkiye'de arz yönlü politikalar uygulanmaya başlandığını duyurdu.

Konut kiralarını vurgulayan Kurtulmuş, "Kiraların çok yüksek olduğunu düşünüyoruz." ifadelerini kullanarak "Bunu yaşıyoruz hep beraber." dedi. Numan Kurtulmuş bunun yolunun ise Türkiye'de konut arzının ciddi, hatta güçlü bir biçimde desteklenmesi gerektiğinden geçtiğini kaydetti.

Numan Kurtulmuş'tan dikkat çeken kripto para açıklaması!

Kurtulmuş, özellikle orta ve dar gelirli vatandaşlar için ucuz kredilerle konut alabilecekleri fırsatlarının temin edilmesi gerektiğinin altını çizerek, "Şundan vatandaşlarımız emin olsun dövizin sabit noktada tutulabilmesi, enflasyonun ortaya çıkmasına neden olan bütün tek tek onlarca farklı alanın bir şekilde kontrol altına alınarak enflasyonist baskının azaltılması ikinci alanımızı oluşturuyor. Hükümetteki arkadaşlar sabahlara kadar çalışarak bunları temin etmeye çalışıyorlar." şeklinde konuştu.

Vatandaşların alım gücünün düştüğünü belirten Numan Kurtulmuş, bu durumun bir şekilde desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Burada yapılaması gerekenin çalışanlarımızın ücretlerini yukarıya doğru çekmek olduğunu belirten Numan Kurtulmuş, "Bir taraftan fiyatları aşağıya çekeceğiz, bir taraftan alım gücünü yukarıya doğru çıkartarak vatandaşımızın bu zor süreci atlatmasını temin edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Otobüs bileti fiyatları zamlandı! Bayram öncesi seferler doldu! Metro, Pamukkale, Kamil Koç 2 Temmuz 2022 fiyat listesi

Asgari ücrete yüzde 30 zam yapıldı! İşsizlik maaşı, stajyer ücretleri, sosyal yardımlar ne kadar olacak?

Emekli ve memur Temmuz maaş zammında son düzlük! En düşük emekli ve memur maaşı kaç TL olacak? Hemen bu tabloya bakın!

Mutfak tüpüne dev indirim müjdesi! Büyük tüp 30 TL birden düştü! Aygaz, İpragaz, Mogaz 2 Temmuz 2022 fiyat listesi!

Kiralık araca talep arttı! Günlük araç kiralama fiyatları ne kadar? Yolcu360, Avis, Garenta 2 Temmuz 2022 fiyat listesi!

Uygun fiyatlı Oppo Reno 5 Lite Bim'de! 2 Temmuz 2022 fiyat listesi...

 


Geri Dön